Tuesday, June 21, 2011

langkawi 4 # sambung lagik

selagi tak habes kesah langkawi, memang takkan ada citer lain la dalam blog ni. korang kalu jemu, ai minta manghap la bebanyak ye. ni sambungan hari keempat lepas kami rendam kaki sekejap kat kolam air hangat. dengan hujan yang renyai² kami teruskan perjalanan ke wildlife park. kak jah nak bawak anak² dia tgk binatang liar yang ada dalam tu. kami tak masuk cuma tunggu depa kat cafe yang ada kat luar tu.


ada mykad, dapat harga promosi

kami lepak² sambil layan eskim koneto harga 3.50 satu. muka memasing masa ni nan hado dah. tapi nasib baik cuaca hari tu mendung dan hujan sekejap². tak le peluh menitik mcm hari sebelum tu.

pastu kami terus kejar ke taman lagenda yang terletak bersebelahan dengan dataran lang. b4 ni kami ke sana, takde lagi tempat ni. ape yang menarik kat sini? biasa je.. ada taman utk lepak² ada batu map dalam gambar tu.. biasa je..


pastu kami gerak ke dataran lang. masa ni ujan, kami selamba jek jalan dalam ujan rintik². kalu tak singgah terus, takut esoknya tak sempat plak. dah alang² dekat, teruskan aje lah.





tanpa buang masa, kami pekena laksa power tepi laut berdekatan dengan laluan nak ke epot. 

sedap nih... laksa dia mmg power ah. cendol dia mmg memukau ah. rojak singapore dia superb ah. mmg kenyang giler la kami mkn kat situ. kena lak tiupan angin laut.. huh... mmg layan... rojak singapore ai ngan hubby punyer 17 hengget. udang dia seketul besar. kak jah ngan shidi punyer 18 hengget. amek kau.. mau tak menyandar lepas tu. ketat kulit perut kami tahu.

korang leh turun kat bawah tu rasanya utk lepak depan laut. rasanya la sebab kami tak pi pun kat minah dua orang yang ada dalam gambar tu. perut ketat nak bejalan pun mmg dah malas lah. 


lokasi terkahir kami adalah taman tugu keris. b4 ni pun kami tak pernah sampai tempat ni. tempat ni adalah tempat dimana mahsuri di hukum bunuh. lokasi dia betul sejalan nak pegi beras terbakar. betul² kat simpang tiga. dah dekat betul la nak ke beras terbakar tu, kira dari beras terbakar korang bleh je jalan kaki ke taman ni.


baca ni







huh.... mmg letih giler la hari keempat kami kat saner. sehari suntuk kami habiskan masa pegi tempat² besejarah. kira pulun habis lah. satu je tempat kami tak sempat nak terjah, batu kapur langkawi. tempat tu dengarnye menjadi tempat tarikkan pelancong skang ni. next time lah. mlm tu kami kuar ingat nak makan, tapi lepas hantar baju kat dobi, servey motel yang kami nak masuk esok pagi, terus takde selera nak makan. memasing letih sangat dan mungkin sebab kenyang makan ptg tu kot. cuma hubby beli beger je layan ngan root beer kat bilik. tu pun ai makan sambil pejam mata. giler ngantuk weh. packing barang nak check out esoknya pun tak semangat. kemas skit² esok pagi lepas breakfast baru kemas betul². lepas ni sambungan hari terakhir kat langkawi. baibai..

