Friday, July 15, 2011

jumaat yang indah

hari ni rasa best sebab sejuk, mood kerja pun membuak² plak pagi ni. semangat sungguh lepas seharian jadi PA ganti smlm. hahaha... alhamdulillah, ai dapat menjalankan tugas dengan baik sekali tanpa ada sebarang masalah ataupun  teguran tak elok dari encik bos. maceh bos sebab mempercayai saya. auchh...

tajuk hari ini takde kena mengena ngan n3 pun. masa dinner beday mak ari tu, ai ada cakap nnt ai masukkan gambar menu kannn.. so ari ni ai bayar utang ape yang ai cakapkan tu. menu kami mlm tu biasa je. selalu sangat kalu sambut beday ke ape ke.. asyik makan makanan omputes aje, kali ni rasa nak makan masakkan orang siam plak. oh... tokei kedai dan tukang masak kat tempat kami dinner mlm tu semuanya dari siam ye..

kami sampai aje, dah terhidang tersusun rapi. bagus... ai suker, 10 markah ai kasi

ikan siakap stim ni sedap tapi tak cukup masam. tapi tetap habis tinggal tulang

ayam goreng kunyit

kailan ikan masin ni sedapppppp sangat

telur dadar ni lagi sedap.. hahaha...

tomyam campur yg sangat memukau.. 

buah betik dan tembikai sebagai pencuci mulut yang disponser oleh tokei kedai

yang ni paling best! epal asam boi yang sanggggaaatttlah masssaaammm.. ayah plak order epal asam boi suam satu jag, pastu tak habis, kami tuang dalam bekas tu campo sekali yg dah tinggal sikit, habis jugak noksss.. ha, mlm tu perut memulas balik. hahahaha

hari ni mak bekalkan ai rendang kerang dan pulut kuning. ayokkk... sodap nih!!



aper? mak nak pegi kwsp? takpe... orang boleh temankan nnt.. auchh!!!!!   *__*

63 dok ngomen:

Huda said...Reply To This Comment

semua menu makanan ni nampak sedap :) telur dadar tu paling best! :)

ajumohit said...Reply To This Comment

Niezaa, ko bjaya membuatkan air liur aku meleleh tanpa hentinya.....

♥MAMASYAZA♥ said...Reply To This Comment

masakan thai kalo kena org yg pandai masak, mmg sedap

kakcik said...Reply To This Comment

Kakcik suka kailan ikan masin tu. :)

Teratak Hami said...Reply To This Comment

terliur tengok rendang kerang. Sure sedapkan sebab air tangan mak.

iduraz said...Reply To This Comment

ikan siakap stim memang buat daku gierl..hehehe..

cheqna said...Reply To This Comment

ko memang kak...
dandan je nak temankan mak ye..
huh!!
makanan2 itu sangat menggiurkan =)

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

morning sis..mmg syok hri ni..pgi yg indah..kalo leh smbung tdo ni enaq sih enaq..

sedap semua mknan tu wat terliur je..sedap plak tgk epal ais tu tp kalo ade asamboi mmg xleh trime..hihi

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

wow! menu tu semuanyer peberet sy..hehe

Klu sy dr pilih menu omputih baik pilih menu siam, kn dgn tekak org melayu cam sy nih..hehe

chichi said...Reply To This Comment

semoga kak ina cepat2 dapat APC..tu pulut kuning tu ada makna ke kak ina?

Rinna said...Reply To This Comment

Woww sedapnyaa tgk pulut kuning makan ngan rendang keranggg..nyum2.. :)

lynda said...Reply To This Comment

sedapnyer kak....

ratusiput said...Reply To This Comment

presentation makanan pun dah mencuit2 hati...kwsp???nk ikut gak...ehehe...tetiba!

kayzie said...Reply To This Comment

sedapnya siakap tuh..nyum..nyum..

atty's said...Reply To This Comment

rendang kerang ngn pulut kuning tu..buat kty terliur je tau

kaklong said...Reply To This Comment

adoi....sodap nyer...baru tgk gambar je pun ni....=)

terus rasa nak carik makanan yg sama dgn gambar ni....BEST!

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

semua menu mmg padanlah.. lagi2 dengan air asam boi tu..

amboi mak nak kwsp laju je nak ikut ye..

wahida said...Reply To This Comment

ni yg balik nnt nak kena carik tomyam ni...huhu..

tq bagi aku pulut kuning ngan rendang kerang tu, tak sabar aku nak rasa jah...

cik naimah, saya pun boleh tolong teman makcik gi KWSP!! ahaks...

Anum said...Reply To This Comment

pepagi dah buat aku lapar
ahahahhaha

lieyalatif said...Reply To This Comment

ya Allah...dogaan betolll...aku lum bekpes lagi ni...tgk sume gambar2 niterus perut meloncat2 lapar hah!! lagi2 tgk setong air asam boi tu...fuh mmg sedap kan......berbaloi2 gak mkn kat situ ...suasane pun selesa sgt....org yg diraikan pun hepi tuuu heheheheh

AI said...Reply To This Comment

- wahhhhhhhhhhh...mak tok kayooooooooo...

adarnadzmie said...Reply To This Comment

dlm sesemua menu2 tu yang paling sedappp pulut kuning ngan rendang kerang tuuu... nyum2...

Noriz said...Reply To This Comment

pagi2 dah tunjuk gambo best!
saje nak uat org jeles kan...huwaaaa

So Shy Lady said...Reply To This Comment

apa? siakap? kailan? pulut? rndang?Oh tidakkkkkkk...aku cmburu. malas la nk komen

ieda said...Reply To This Comment

huwaaaaaaaaaaaaaaaaa mencikk dik !!!
akak laporr balik tgk pulut kuning tuuu huhuhuh

Fieza79 said...Reply To This Comment

nak nangeh ni sebab terliur laparr..!

kita blogwalking dr umah...owhh org sana semangat keje ye...bagus lah!

fazilzura said...Reply To This Comment

WAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH sodap nye menuuuu ..

Adyla said...Reply To This Comment

sedapnyeeeeeeeeeee kak...

saleem wahab said...Reply To This Comment

sodapnya.......................

Kasih Ibu said...Reply To This Comment

waduh..waduh..pepagi ni tgk rendang kerang meleleh air liur...=)sedapnya...mulalah rindu masakkan mak...hu..hu...

AzMask said...Reply To This Comment

sedapnya pulut kuning ngan rendang kerang tu... nak sikit.

misya said...Reply To This Comment

terliur la

Dee said...Reply To This Comment

alamak..nak sketlah pulut kuning ngan rendang kerang tu..

shida said...Reply To This Comment

meleleh air liur tgk blog nih.. tolong!!!! lapaq tomyam...

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

dtg belog akak nie.. kalau tak terliur tak sah!! ahhahahahah

Masni Syafie said...Reply To This Comment

wahhh..perot lapar tgk mknn yg banyak..jon lunch

fiza said...Reply To This Comment

Ko memang kejam tau, tunjuk gambar²makanan. Aku dah lama bebenor teringin nak mkn redang kerang. Nak sikitttttt...☺☺☺

Zura said...Reply To This Comment

terliurnye nengok..

chinta... said...Reply To This Comment

sedapnya rendang ngan pulut kuning tu..nak sikit...

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

sis: nmpak vogue lagi sedap...

aDieyZa said...Reply To This Comment

terliur tgk gmbr mknan tu.. mesti sedap kan.. pulut kuning & rendang mesti sedap!!!

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

terima kasih lah kak ena..sbb berjaya buat fie lapar balik..terima kasih..hahha

ikatankasihku said...Reply To This Comment

syokla dtg kat sini...
asik tengok benda makan jer...
terliur i tau...

dwaty said...Reply To This Comment

menu yang saya biasa di order gak kalau makan kat lua... my fav tu ikan masak stim.... yummy2..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...Reply To This Comment

Huiyai... mabelesss !



Dah lama aku teringin nak buat pulut kuning tapi tak buat-buat.

Kasih Ibu said...Reply To This Comment

sy tag awk... http://kasihibuhaiqal.blogspot.com/2011/07/1st-giveway-mama-syima.html

mummysyafie said...Reply To This Comment

semua menyelerakan..ditambah plak kailan ikan masin ngan telur dadar..sedap weii...

~ yus ~ said...Reply To This Comment

rendang dan pulut kuning tu lebih menggiurkan niezza..hehe


Pos Terkini ~yus~ .::Pisang Kaki::.

kasihredha said...Reply To This Comment

pulut daan rendang tu yg menjadi pilihan akak...huhu

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

perghhhh semuanya sgt mnyelerakan mmbuatkan sy lapar ditengah mlm ini...

Yan said...Reply To This Comment

amboiiii..mmg meriahnya...

tasekM said...Reply To This Comment

salam singgah...

beb.
krm salam kt mak eh....

:)



.

gadisBunga said...Reply To This Comment

suka makan masam ek? kite sama. :D

ILA HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

waduhhh...

tergoda i you tengok banyak makanan neh...nyum3

Papa Mifz said...Reply To This Comment

pergh...makanan2 ini sgt mengujakan kan....menarik semuo nye...

* pasal label tuh insyallah papa mifz akan buat yer..:)

pena rozie said...Reply To This Comment

Sedapnyer...

HANIDAH said...Reply To This Comment

aduh..lapaq tgk gmbr ni..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

dlm byk2 yg ditayang masakan omak juga yg nampak maveles ye...

peah @ peps said...Reply To This Comment

adoiiii..sumpah sedap u....terliur liur ni..

Fly To London: The Departure and The Arrival

eB ezrin said...Reply To This Comment

hu2.... kejamnyerrrrrrrrrrrr ;p

hani@debumelukut said...Reply To This Comment

Adoiii..akak kalu bab tgok foto makanan ni pantang sungguh!
pantang tgok, mesti nak makan jam tu jugak!tu pasal la takut nak follow dekat2 ni..

nieda said...Reply To This Comment

marvellous menu...

~izan~ said...Reply To This Comment

dah lama tak cuci mata tgk2 gmbr makanan yg best2 kat sini..dan dah agak mesti ada makanan hehe