Friday, September 9, 2011

sape paling ciwek?

mari tgk sape yg paling ciwek masa salam raya ngan mak ayah

adik bongsu aku la... si ayu tu.. terasa banyak dosa la tu.. muahahahaha... jgn maree ayu.. tgk mak aku.. dah tak tahan sebak sangat la tu.. sampai kemek bibir.. hehehe.. masa ni aku pun rasa sebak giler²

mmg dtg dari jiwa yang tulus ikhlas masa dia minta maaf ni. tgk aje la memek muker dia.. lama lak tu cium tangan... mmg kompem banyak dosa ni... hahahahaha

 masa ni mmg semua nangis jugak.. siyot jek.. cair maskara mak tahu

aku ni naper lak? ooooo.... sebak mmg sebak... tapi masa ni bukan beriya lap air mata tapi sbb rambut tikam mata aku.. sila percaya.. aku suker tgk raut wajah ayah.. mesti dia hiba tgk anak² sopan santun masa tu.. ke senyum tak sabar nak bukak angpow? ngeh ngeh ngeh!!!!

yang ni adik aku yg ketiga. achiq gelarannya.. mmg takde keinsafan langsung.. siap pandang kamera lagik. cet... tak sensetip langsung jiwa dia.. tapi....... kalu dia menangis, paling teruk bengkak mata..

yang ni paling tak boleh tahan. org bz berjiwang karat, dia wat hal pulak.. tgk aje la aksi kuak lentang dia.. dpt duit raya terus diam. bambam ni suker tgk duit. kalu nampak duit kompem senyum lebar... mata duitan sungguh! kalu dia nampak duit depan mata, dia punyer terkinja menjadi². sungguh!

korang nangis tak salam raya?

46 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

syahdu beb pagi raya!

Kakzakie said...Reply To This Comment

Ala... tak jelaslah bambam punya style di pagi raya. Tak apa kakak tunggu lepas ini mesti ada...

Siapa yg tak mengalir airmata di pagi raya kakak tak percayalah niez...

eB ezrin said...Reply To This Comment

canteknyer ijau.. mmg sayu klan? hu3

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

mmg syahdu pagi raya..

Cik Ina Do do Cheng said...Reply To This Comment

cik ina suka tengok adik ko yang tak insap tu. mesti mascara dia tak cair.amboi ko sebalah tangan salam, sebelah tengah mengeliat. ekekek.yang penting hijau tu indahkan.

qemaishak said...Reply To This Comment

mudanya mak ko kak..
xnangis sebab raya umah mertua, boleh gitu? hehe

Geram tgk bambam hihi

Cik Bambam said...Reply To This Comment

salam x feeling nak nanges.. kurang dosa lar kan? kekekeke

Cikgu Tie said...Reply To This Comment

memang syahdu sangat di pagi rayakan! cikgu tie pun macam tu. Tak dapat nak tahan air mata.

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

lain rasanya bersalam pg raya gan emak..pilunya rasa

aizamia3 said...Reply To This Comment

suka tengok dak achiq..
yang penting mesti nampak ayu bila orang snap gambar.. hahaha..

ZaNa aDieyZa said...Reply To This Comment

zana x nangis, cuma sebak jer.. paling sebak bila salam encik suami.. nmpk sgt nakal dgn emcik suami kan.. hihihi.. tapi kan, mak zana wajib nangis masa salam2 tu.. mmg feeling habis la..

cik asam jeruk said...Reply To This Comment

wah gamba last tu lawak..bambam..bambam hehe

kakcik said...Reply To This Comment

Tengok gambo pun kakcik rasa nak nangis sama.

whitecappuccino said...Reply To This Comment

ciwek tu apa?

eMMe said...Reply To This Comment

kite tak leh nangis, sebab, semua gelak2 time salam2 minta maaf ari tu...hehehee..kalo ade yg nangis, pasti jangkit nangis gak, hehehehe....

