Thursday, September 15, 2011

pintu terbuka


hari ni gambar agak banyak sikit.. terlebih rajin namanya.. hehehe... naper ai buat tajuk pintu terbuka? sbb ai rasa kalu umh terbuka maka tiada bumbung dan dinding bagai.. hahaha... gurau aje. saje nak ubah ayat kasi sedap sikit bunyinye.. 

ok, ini adalah jemputan dari kazen kesayangan aku yang diadakan minggu lepas dikediamannya di ampang. kami kuar seawal jam 11 pagi utk mengelakkan sesak atas jalan sbb kompem sesak punyer. eh, awal ke kol 11 tu.. kira awal la sebab jamuan bermula jam 12. nasib baik la tak berapa nak sesak sangat masa tu. tapi dari ampang menghala ke kl mmg teruk. baik.. mari tgk ape yang menarik

aku dan hubby tetamu pertama yang sampai. bukan pelahap nak makan sangat tapi sbb petang dalam jam 3 kami ada hal. kalu jumpa kazen aku sorang ni, mana buleh sekejap. banyak gosip nak disampaikan. hahaha.. menu dah siap terhidang. semuanya kazen aku masak sendiri. dia mmg pandai masak. boleh bukak kedai makan. meh tgk lebih dekat ape yg lazat sangat tu...

ada nasi goreng cina dan macaroni goreng

ada spaghetti bolognese.. 

ada mushroom soup + nuget + sosej

nasi impit + kuah kacang

paling menarik ni.. ayam goreng lemon + broccoli mushroom oyster. hamek... omputes skit tajuk menu yang ini.. kazen aku yg cakap bukan aku saje letak tajuk menu tu ye... kalu translate jadi brokoli cendawan tiram. bunyi tak sedap kan.. hehehe

ada kek + trifle

ada choc cup cake

last sekali ada cream puff.. semuanya air tangan kazen aku. hebatkan dia. mak aku cakap, kalu aku boleh buat semua ni sendiri tanpa bantuan org lain, dia akan kasi duit kat aku. hamboi... perli nampak mak...

ini askar² kazen aku. 3 beradik ni kalu jumpa aku mula² main nyorok². noti tau.. abang nama dia zariff, yg baju biru mata bulat tu rayyan, yg adik rizky.. nama dorang panjang.. aku tak hengat la heh.. yg belakang tu ayah mereka. hubby kazen aku la.. hehehe.. sori, masa ni dia baru balik dari kedai. pegi kedai seseksi mcm tu. tekejut kite...

aku suker dengar abg punyer dialog kalu becakap. sepontan tapi kelakar.. rizky kalu kite menyakat, mula tak tentu arah sbb malu² kucing. sampai dia main ciku cak pulak ngan kite..

yang sorang ni mata bulat sungguh. rambut dia cantek. hubby aku cakap mcm korean style. kite cakaplah ape saje ngan dia.. dia relek je.. tapi suker tenung muke kita. maklong tahu la maklong syantekkk.. muahaha... pantang aku nak amek gambar.. mesti dia datang kat aku.. 

ini kazen aku. masih dalam keadaan separuh sedar.. seawal 6 pagi dah bangun. mana ngan peel anak² lagi.. mana nak masak lagi.. kompem riuh rendah umh dia..

tgh kami makan, family aku pulak sampai.. abg kalu jumpa tok mek mesti nak bekepit aje.. manja ngan tok mek ni... aku suker anak² kazen aku panggil mak aku tok mek.. syomel bunyinyer...

yey!!! bambam ikut.. mak tok ngan tok ayah maner buleh tinggal bambam kan.. bonda ngan baba dia tak dapat ikut.. bonda keje, baba banyak hal bisnes dia..

achik, abg aiman n kakak yaya pun ada. abg n kakak tinggal ngan mak aku sbb kak sue balik kedah, bapak dia sakit. kesian abg aiman, takde baju cantek. pakai aje la baju satu mesia, itu kata mak aku. puas aku pk bila pulak abg ada baju satu mesia.. sekali baju bola ni.. hadoi la mak..

ayah puji kazen aku masak. perli aku jugak la tu... mencik tau..

hubby kekenyangan sangat masa ni. aku rasa dia tgh senyum sinis kat aku sbb aku kena perli cukup². mencik lagi.. nnt la, akan aku buktikan aku boleh buat sorang² tanpa bantuan orang lain. tunggu la.. tunggggguuu..

yey.. tuan umh dah cantek. eh, lupe aku nak kasi tahu nama kazen aku. kami panggil dia noris atau is aje. sejak berenti keje, jaga umh dan anak² sepenuh masa, terus kurus jadinya. sebiji muka aruah mama dia.

