Tuesday, July 12, 2011

smlm beday mak saya

semalam saya mc. sakit perut lalu terjadi la ceri beri yg lebih kurang memedihkan usus perut saya. saya kurang pasti atas sebab ape terjadinya begitu. mungkinkah kerna saya terlampau taksub dengan lauk kenduri kawin sedara saya yang menyediakan gulai tempoyak pucuk ubi + masak lemak cili api ikan masin yg membuatkan saya berkali² meratah pucuk ubit tersebut. huh... sangat sedap okeh... blk dari kenduri kawin, saya tibai buat mee goreng mamak yang berunsur pedas nak mampos hasil cili kampung yg dibeli di kedai aceh minggu lepas. en. suami makan pun asyik garu idung. hahaha... dan pada malamnya pula, saya belasah makan mee kuah di rumah kak sue sempena dengan lawatan sambil mengisi perut. mee kuah itu saya tambah pula dengan cili api tumbuk yang membuatkan mee kuah saya bertukar menjadi mee cili api pedas berapi. hohoho... rasakan.... berulangkali saya ke bilik menung merenungkan nasib utk ke klinik. bagaimana semasa berjumpa dengan doktor, tetiba perut saya memulas lalu mengeluarkan bau yang cukup harum... huh... dasyat!!!

alamak... mengarut pulak rasanya. namun, hasil dari ubat yg doktor bagi smlm, perut saya kembali stabil. ha... dah boleh makan pedas semula. mmg tak pernah serik kannn... dusshhh!!! rasakan! 

eh, smlm beday mak saya tahu. memandangkan perut beransur baik, kami adik beradik rancang utk makan mlm bersama. tempat dan menu hidangan telah saya booking awal petang bersama adik ipar saya. tetapi ptg tu perut saya kembali memulas seakan ular sawa membelit usus perut saya. aduhhh.... saya kembali menjadi tetamu tetap bilik menung. mungkin kerna roti canai tepuk dinding di kedai mamak berdekatan ngan rumah kami. nasib baik maghrib tu last pembuangan sisa toksik terjadi. alangkah leganya makan malam saya bersama keluarga. hehehehe....

bambam yang pinky semalam... hadoi... gelak besar mummy tgk dia pakai headband tu

cucu kesayangan mak tok dan tok ayah.. 
hei, bambam dah tumbuh gigi tahu!!!

tunggu sambungan makan malam kami ini okes
saya bz ni
daaaaa

eh, follower baru, nnt ai terjah okeh!
*___*

53 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

happy birthday mak!! :)

ratusiput said...Reply To This Comment

takde buasir takpe mkn pedas byk2...kalau tak...mau tersembul sme kuar...cpt2 update tak sbr nk tgk ni...dhla smalam sume org sunyi sepi dr update blog...nape ntah...

Huda said...Reply To This Comment

dh sihat ke?
happy belated bzday to aunty :)nampak muda lagi mak :)

kakcik said...Reply To This Comment

Mak Tok kelihatan masih muda dan sihat. Alhamdulillah. :)

sha a.s said...Reply To This Comment

bambam nmpk rawkkss sgt pakai headband tu...ngeeee

Misz Nuriz said...Reply To This Comment

Hepi belated besday utk mak akak..:)

Maya Mayana said...Reply To This Comment

happy birthday to you 3x..Semoga panjang umurnya dan diberkati Allah..Amin..

eB ezrin said...Reply To This Comment

happy besday dari kami juger 'mak' :)

misya said...Reply To This Comment

hapy besday mak tok

atty's said...Reply To This Comment

happy besday unty

ejaMaria said...Reply To This Comment

hepi beday Mak Tok...

errr... klu aku makan mcm nko dah sure la aku duk kat spital... perut aku super sensitif... :( kalau ada food poisoning org lain belum kena aku dah mula dulu dah... huhuhu

zee said...Reply To This Comment

Happy Birthday Mak!!
Comeinyer mak u..

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

Happy Beday mama...bambam jugak slamat tumbuh gigi ye..mak tok muda lgi laaaa...stil cun...adushhhh!!

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

happy birthday mama acik gebus. anak mummy tu pon gebus juga. gewammm siap pakai headband ni.

syariza09 said...Reply To This Comment

happy birthday makcik...comel bam bam pinky tu

AzMask said...Reply To This Comment

Hepi besday utk maknya... Eh maknya still nampak muda belia...

Mama Gee said...Reply To This Comment

masih lawa emak NM....
happy besday aunty...

wahida said...Reply To This Comment

hepi besday puan naimah!!

Anum said...Reply To This Comment

happy b'day aunty

lieyalatif said...Reply To This Comment

hepi besdei auntie....semoga terus bahagia disamping anak2 dan cucu semua....

~ yus ~ said...Reply To This Comment

Itu emak NM ke?

Macam akak je...

