Friday, August 26, 2011

jejak terakhir di PARAM danau kota

hari ni ngantuk dabel tripel punyer rasa
malassss... tak payah cakap
mood... memang takde langsung nak keje dah
mmmmm
nak hapdet pun longlai je jemari nak menaip
layan je la jejak terakhir kami kat param smlm

 ayam golek aldino rasanya nama dia. ai rasa pakcik ni mesti masyukkkk punyer tahun ni

 terliur dek n3 dari ibu kakal, kami beli juga utk rasa kesedapan putu bambu ni.. padahal balik keje hari² lalu kat tempat jual putu bambu ni kalu bukan bulan pose.

ni bukan putu bambu biasa, tapi dia perisa pandan. sedap... ai suker.. lain kali balik keje bleh singgah beli lagi

siput sedut ni ai beli dengan harga lima blas hengget. ai kaut semua yang tggal masa tu. rasanya... mmm.. nan hado.. tak pernah ai mkn siput sedut, ada sekali sisa buntut yg dorang buang tu.. maksud ai, kan sblm masak, kite kena pecahkan buntut dia skit utk senang sedut. yang pecah² tu termasuk sekali dalam gulai tu.. maknanya termasuk sekali dalam nasi kalu ai letak kuah.. bila mkn nasi, tergigit sekali sisa tu.. sakit gigi ai tahu... dah la masa ai nak beli semua siput ni, makcik tu cakap mahal.. berulang kali dia cakap kalu amek semua mahal.. eh, bungkus aje la kalu dah ai cakap nak semua. igt ai tak mampu nak bayar ke.. hadoi..

hari ni dah ramai yang dah mula pulang ke kampung halaman. termasuklah mak ai.. petang ni dia akan berangkat pulang bersama kazen ai. semoga perjalanan mereka selamat sampai. nampaknyer... makan kat kedai le 3 hari sebelum kami jugak menyusul balik kampung.. huhuhu.. 

nak selit jugak bambam masa kami shopping kat jj minggu lepas. punyer la tak dok diam. penat mummy jaga dia. yg lain sibuk cari barang memasing. mummy je setia jaga dia.. hahaha... tgk tu.. ada stroller pun tak mau dok dalam tu. lebih suker dok dalam troli, mungkin dia rasa lebih bebas sbb luas kot. dia bleh bediri sekali. sudahnya stroller tempat letak beg dan hasil rembatan kat jj. org tgk mesti pelik, ada stroller tak mau guna, letak anak dalam troli.. hehehe.. yang best, semua yang lalu sebelah, dia tegur.. tak kira la org tua ke.. budak² ke.. cam hebat je kau kan dik..

malam ni insyaAllah bambam tido ngan kami. bonda dia nak mengemas umh. bambam janji ngan mummy daddy, tak mau buli kami okess.. tak mau terjaga tgh malam tahu... nnt kalu tak dengar kata, mummy bertukar jadi tarzan.. hehehe


39 dok ngomen:

Anum said...Reply To This Comment

mummy jgn tukar jadi tarzan tau-janji
hehhehheh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

perhhh ayam golek uwaaaaa
curlastt putu bambu di bungkus sebegitew ropa....putu tue mmg berthn x mkn taw....sedk telan ayaq lioq x berhenti ni ngeee

~izan~ said...Reply To This Comment

peramah bam2 yer.hehe..

patot la mcm pernah tgk putu bambu tu..mmg sedap la kalau dh ramai yg kata sedap =) siap ada perisa

Anisa Hang Tuah said...Reply To This Comment

hamboiiiii

kecur laa nis tgok siput sedot tuuu

tetibe ngidammm

AYuNG said...Reply To This Comment

ya ampun, dah ujung2 puasa nih kenapa suma nya masih nmpak sedapppp...

bujal X said...Reply To This Comment

bambam~~malam nanti sila bangun ye~keh keh~~

Huda said...Reply To This Comment

putu bambu tu nampak sedapla..ehhehe

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

bg dia main penat2...nnti dia tdo lena smpai ke pg...hehe

kakcik said...Reply To This Comment

Sedap putu bambu tu ya? Kakcik ada juga jeling2 kat PARAM Padang Perbandaran MPAJ, tapi belum pernah beli. Hari ini kalau ada lagi, boleh cuba beli. :)

fazilzura said...Reply To This Comment

gambo 1st tu meruntun jiwa tui le .. uhuhu

i like putu bambu , sodapppp ..

