Friday, July 1, 2011

jumaat yg lemau

tak tau kenapa semangat hari ni nan hado jek. mungkin sebab ai sakit tekak, tonsil bengkak, selesema, batuk dan pening kepala membuatkan jiwa seperti tidak keruan sekali. nasib baik esok dah cuti, dapatlah berehat cukup² kat umh.

disebabkan tonsil membengkak, selera utk menelan benda² sejuk amatlah menguasai jiwa. jadiknya smlm ai besuara pada hubby nak ke ice room. lama jugak rasanya tak kesana.

mcm biasa, ini eskim feveret kami berdua. eskim nut case nama dia. 

ini eslementea yang sangat mengancam. giler mashhhaaamm.. sedap!

sebenarnya hasrat nak makan doyan pun iye jugak. baru² ni ai betul kempunan nak makan doyan. so ai cakap kat hubby, ai nak beli doyan letak dalam fridge. nak makan bila dah sejuk. hubby tak kasi, nnt habis satu fridge bau doyan. nnt habis semua makanan dia bau doyan.. adusss... putus selera ai tau.. sentap jiwa. hehehe.. so bila dah sampai ice room terus ai order durian tempura ni dulu. yang ini hubby tak kesah sangat sebab bau dia tak berapa kuat. kesian kat ai kannnn

feveret hubby semenjak berjinak dengan ice room. puas makan nasi ni katanya sebab banyak udang. kedai makan biasa pun tak sebanyak ni. hahahha... teringat kat langkawi, kak jah dan hubby order nasi goreng udang, nan hado je udangnya. dalam sepinggan ada la 3 ekor. sedih sungguh!

bedal fries dulu sebelum sampai menu lain

haiyaaaaa.... ini mee tomyam sangat sedap wooo... sekali ai makan masa kat ice room kota damansara. pertama kali cuba terus jatuh cinta. tak percaya? cubalah.. ini tomyam pedas nak mampooosss tapi ai tetap minta cili potong. lepas tu garu kepala sebab kepedasan melampau.

kasi zoom skit. amacam? terliur tak? itu bendi ai bagi kat hubby sebab ai tak makan.


jiwa semakin jauh terbang ke awan. huh!

57 dok ngomen:

cikmOt said...Reply To This Comment

adoi la...lapar perut nengok menu2 ni...haiyaa...

wardah said...Reply To This Comment

lapar la camniiiiiiii

ieda said...Reply To This Comment

aloor dikkk fries tuu berminyak . kan tonsil sakit .. banyakkan minum ais @ ais krim vanila .. nie org cakap lah .. ada sekali akak buat .. ok gak .. nampak hasilnyee :)

ratusiput said...Reply To This Comment

mmg mengancam itu tomyam...unik...pedas best..

yott said...Reply To This Comment

marvelous lahh!!

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

peerrgghh...terus lapar beb!!

sha a.s said...Reply To This Comment

kita tutup mata smbil bc n3 awak...








")

-oP_ida- said...Reply To This Comment

huhuhuhu...bc n3 sambei pejam mata...sebab ibu mengandoNg memang ngidam nak makan sini....
camner ni kaka????

glurppp tgk aiskweem tuh......alalallaa

kakcik said...Reply To This Comment

Sakit tekak pun masih nak makan doyan?? Doyan tu panas tau Dik? :)

bujal X said...Reply To This Comment

amende yang terjojol kat tomyam tu?

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

beancurd roll

misya said...Reply To This Comment

sodap la tgk makanan kat n3 ni,

iduraz said...Reply To This Comment

aiyarrkk...sedapp nyer..hukhuk

Elle said...Reply To This Comment

ni yg malas bukak blog dia ni..stress!!!lapo!!

aDieyZa said...Reply To This Comment

xsuka la tgk gmbr2 makanan tu kak.. sebab lps tgk jer perut rasa lapar.. lps tu terus gie cr makanan. so makin chubby la zana ni kak.. hihihihi.. gurau jer..

Aku said...Reply To This Comment

aikk.. dlam sakit2 tekak nih selera mengalahkan orang yg tak sakit tekak... hahaha

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

pagi dah tayang makan, xtahan tgk, lunch nti harus cari camni...

tonsil bengkak jauhi makan berminyak yer..hehe

fazilzura said...Reply To This Comment

grurrrrrr grurrrrrr... g crik roti le jap huhuhuhuhu

maya amir said...Reply To This Comment

jumaat mmg lemau sbb esok cuti..monday lemau gak sbb semalam cuti..hahaha

fiza said...Reply To This Comment

Pepagi dah tgk gambo makanan...memang kejam...lapo perut dah.

Get well soon.

miloais said...Reply To This Comment

durian tempura tu nampak sedap banget beb!
terliur tengokkk!

wahida said...Reply To This Comment

pegi operate tonsil ko tu....