53 dok ngomen:

aDieyZa said...Reply To This Comment

bestnyer jalan2 kat langkawi.. bila la agaknya zana dapat gie holiday kat sana..

wida said...Reply To This Comment

mmg jalan sakan sis ni yer..best best

♥Mrs.Eady♥ said...Reply To This Comment

beb..aku kene tulis 1 per satu ar beb sb aku ingt nk pg sane hjg thn ni la :)

Ati Masrif said...Reply To This Comment

seronoknya dpt kesana

kak ati nih..ntah bila
nak sampai sana lagi :)

bujal X said...Reply To This Comment

tak pegi akuarium kah?he~~

NM02 said...Reply To This Comment

bujal, saya tak pi.. kak jah pi

NM02 said...Reply To This Comment

izwa,

kalu kau luper, kau cari je kat side bar aku...

chichi said...Reply To This Comment

kahakahakah..aku dapat bayangkan kau makan burger tu sambil pejam mata kak ina..adoi...

ratusiput said...Reply To This Comment

terasa mcm diri sndiri berada dilangkawi.. :)

misya said...Reply To This Comment

macam nak g langkawi sekarang gak

Oasis said...Reply To This Comment

Sronok pergi langkawi sebab kalau sesat pun tak payah risau. Pusing2 pun kat pulau tu jer. Betul tak. Hehehe.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

kak, laksa power tu sy takleh nak makan..takleh telan.lain benor rasa dia..huhuhu

dwaty said...Reply To This Comment

JELESNYA... JELESNYA.... JELESNYA... hari tu gi langkawi tak dapt p tempat2 kat atas ni... huhuhuhu... nak gi lagi!!!!

NM02 said...Reply To This Comment

rose,

lain knp? pekat sangat kah?

NM02 said...Reply To This Comment

dwaty,

sbb tu kalu ke langkawi, kena pegi banyak hari. kami yg lima hari pun tak cukup weh. round pulau je dah makan satu hari.

NM02 said...Reply To This Comment

oasis,

ye la dik... pusing2 kot tu jugak.. tak payah risau sesat jalan ke..

Eye_nee said...Reply To This Comment

Sakan ko...pandai betul ko cari kedai2 makan power ranger nokss...laksa rojak cendol tu mmg nampak super duper mabeles dia...wajib kene repeat balik Langkawi ni...

Fieza79 said...Reply To This Comment

mana ada jemu tk jemu la...citer dn gambar2 menarik sgt2..best layann..

tgh bodek huby nk ajak pi langkawi pulak..alasan tu tk tahan...nk jenguk kakak kt sna konon nya..winduu la konon...hahaa

sha a.s said...Reply To This Comment

penag dgr cerita, dataran lang tu horror sket tptnye..xtau la betul ke x...psl sblm ni pegi, ok je...

fiza said...Reply To This Comment

Tak jemu pon, sbb tak pernah lagi gi langkawi...kesian kan. Mana tau entry jalan² ni bley jadi rujukan bila nak gi sana nanti ^_^

qemaishak said...Reply To This Comment

Bila la nak sampai langkawi nih, best pulak tgk gambar2 ni terutama laksa & cendol tu , memukau selera :)

norhidana said...Reply To This Comment

seronok tgk akak nyer misi melancong kt langkawi nih, mmg pnh n padat ngn aktiviti yg best2, sume tmpt tu dana tak pg lg...psl yg laksa powr ngn rojak tu mmg sgt2 mengiurkan la kak...

tak sbr nk tgk sambungan hari last aktiviti akak kt sana... best2

~ yus ~ said...Reply To This Comment

laksa power tu, akak pun makan kat situ masa ke Langkawi dulu..

teringat2 lak rasa dia, sedap kan...

alahai, tetiba terliur ni ha!!

Huda said...Reply To This Comment

isk3..teringat makan laksa power tu dulu..bile lg ek nk g langkawi?kene tnye boss ni :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

LAKSA TU MEMANG MENGGODA I TAU...

wahida said...Reply To This Comment

apesal muka aku mcm mentekedarah bebenar kekdahnya?

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

awk dgn wahida satu opis ke???? seriyes????? huhuhuhhhh

NM02 said...Reply To This Comment

sahrom,

yup... kami satu opis, satu tugas, satu kepala satu geng semua sama lah...