Mommy Fara said...Reply To This Comment

Amboi, bam-bam syok kuar jenjalan. Hehehe..Comel je dgn seluar belang die tu kan?

Hari nie, seme org pun takde ati nak keje. Seme da igt nak blk kmpg je. Hehehehe...

Sambut raya, jgn lupe hari merdeka ok?

ajumohit said...Reply To This Comment

Niezzaaaa!!!!!! Sayang ko kuat2!!!!! Aku terjah putu Bambu tu arini jugak!!!! Mengidam weiiiiii!!!!

misya said...Reply To This Comment

bambam pun shoping gak

wahida said...Reply To This Comment

anak aku si abang tu suka giler mkn ayam golek...baru mkn berbuka semlm...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

sampai hari ni tak dapek lagi mkn ayam golek....huaarrgghh...........

Dee said...Reply To This Comment

puasa kali ni tak mkn pun siput sedut..terasa rugi lak..huhu..

eB ezrin said...Reply To This Comment

wo ho ho, sgt asyik :)

Ibu Lala said...Reply To This Comment

memang sentiasa ada jual ke putu bambu tu. Ada jual hari apa?? memang teringin sangat nak makan putu bambu tu...

Ibu Lala said...Reply To This Comment

jun kalau nak beli putu bambu tu akak nak kirimmm.....terliur arr...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Putu bambo perisa pandan mesti sedap. Kelapa parut dia huh... banyak betul!!

Niez tak habis shopping lagi ke?...

atty's said...Reply To This Comment

ayam golek tu mencabar keimanan betul tau

AzMask said...Reply To This Comment

Biasa lalu jek nengok diorang baru nak bukak pasar ramadhan Danau Kota nih tapi tak pernah nyinggah..

Selamat hari raya.. Hati2 memandu balik kg nanti.

ZaNa aDieyZa said...Reply To This Comment

bambam, jangan biarkan mummy jadi tarzan ok!! nnti auntie zana takut nak masuk blog ni lagi.. hihihi..

WuMing said...Reply To This Comment

Mood dah nak raya dah tuu..


Selamat hari raya..

Maaf jika ada terkasar bahasa..

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Klu dok stroller bambam nmpk depan je, dok troli nmpk kiri knan atas bwh dpn blkg, nk tegur org senang sikit, bambam kn peramah..hehe

mummy klu jd tarzan, bambam jadi anak tarzan la...jom blawan suara sapa lg kuat...hehe

@cu SaYaNg said...Reply To This Comment

makcik tu cam tak nak jual kat ko je...ada gak peniaga camtu ek...patut nye dah tlg abis kan kasi la diskaun sikit...

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

anak2 akak pun lebih prefer troli dari stroller..

mungkin lebih bebas kot

miloais said...Reply To This Comment

ayam golek tu nampak sangat2 sedap lahh!

Eye_nee said...Reply To This Comment

bambam..heheh....bertukar tak ko jd tarzan noks...

fiza said...Reply To This Comment

Makanan² yg buatku terlur, especially siput sedut, dah lama tak makan nih.

Selamat hari raya aidilfitri utk niezza & family. Smoga selamat perjalan pergi dan balik ☺☺☺

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Putu bambu tu nampak sgt sedap!!

gadisBunga said...Reply To This Comment

hmmm...putu bambu hijau yg nampak menarik!

kene lah cari cenggini....hihi~

chichi said...Reply To This Comment

pasni bambam dah besar boleh la letak anak yan lak kat umah kak ina..plezz

Zura said...Reply To This Comment

gulp gulp..terliur tgk siput sedut tue..

aizamia3 said...Reply To This Comment

siput sedut yang sedap.. ;)

esok nak carikler..

KSWSK said...Reply To This Comment

siput sedut tu lau xpndai nak potong muncung dia..mau jenuh kita nak menyedut dapatkan isi dia...

[sutera kasih] said...Reply To This Comment

slurppp..sabar je la tgk gmbr mamam tu hehe..

mesti ada bambam menyelit hehe..

dhiera said...Reply To This Comment

mak ai, ayam golek. dari mula puasa sampai skang teringin nak makan tp xdapat2 pun~

Anonymous said...Reply To This Comment

Hello there! Τhis article could not be ωritten much bettеr!
Reading through this ρoѕt remіnds me of my ргevious гoοmmate!
Ηe constantlу kept talκing about this.
I am gоing tο send thiѕ article tο him.

Pretty surе he'll have a good read. Thank you for sharing!
Also visit my weblog :: ehomebusinessinfo.net