Happy belated birthday untuk emaknya ya..:)


Pos Terkini ~yus~ .::BEKU::.

adarnadzmie said...Reply To This Comment

happy beday makcik... moga sihat selalu hendakNya...

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

Selamat hair lahir mak..

semoga sentiasa sihat di samping keluarga..

eh.. ayat macam tulis surat pulak.

eLLy said...Reply To This Comment

nok patut la indah water komplen.. hasil kumbahan dorang makin bertambah ;p

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

caiyok la jah, kau igt nama mak aku kan...

NM02 said...Reply To This Comment

elly,

hahahaha... nasib la nok... nak buat camner... itu masalah depa, janji part aku setel sudah. hahahaha

♥MAMASYAZA♥ said...Reply To This Comment

akak pun kuat makan pedas, slalu kena leter ngan tok umi. lagi pedas lagi best, tanpa pedas, hilangla selera makan akak

ina said...Reply To This Comment

hepi besday mak tok. Oh..pucuk ubi - angin, cili api - pedih perut. Mungkin itu la penyebabnya. plus mee grg mamak, mee kuah..segala pedas..menjerit usus..heheee

Noriz said...Reply To This Comment

ala cian nye sakit perut...
baik2 tau...bahaya mkn pedas sgt ni...
btw, hepi besday utk mak... awet muda la dia, iskhh...tak nampak standard nenek pun!

ikatankasihku said...Reply To This Comment

pergghhh bau tu mesti tak boleh blah ek...
nasibla kau dktr, dapat cium perfume baru dr mek jah...hahahaha..
aku senyum2 kambing baca entry ni....hehehe

cheqna said...Reply To This Comment

kak!!!!!!!!!
dah sihat ke???
follower lama ni tak nak terjah ke???
nyampas tau akak ni
huh!!!!!!

Hantu Kak Limah said...Reply To This Comment

happy besday mak , semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.

sakit perut lagi makan pedas ye. babab kang tau.

Cik Ina Do do Cheng said...Reply To This Comment

Ai maaf hantu kak limah tu cik ina do do cheng lupa nak sign out tadi. baru lepas mengodek blog hantu kak limah

Fieza79 said...Reply To This Comment

hepy besday buat mak...
hurmm...baru lps ceri beri...alorr sian nya...tkpe jgn serik mkn dan terus makan..hehee

kasihredha said...Reply To This Comment

happy birthday ye
mudanya mak tok :)

mekchu said...Reply To This Comment

muda nya mak u.. kuat lagi nak jaga cucu..

anyway, happy belated bithday makcik :)

NM02 said...Reply To This Comment

KC,

la... yu ke tu?? baru ai tahu... hahahaha

AI said...Reply To This Comment

- mak tok awet mude...

aizamia3 said...Reply To This Comment

selamat hari lahir mak..
moga sentiasa dilindungi, dirahmati dan diberkatiNYA serta sihat selalu...

Mimie.Candy Cane said...Reply To This Comment

happy besday maaakk!! akak kite same la.makan kalo tak pedas, speed tak berapa nak laju.hehehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

wah maktok pun masih meletop lg...hapy besday mokcik....

ajumohit said...Reply To This Comment

semoga pjg umur dan dimurahkan rezeki!!!

So Shy Lady said...Reply To This Comment

slamat ulang tahun moga pjg umur. MUDA & comel LG MAKCIK. Biasa lah ore klate ;P

aDieyZa said...Reply To This Comment

selamat hari lahir utk mak akk.. semoga terus dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yg baik & bahagia selalu hendaknya..

Dee said...Reply To This Comment

happy birthday makcik...jgn mkn pedas selalu..nti takut ulser perut tu..jaga kesihatan mekjah oiii..

Adyla said...Reply To This Comment

muda la mak akak..pape pun selamat ulang tahun makcik..

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

selamat hari lahir mak cik...

nampak muda gitu...cantik la mak akak...

ieda said...Reply To This Comment

eppy belated bday buat mak ! .. semoga mak sentiasa dirahmati allah dan diberikan kesihatan sehingga ke hujung nyawa :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...Reply To This Comment

eppy besday auntie..masih cantek lg walau dh bercucu..

makan pedas sedap cuma kena thn perut je lah kan..

@cu SaYaNg said...Reply To This Comment

ya..acu dpt bayang kan keadaan sakit perut yg memulas mcm ular sawa tu..acu pernah alami nya...

owh..tak tertanggung rasa nye

Zaza lensaMama said...Reply To This Comment

i follow... heheh...
salam perkenalan ye :)

ADAN + LINA said...Reply To This Comment

Happy belated birthday mak.....cik...!!!!
semoga panjang usia dan murah rezeki selalu...


Tak pernah pun jumpa bonda ko ni..!!!

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

hepy birthday utk mak awk..semoga pjg umur n murah rezeki n dikurniakan kesihatan yg baik.....

mkn pedas sgt kot tulah perut xsedap....