pastu neklang ngan mak ngah pulak sampai. neklang ni adik pada aruah nenek aku. aruah nenek, mak pada ayah aku. makngah plak anak neklang. makngah kalu pegi memaner, mesti bawak neklang.. mereka berdua sangat rapat. neklang kalu jumpa aku, suker picit pipi aku.. pastu berulang kali tanya aku anak sape.. sedih pulak. dia semakin pelupa. moga Allah pjgkan usianya..

hei..bambam suker kat rizky la.. sampai ralit tenung si rizky tu.. ooo... ada hati ka?

budak ni kalu ada makanan kat tangan baru la dia dok diam. kalu tidak kejenya asyik nak bejoget aje. gedix tau.. tu tgh ralit tgk rizky la tu.. dua pupu boleh kawen tak? hehehe

tengkiu pada is dan ari kerna sudi jemput kami. moga korang diluaskan pintu rezeki. amin..

tengkiu pada uols yg mendoakan utk aku dan hubby pasal n3 pisang kembar tu

tengkiu pada zana yang wat n3 pasal asam siam

tengkiu pada aju yg wat n3 pasal putu bambu, walau salah org. hehehe

55 dok ngomen:

♥cikmOt♥ said...Reply To This Comment

huhuhu...bestnya...makan makan dan makan lagi...hehehe

cik asam jeruk said...Reply To This Comment

best gile makanan..slurrrpppppp

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

bestnya bila dpt mkn ni.....kita serupa...tak berapa qeti nak masak sgt...kalau byk2 memang kompom mak kena tlg juga....hehehhee...

misya said...Reply To This Comment

bambam suka makan

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Bagusnya jadik orang pandai masak. Dah tu maintain boleh kurus. Terbalik sungguh dengan diri akak ni :-)

Huda said...Reply To This Comment

dahsat kazen pandai masak macam2..bzest2..rasa teringin nak wat sume tu :)

ZaNa aDieyZa said...Reply To This Comment

terselit nama zana kat situ.. hihihi.. tq kak!

gambar last tu buatkan zana geram sgt.. comel betul bambam.. dgn memek muka dia pandang rizky tu, perrgggh cun habis ok.. kecik2 dah pandai jeling2 menggoda.. hihihi..

azam said...Reply To This Comment

sedapnyer....mintak sikit

hehehe

AzMask said...Reply To This Comment

memang terer masak.. banyak betol... eh cantik pulak bila rumah di cat kaler merah kan.. Sebab tu dia rajin masak.. kaler merah bagi inspirasi keaktifan melampau.

Anum said...Reply To This Comment

bestnya kalau pandai masak2
seronok buat makan2
cream puff sedapnya

ieda said...Reply To This Comment

aduhhh yg mana satu nak makan !!
semua sedap nieee
nak2 speghati dan macaroni tuu :)

wahida said...Reply To This Comment

nok, hari sabtu ni aku kena masak byk...family belah shidi nak dtg ramai2...sepupu sepapat semua pun dtg...

aku kena masak sorang2 weh...byk menu aku nak buat nnt ni...ko nak dtg tolong aku tak...hehe...

mamyharraz said...Reply To This Comment

woahh terkagum tgk menu tu lagi terkagum sendiri masak bukan order-order :D

paling terliur brokoli mushroom oyster :")

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

isssy byknyer menu open house
syoknyer boley makan ngeeeee

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

betul ke kau nak aku tolong ni?

AI said...Reply To This Comment

- sendat perot camnih...

ct shah said...Reply To This Comment

bambam punya baju seksi lah.cute giler!

Rinna said...Reply To This Comment

Bestnyaa tgk menu2 tuh semua..

Comeinya Bambam :)

ajumohit said...Reply To This Comment

Cantik Umah kazen niezza, kemas Dan kene dgn warnanya tu, rajin wat mkn2 mengeratkan hubungan kekeluargaan

whitecappuccino said...Reply To This Comment

bestnya! ada western food lg, kelas!

miloais said...Reply To This Comment

wahhhhhhhhh!~ menu mengancam tekak..!
terus perut berbumyi kelaparan

iols suker ayam lemon - rasa masam2 sedap banget!

nuyui a.k.a miss NUSHA said...Reply To This Comment

wah..sedapnya mknn tu sis..

berselra sy tgk..