Cik Ina Do do Cheng said...Reply To This Comment

nak sekerim conetto, jauh ye ko cari sampai ke langkawi.laksa kat sana mesti sedapkan.

AI said...Reply To This Comment

- mesti berlumbe2 beli cekelat dgn wahida tu...

ieda said...Reply To This Comment

syoknyaaaaaaaa dikk .. pueh ati akak .. dah lama x kesana .. tgk pic2 nie x yah gi dah aci ! ekekke :)

amboii berselera ko makan dik .. akak lak rasa lapoor .. perghhh mahal wehhh aisklim dia 3.50 huhuhuh sibb baik makan berdua .. kena mcm akak makan berlima mauuuu redup2 tuu berpeluh dibuatnya ekekekke

♥MiZz-siHa♥ said...Reply To This Comment

jln sungguh nie...bl la nak smpai cna..

Dee said...Reply To This Comment

syokkan..dee kalau gi jalan2 pun segala muzium nak masuk..

Ayuraza said...Reply To This Comment

besnyerrrr yunk...tak penah sampai..hehe..jakun betoll..:P

LaDy DrEaM's... said...Reply To This Comment

nih yang buat lagi excited nak g nih... tp lambat lagi ler, bulan 11 b'day Mr. Suami... hihihi enjoy bila tgk photo photo akk...

syariza09 said...Reply To This Comment

pic last tu naper? masing2 kena hukum ker? kuikuikui :P

ajumohit said...Reply To This Comment

bergamabr bawah tombak tu yg tak tahan tu..tombak ke?? hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

al,

hahaha... dok tawaf beli ceklat, berejam plak rasanya

Papa Mifz said...Reply To This Comment

syok eh...jalan sakan...laksa tepi airport tuh mmg power...kalo g sana mmg papa mifz singgah situ...tapi betul ke papa mifz dgr semua laksa kat langkawi dorang guna belut ganti ikan...huhu

munna said...Reply To This Comment

ntah bila lah nak sampai langkai munna ni

erienz said...Reply To This Comment

wah bestnye...rasanye mcm pernah mkn kat situ...lps tu ada tempat mkn yg best dekat ngan Tugu Keris tu...

seronk gi Langkawi, ntah biler nk jejak ke sana lagi...

gewecun said...Reply To This Comment

cik gebu..

amboi2 berjalan sakan nooooo..hihihi

NOOR FATIN said...Reply To This Comment

besarnya helang tuuuuuuuuu. hehee

rojak singapore tu boleh tahan mahal tapi kalau banyak dan sedap, memang berbaloi!

Cik Pah said...Reply To This Comment

kaki yg lenguh sebab banyak berjalan.. elok rendam kat air panas.. mesti lega.. kalau letak garam seket ,lagi bagus

NM02 said...Reply To This Comment

papa mifz,

ha????? kembang segala urat badan den. betui ka?????


tidak!!!!!!

@xiM said...Reply To This Comment

ni baru betul betul jenjalan kat langkawi!:)

ikatankasihku said...Reply To This Comment

salam, thanks singgah blog sy....

best nyer gi langkawi....gambar pun cantik2...

romantiklah u ngan hubby..... :)

maya amir said...Reply To This Comment

eh yg tmn lagenda yg kt dtran lang tu dulu mcm xde (dulu 15 thn lps kot)..hehe tp best gak amek gmbr situ kn;)

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

rindunyee kt helang tu..langkawi sye rindu kamooo...

Mama Gee said...Reply To This Comment

owhh pi bercuti dgn family dee sekali ek...bestnyaaaa :)

Lady Ija said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
mummysyafie said...Reply To This Comment

yang..mcm ku kenal yang sorang tu. hahahah..opismate wahida ke? alahai..idak la kawe tahu

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

akak berdua ni mmg bff kan. bercuti pon pergi bersama bwa family. sy doakan semoga hubungan persahabatan uols kekal selamanya..aamiin