SuriHanna said...Reply To This Comment

family Hanna pun cenggitu nangis2 bagai nak rak..lepas tu masa maaf2 tu mcm bisik bisik kat telinga...Tapi Hanna nangis sikit2 jer.. anak solehah la katakan.. hahahaa

Cik Ecah said...Reply To This Comment

alahaii sedihnyer muka...

ecah xsah kalo pg raya mintak maaf x nages...huhuhu

atty's said...Reply To This Comment

masa salam raya ..mmg hiba sangat..

sheera said...Reply To This Comment

cet....aku bkn x insaf ok...sedih jgk..tp cover2....knp gmbr ayu salam ko 2 x tnjuk muke ko...muke nagis ko 2....heheeheheh....pandai ko adjust x kasi org tgk muke ko erk....

eLLy said...Reply To This Comment

menagis ketika bersalam raya adelah wajib!!!! :p

@cu SaYaNg said...Reply To This Comment

bambam mata duitan!!! hehehehee...

pagi raya beb..semua orang syahdu

wahida said...Reply To This Comment

aku sebak masa salam laki aku jah...tapi aku control...hehe...

ieda said...Reply To This Comment

ekekkeke pic2 nie dah x dtg syahdu dah akak tgk ekekek dah lucu lak sbb ayat2 ko dik ..
akak syahdu gak pagi raya tapi bila bab salam hubby .. huwaaaaaaaaaaaa

ps : pasti adik tahu kann huhuhuh

kayzie said...Reply To This Comment

hehe..org tak sempat nak ngis sbb tgh sibuk sesi salam2,anakanda wat hal..so fokus kat dia lg bnyk dr fokus sal kesalahan..hehe

ajumohit said...Reply To This Comment

Tak menahan nengok bambam ke yg kuak lentang tu? Hihi klaka ayat2 mu

Musang said...Reply To This Comment

hujan airmata di pagi raya

NM02 said...Reply To This Comment

kak ieda,

saya fahammmm

Fatin Mraz said...Reply To This Comment

syahdu di pagi raye mmg x leh dielak.. bukan boleh dibuat2..

aanie said...Reply To This Comment

sy x boleh nak menangis, x keluar air mata...mcm xde perasaan je kan??huhu...

AzMask said...Reply To This Comment

menghayati pagi syawal.. kita tak leh tengok orang nangis, lebih2 lagi kalau abang yang ngalirkan air mata.. lelaki kan payah nak kuar air mata. Memang itu memohon ampun ikhlas dari lubuk hati yang paling dalam.. Setiap kali balik kampung, setiap kali tu jugak mohon mahap ngan mak.. tapi pagi raya lain syahdunya.

Dee said...Reply To This Comment

saya tak nangislah..sebab sambil gelak2 je mtk maaf..hehehe..

mamaNoriz said...Reply To This Comment

kadang2 rasa seram sejuk biel dekat waktu salam...

nak ingat doa yg byk tu kan mmg sadis...huwaaa

Gieyana said...Reply To This Comment

mcm2 gelagat ada kan..tp mmg sebak time bersalaman tue kan..

♥MAMASYAZA♥ said...Reply To This Comment

selalunya tok umi yg emo dulu, baru salam aje dia yg nangis sakan...hehehehe

Yan said...Reply To This Comment

heee.. lawak lahh..

akak pun cam tu gak.. sedih weiii..

msredcheesecake said...Reply To This Comment

Msred takdela nangis2 pagi raya...tak byk dosa kot...hheee

~izan~ said...Reply To This Comment

mcm2 gaya minta maaf hehe..yg penting ikhlas dan bersungguh2.. =)
bam2 tu mmg buat aksi akrobatik dah tu

Ema said...Reply To This Comment

jenuh control drpada menitis airmata.. hehehehe

wida said...Reply To This Comment

time salam di pagi ry tu konpem nangis sis..
kalau x nangis tu mesti x insap2..hehe

norhidana said...Reply To This Comment

salam rindu kak..
lamanyer tak jnguk blog akak ni
kalu tgk mcm akak je yg paling ciwek heheheh

ayulicious said...Reply To This Comment

itu namanya ikhlas dari hati.....yela kan.... tahun ni last raya bawah jagaan mak ayah...tahun depan dah feel lain sikit....




... ko pon ciwek bile tgk aku...pandai ko jah cover muke ko kan...

Alin Marlini said...Reply To This Comment

hehehe..cantik hijau...

Afikah Aziz said...Reply To This Comment

amboi bambam,mata duitan sungguh hehe

[sutera kasih] said...Reply To This Comment

ciwek tu apa kak?
menangis pagi raya ekk?huhu

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

errr adik badik saya pun takde jiwa langsung time bersalam raya

ratusiput said...Reply To This Comment

mau tak nangis....kumpul setahun tu...ehehe...