Queen said...Reply To This Comment

brokoli dgn mushroom tu faveret nik kalau pergi makan kat chinese wed...mesti ada menu ni..setaapp.. =p

mamaNoriz said...Reply To This Comment

mmg betul byk gambo ni...heheheh

teror arr kazen u...
leh masak byk camtu...hebat2..
mcm2 ada...

entry sya ari ni uat spagethi pun dah trcungap2..huhu

Mommy Fara said...Reply To This Comment

Peh! Sy tgk gamba nie pun dah jdk tak larat nak msk. Letih! Tp mmg nmpk berselera. Kemas dan teratur je.

cheqna said...Reply To This Comment

beshnya pandai masak...dahla banyak yang kazen akak masak..jeleh weh..
insyaallah akak boleh masak sorang2 nanti...hehehehehe

dwaty said...Reply To This Comment

fuhyooooo.. western food.... yelah dah asyik makan rendang... tukar lain plak kan... hehehe

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

you ko pegang budak tu sikit punya geram. amboi tengok gambo pun dah kenyang, apalagi bersila kat situ.

lieyalatif said...Reply To This Comment

fuh...menu mmg terbaik laaa....teliur tgk...deco umah tu pun cantik...deco meja makan2 tu pun cantik....

lieynanilaz said...Reply To This Comment

rajin kazen masak...sedap2 plak tuh..

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

makanan warna warni.

rumah host pun warna warni! ;)

mama tims said...Reply To This Comment

wahh byk makanan..mesti giler kenyangkan..

p/s:bloglist saya tu dah lama saya tak kemaskini kan..mmg nak masukkan blog u dan ade lg blog2 yg blm saya masukkan..jgn mare ek..blm berkesempatan..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...Reply To This Comment

wah.. manyaknyer makanan..
cam kat hotel dh rasa..
perghhh, ghajin btul kazen awak..

dlm 2,3 minggu ni jelajah open house aje la..
heheh, jimat blanjer.. =)

KSWSK said...Reply To This Comment

weekend ni wa pun plan nak bangun seawal jam 6 am nak msk bagai tuk open house

kasihredha said...Reply To This Comment

meriahnya menu
best2 belaka :)

ejaMaria said...Reply To This Comment

kurus lepas berenti kerja?...

... mmm... nak berenti keje ke tak yek?... ^_^

Arizakiah said...Reply To This Comment

BW and follow...

Semua makanan tu nampak best. Pandai kazen niezza masak. dapur dia pun cantik....

Eye_nee said...Reply To This Comment

noksss..ko pon lebih kurang akk ker bab memasak ni....heheh...mmg nmpk sedap makanan yg kazen ko masak ni...sorang2 lagik masak..tabik la kat dia...

eLLy said...Reply To This Comment

aku terlior tengok "broccoli mushroom oyster"

Cho Zila said...Reply To This Comment

memang berbakat besarler kazen u tu.. kalau akak dapat gitu kembang hidung akakni ha!! sedap2 belaka nampaknyer menu dia tak menang tangan akak nak makan...
tang kurus lepaih berenti keje tu yang seronok dengartu.. kalau akak jd dia lagi gemuksss sebab dahler pandai masak asyik makanjerler...

abah khalisha said...Reply To This Comment

wah byk syok tu..pintu terbuka tu
Siapa Nak Pahala Percuma

Nazri Razra said...Reply To This Comment

Fuuu... menu menarik. Semua ala-ala English gitu. Meleleh air liur Abe nengoknya

qemaishak said...Reply To This Comment

semuanya sedap2..terliur weh..

Bila la nak mai seru ku buat pintu terbuka masak sendiri camni ni kak weh huhu

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

seronok beb kumpul ramai ramai mcm tuh!

Yan said...Reply To This Comment

bestnya masih ada saudara yg tua2 ni..

akak pun nak tunggu u masak sendiri lah..boleh???

atty's said...Reply To This Comment

foodnya semua bikin meleleh airliur..mmg salute ar..teror sgt2 masak

[sutera kasih] said...Reply To This Comment

perghhhhh pandainya kazen akak masak..mcm2 menu oooo..jarang open hse byk mknn cmni..mesti sedapkan kak?


bambam tu pndai dh ngorat ekk hehe

alinac lover said...Reply To This Comment

semua mmg sodap2 belaka

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

triffle pun paling sentap tengok..terliurrrr..huhu

ikatankasihku said...Reply To This Comment

banyaknyer menu..

~izan~ said...Reply To This Comment

hebat! masak semuanya sendiri..kalau izan,nak masak semua boleh tapi hari lain2 haha

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Mak oiiiiii... banyaknya makanan sedap sedap....

♡ a.y.u ♡ said...Reply To This Comment

pagi2 cmni tgok makanan jadi lapar...sedapnyee....

iduraz said...Reply To This Comment

adesss...makanan dia boleh buat ku duduk disitu sampai ke petang hari..hahaha..hebatla kazen mu tuh, pandai masak n duk umah jaga anak2 jerk...sukaaaa

akuzle said...Reply To This Comment

mmg saluut ah nengok menu2 kazen awk tuh. bole biz dah. ank2 pon dh nk besar2. mak awk vogue gitew.