Dee said...Reply To This Comment

rasa mcm nak jejak ice room skrg gak..huhu..

ejaMaria said...Reply To This Comment

nko sakit tekak tapi makan tomyam pedas... erghh... cari penyakit namanya tu... klu eskrem je tadi ok la... cheh...

Encik Suami said...Reply To This Comment

Assalamualaikum.

Lama tak dtg sini. Hadoi..gmbr makanan terus rase lapar nie. Marbeles betul tgk menunye.

jemput terjah new entry (>.<) Kursus, APC & Pertandingan Koir (>.<)

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Tak tahan tengok doyan tempura :-)
Apasal le time aku dok kat Selangor tak jumpa restoran sedap2 camni ??huk, huk ...

eB ezrin said...Reply To This Comment

lemau gini? perghhhhhh... terjuih2 mulut eB nih... huwaaaaaa

ana said...Reply To This Comment

tomyam dia memang nampak menarik...

Huda said...Reply To This Comment

uii..sedapnye nengok :) mata jadi terang :)

munna said...Reply To This Comment

perghhh...bestnya menu kat ice room....

ajumohit said...Reply To This Comment

sedapnya niezza...daku lapar

Ayuraza said...Reply To This Comment

apa tu?? keropok ke kaki ketam...ekekeke :P dapnyer..

♥MiZz-siHa♥ said...Reply To This Comment

adoi la..xpenah try lg ice room nie..hehe..nengok mengancam le..

Mrs Nazar said...Reply To This Comment

hadoi... betul ker sakit tekak neh... kalu saya kena tonsil dok kat umah telan air liur pelan2 la jawabnya....

tak ley makan pedas la yunk..lagi lambat baik ar..tapi kalu pot makan niey..pandai jer cari kat mana sedap..dasyat!!

gadisBunga said...Reply To This Comment

ice room mana ni kak?

durian tempura tuh...aiii...singgah jugak kang malam ni. hihi~

ikatankasihku said...Reply To This Comment

first time tgk tomyam siap ada benda tercanak kat situ..jakon tgkkan

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

sedap nampaknya tomyam tu... yang panjang macam kopok tu ape?

deeya said...Reply To This Comment

akak nie ... membangkitkan selera orang betol la . makan akak kang haaa baru tau .. huhu ~

eh ! akak pregnant ker ?? kemaen lagi dia punye ngidam . HAHA !

Papa Mifz said...Reply To This Comment

dah lamo x ke ice room....ice cream nye boleh tahan sodap..:)

tiefazatie said...Reply To This Comment

kak..adui la..terliur..sedap2..huhu...nak!..haha


hee..aah..nt ptg kul5 entry psl FM sis ek..hee

NM02 said...Reply To This Comment

deeya,

adik!!!! mudah mudahan ape yg mu tya tu menjadi kenyataan...

NM02 said...Reply To This Comment

tiefa,

adusss... terharu akak dik!

Anum said...Reply To This Comment

sedapnya

Ann Huda (Ate) said...Reply To This Comment

Ate nak 'berlari' ke Ice Room ;D

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

adehh dehh..terliurrrrrr ngk mee tomyam tu..mcm terasa² jeeeee kepedasan tu..slurrrpp!~

tiefazatie said...Reply To This Comment

sis..sudah publish nie..wee

http://tiefazatie.blogspot.com/2011/07/yeay2fridgemagnet-teluk-cempedak-dah.html

tq2..=)

Adyla said...Reply To This Comment

alahai..;sedap nyeee

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

durian tem[ura tu mmg sedap....sy pun suka..samalah sy pun sakit tekak nie...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

sodapnyaaaaaa.....huihs kamu begitu kijammm....waaaaaa....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...Reply To This Comment

pergghhhh.. mmg terliur babe!!!!
kamuuuu ni, mmg kasi perot ini berkeroncong.. ;p

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

sodap...ni wat ibu mengandung mengidam ni..adush dush dush!!

Cikgu Tie said...Reply To This Comment

teringin sangat nak makan aiskrim tu.sedapnya!Sib baik tak ngidam.

Mama Gee said...Reply To This Comment

tak makan pun rs sodappp dh..

~@mOi ~~ said...Reply To This Comment

adoi.... kak! siyes org tension tgok blog akak!!!!!!!!!! wuawuawuawua.............. lapoooooooooooooooooooooooooo............

mummysyafie said...Reply To This Comment

ni dekat ice room ke? sedap nya..mata ngantok terus jadi segar tengok pic ni

nieda said...Reply To This Comment

nanti nk cuba mee tomyam la..menarik ni

cikpuanhady said...Reply To This Comment

yeay, sebab tgk entri niezza la, balik haritu cari ir..

Nak mitak tlun boleh :Mehla komen entri Saya Bertudung

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini