Thursday, June 2, 2011

mee kari MJ - jakel

oh... khamis sudah hari ini. cepat sungguh masa berlalu pergi. sedar tak sedar, dah pun masuk hari kedua jun. sudah pertengahan tahun untuk 2011. alhamdulillah..masih berkesempatan melakukan tugas sebagai seorang isteri kepada en. suamiku yang semakin hari semakin bulat, tugas sebagai seorang anak kepada mak dan ayah yang masih kuat.. tugas aper? tugas ke rumah mak dan menghabiskan makanan yang mak masak.. hehehe.. tugas sebagai pekerja makan gaji, tugas mummy kepada anak buah dan anak² kazen, tugas kepada bisnes sendiri yang semakin hari semakin mendapat sambutan... alhamdulillah. semuanya rahmat dan rezeki dari Tuhan. terima kasih Ya Allah. aku bersyukur padaMu.

mulanya bulan jun dan bulan² seterusnya ini, jadual utk cuti² mesia makin tiba. ah.. tak sabar rasanya. tak sabar nak tengok awan tebal. awan yang menjadi teman kala aku terbang tinggi dan berbicara dalam hati ape yg terbuku saat itu. kalu awan dapat mendengar dan berkata, mesti dia akan cakap.. ah.. kau lagi. skang ape plak masalah yang nak diluahkan. hahaha... ye, saya suker pandang awan dan meluahkan isi hati. rasa tenang selepas itu. tak percaya, cubalah... mungkin bila memandang awan, terasa diri dekat disisiNya.. Dia yang hanya satu di atas kepala kita. Tuhan yang Maha Esa. Allahuakbar!

semakin melalut dari topik nampaknya.. hehehe.. ok lah, sebenarnya nak citer pasal makan² kat MJ. bukan malam jumaat, bukan mandi junub tetapi maju junction. ai dan hubby mmg suker menikmati mee kari MJ sebab rasanya ya rabbi... sedap teringat². dari rumah cakap je nak makan mee kari, mulut mula dah kecor air liur. bila ada depan mata... lagilah...


kami berdua kalu makan mee kari atau ape² mee mmg tak gemar bubuh togeh. togeh kami minta ganti dengan tauhu kering. wooo.... aci giler dah terliur balik ni.. ni kalu hubby layan blog, harus dia pun terliur. hehehe..

pekena plak ngan sambal ni. sambal dia mmg lain mcm skit. bukan sambal ikan bilis tau. dah brapa kali hubby soh minta resepi sambal ni. bila dah makan asyik luper je. tgk minyak... oooomakjah!!.. hehehe

dari MJ kami ke jakel utk shopping kain baju raya. keadaan area situ nasib baik tak brapa sesak masa tu. risau gak takut payah nak dapat parking. tapi dah beberapa kali ke jakel kl, memang rezeki kami, senang plak dapat parking. 

berejam jugak la dalam tu. rambang biji mata, semuanya cantek. pilih punyer pilih akhirnya 5 pasang menjadi pilihanku. oh ya, tema kami tahun ini adalah hijau epal. tq en. suami kerna sudi mengeluarkan duit cash yang hampir nak cecah 4 jari pada hari itu. ngeh ngeh ngeh... upsss... kain kuning dan merah atas meja tu bukan kami punyer ye. sape plak yang tema selangor tu? ahaksss... oh ya, hubby saya memang tonggek dan mendada ye.. auchhh

dapat plak masuk peraduan jakel. tak dapat kete, dapat tv leper lagi pun jadi la. hehehe...

standby la duit upah jait jah oiii.... masak!!!!





seth tan panggil nora sayang, aku plak yang perasan lebih. aakikikikiki *_____* 

menjiwai sungguh!

44 dok ngomen:

bujal X said...Reply To This Comment

ingatkan mi kari maikel jeksen~haha~~

cheqna said...Reply To This Comment

kak eh...dok jeleh pasal mi kari sebab cheqna dok makan..hahaha
psal kain baju raya ni kan..kdang2 upah menjahit lebih mahal dari harga baju..huhuhuhu masak masak

mama maman said...Reply To This Comment

amboi2... lima pasang bj raya... jelesnyer... kita br beli sepasang... hhhaaa...

ps: malas nak beli byk2 pasal raya je pakai... pastu jd pameran kat almari 4 pintu yg dah tak berapa muat dah tuh... hhhaaa... [hubby pun bebel2 bila tgk baju2 dah sendat dlm almari]

ajumohit said...Reply To This Comment

hamboi dh sopping dah ye niezza..kami belom lagi, ingat nk beli baju siap jekk...

sha a.s said...Reply To This Comment

uits,lebih kurg sama pasang je ngan i..raya sakan la yer....huhu..

~izan~ said...Reply To This Comment

syoknyer n banyaknyer baju raya..izan sepasang pun tak pk lg sbb mood raya tarak,maklumlah raya sorg2 tahun tnpa asben hukhukhuk..

mee kari maikel jeksen ek? hehe

alinac lover said...Reply To This Comment

best shopping!

mee kari pon layannnn :)

ct shah said...Reply To This Comment

wah,mek jah.raya sakan nampak.5 pasang tu.saya ni tahun ni gi beli baju siap jer,senang,tak yah nak pikir upah tukang jahit dan jahit kat mana.lagi jimat.huhu..

maya amir said...Reply To This Comment

ingatkan jakel bukak kedai makan plak..heheh

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Saya kalau masuk blog ni memang ada masalah besar. Masalah LAPAR hahahaha.

Nape ntah blog ni kalau letak gambar makanan mesti besau-besau pastu menggebu-gebulah nafsu makan. Saje je nak suruh saya tergoda dengan makanan-makanan ni. Sapo nak jawab tu hihihihi

NM02 said...Reply To This Comment

ct shah,

kau ramping bleh la... setengah orang tak selesa pakai baju yang siap jahit, ada je yg tak kena.

NM02 said...Reply To This Comment

SK,

ampun.... hahahaha

cik dah ganu kiter said...Reply To This Comment

alamak sedapnyer mi kari....baru bljr buat mggu lepas...

chichi said...Reply To This Comment

wahhhh...kak ina..raya mcm ifa raziah..awww....

wida said...Reply To This Comment

borong abis sis ni..cepat hntr tailor, nnti x siap baju raya tu..he

munna said...Reply To This Comment

MMG TERLIUR LAH TGK MEE KARI TU.... TEMA MUNNA HIJAU LUMUT TAHUN NI...

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

mcm mee kari mak joyah depan warung opis sy ni la heheheheheehe..sj usik awak :-)

fazilzura said...Reply To This Comment

wahhhhhhhhhhhhhhh meletopsss menu itu ..

jakel kiterg g sekali je last 3 years , x nak g dh .. mahei oooo ..

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

yeaay yeaaay nak raya!!

wahida said...Reply To This Comment

aku nak mee kari mak ko!!

iduraz said...Reply To This Comment

mee kari tu layan kat foodcoutr dia eh..gerai mana?lala..sila beritahu sebab mau cari juga..jeles..muahahaha

POSH76 said...Reply To This Comment

bessnyer tngk mee kari tu

NM02 said...Reply To This Comment

iduraz,

gerai dia selang ngan gerai nasi ayam... ada satu tu je yang jual mee kari rasanya

eT said...Reply To This Comment

sedapnyer tgk mee kari tuh...
dpt shopping lagik...lg syiokk...

Yan said...Reply To This Comment

alahhhh sedap nya mee kari tu.. Dengar je rasa macam dah kat tekak dah.. Tapi lama betul akak tak ke area maju maju ni..

zati embong said...Reply To This Comment

kak.bestnya kalau kita ni ada kepakaran jahit bju kan.ni mesin jahit pn xde,kalau jahit tgn mahu tiap2 malam nangis nk abeskan 1 pasang baju.sobsob

Fieza79 said...Reply To This Comment

mauk sini tak sah kalau tk nmpk makanan...betul2 manggaru selera laa...mengundang rasa laparr....

qemaishak said...Reply To This Comment

Ya Allah gambar mee kari tu sungguh mengoda nafsu makanku hehe

♥Mrs.Eady♥ said...Reply To This Comment

yess..mmg sedap gileR!!!!!

Ayuraza said...Reply To This Comment

tapi taylor sekarang mahal sangat kan..lagi-lagi dekat raya..5 lai tu mau dekat 3rat upah saje..hehe

norhidana said...Reply To This Comment

mee kari akak tu mmg mengoda lg tergoda... tgk kuahnyer yg pekat itu msti sedap lah...

wah2 dh beli kain baju raya ek, dana nih tak tau lg nk beli kaler apa... heheheh al maklum lah nk berpantang masa raya nnti heheheh

Maya Mayana said...Reply To This Comment

salam kenai..wah dh borong baju raya nampaknya...5 psg..byknye..jeles ambo..hihi..ai follow :)

wardah said...Reply To This Comment

hamboi hamboi sopim sakan yee acik gebus ni..

Rinna said...Reply To This Comment

Waah tgk meekari tuh..nya pekat..adess..nyum2.. :)

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

mee kari meletup tu.. sedapnye... lapo2

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

wooo dh soping tuk raya..pantas & tuntas..pia dh hntr tmph 3 pasang yg xamik sblm preggy pon dh ade..huhu..bykla pasang² jwbnye..duit pon byk kne ready..kalo kt swak 1 week tu mmg stil cam 1st day raya..even lelaki pon stil kai bju melayu kalo jln² tu yg syok wat bju byk pasang..

ratusiput said...Reply To This Comment

awat tak tunjuk kain tu nk tgk cuci mata :) ratu settle dah sme.tggl nk byo upah jait baju je.lega.mi kari ratu kurang skit... :) ala si nora tu suka ckpla suka kan.main cium2 bunga lak...ehehe..

dwaty said...Reply To This Comment

saya pun tak beli lagi kain nak buat baju raya... huhuhuhu... jakel murah tak???

IDAZS said...Reply To This Comment

dah dpt baju raya dah, syoknya. kami masih belum membuat misi ke jakel neh!

NM02 said...Reply To This Comment

dwaty,

entah... rasa mcm mahal, kat jln tar lagi murah... tak le nak cakap

Dee said...Reply To This Comment

maju junction tu kat belah mana kedai MK tu yang oii!!

mummysyafie said...Reply To This Comment

sedap nya..kat mana kedai ni?

orang lain dah beli baju raya..kami idak lagi.

aTy _faRed~ said...Reply To This Comment

lame tak shopping kat sini.. last sekali mase nak kawen aritu...carik baju nikah n comfoter kawen... huhu...

Mama Gee said...Reply To This Comment

terlionyaa...dh lama tak makan mee kari yg sedap...kecuali air tgn ayah...

wah dh beli bj raya ek....mama gak yg tak tempah2...beli yg dh siap je..sbb takde tailor yg bagusss