Friday, May 27, 2011

aziz al-amin

sape aziz al-amin? dia bukan pakcik saya, bukan juga jiran depan umah saya. tetapi dia adalah pemilik kedai makan yang berdekatan dengan rumah saya dimana kami akan singgah mengisi perut yang kosong dengan menu hidangan yang sangatlah memuaskan nafsu makan kami. seminggu mesti singgah dalam dua tiga kali. ha nampak.... nampak sangat saya kurang ke dapur. hahaha... maklum, berdua kan.. ape la sangat nak dimasak. kalu saya betul² ke dapur, pasti selepas itu en. suami akan terus terbaring kaku sebab kenyang tahap dewa. ha, ai mmg gitu, kalu sekali masak mmg terbaik dari ladang. silalah percaya.. hahaha..

mari buntangkan biji mata dengan menikmati hidangan yang pernah kami order kat kedai pakcik aziz ni. sila tahan nafsu lapar korang ye..

tomyam campur mmg harus order seminggu sekali

sup tulang pun sama. kami kalu order harus minta pedas berapi rapi... baru la power. sampai tukang masak tu tgk kami takut tak tahan pedas. lepas tu mesti dia tegur, tya pedas sangat tak.. mm... kitaorang ni mmg hantu cili la bang.. risau dia takut kami tak leh makan.

 daging masak merah ni ya rabbi... sedap sungguh

ikan kembung tiga rasa 

udang goreng tepung, feveret en. suami

kailan ikan masin 

paling menarik perhatian ai sebab minggu lepas baru ai order abc ni. mmg best giler abc dia cuma takde eskim je. yang menarik perhatian saya sangat, rupa abc ni dah mcm lesung tumbuk plak. hehehe... kesimpulannya, mmg berbaloi la kami jadi kastemer tetap kat kedai makan pakcik aziz tu. kalu tak singgah dalam seminggu, mesti meremang tengkuk terbayang sup tulang dia. huh...

naper lak tetiba ai rindu kat fasha sanda nih? kahkahkah....

48 dok ngomen:

♥Mrs.Eady♥ said...Reply To This Comment

sila bagi alamt pak cik ni skrg!!!nak pg makn...huaarrgghh...lapar terus beb! :)

NM02 said...Reply To This Comment

izwa,

aiyak... dia kat taman setapak indah la beb...

iduraz said...Reply To This Comment

kat mana umah pak aziz nih?hehe..nampak sangatlah sedap..kena cari juga.

ainnoraini said...Reply To This Comment

setapak indah...boleh gi ni jln2 carik makan...

mengancam sungguh...

bujal X said...Reply To This Comment

hamboi~~meriahnya makan~~haha~~

misya said...Reply To This Comment

huhu sedap la

ratusiput said...Reply To This Comment

plg terliur ngan daging msk merah tu...sedapnye....rinidu kat fasha sendat???biar betikk...

ejaMaria said...Reply To This Comment

6 menu korang hadap ber-2... perghhh.... korang memang terbaekkkk...

wahida said...Reply To This Comment

ko rindu fasha sandha? dia tak rindu kat ko pun...dia rindu jejai jer...

hahaha!!

NM02 said...Reply To This Comment

RS,

sungguh... rindu mcm dia tu kawan aku plak.. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

ejamaria,

giler 6 menu tu skali hadap... itu antara menu yang pernah kami order la.. harus tak baca betul2 ni kannnnnn... hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

ye la jah.. nasib baik aku rindu kat fasha.. kalu aku cakap rindu kat fahrin, lagi kau muntah ijau depan pakcik guard tu.. hahaha

Fieza79 said...Reply To This Comment

giler punya nmpk sedap..terliur kita yg kuat melantak skrg ni hehee...

itu la dapur rumah cuci calat la ye...asik mkn kedai je ehehh...jgn mare..

aDieyZa said...Reply To This Comment

terliurrrrrr... gambar last tu mmg x tahan, sungguh menyelerakan!!

NM02 said...Reply To This Comment

fieza,

jimat gas weh.. hahaha

Mama Gee said...Reply To This Comment

tingginyaa abc...kalo mama ni mmg takleh abes minum sorg....

mamasuri said...Reply To This Comment

restoren ni kat mana ni?terliur nyer aku tgk daging masak merah tu...huhuhu

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

adoi........ akak lapar balik ni... mendera sungguh betullah.. nasib hari ni bawa bekal tomyam air tangan adik ku.. huhuhu...

tapi memang macam lesunglah abc tu... kreatif

Ati Masrif said...Reply To This Comment

isshhh...ko ni
pagi2 ah menggoda org diet ni..kehkeh..


^___~

Effa Sahat said...Reply To This Comment

Ya rabbi... menyeksa halwa betul...

dwaty said...Reply To This Comment

mantap tul abc tu... dah macam menera kl... nak sedap plak tu...

-oP_ida- said...Reply To This Comment

aduyaiiii...sodapnyaa....

fazilzura said...Reply To This Comment

WAHHHHHHHHHHHHHHHHH gamba paling seksi di pg hari lew...

meriah nye menu2 kt situ ..

norhidana said...Reply To This Comment

waduh2 kak... sungguh enak sume menu2 tuh... enak lg mengiurkan tp yg last tuh paling2 tak blh tahan... ayoyo

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

alahai...entry makanan la plak...lapar perut nie...huhuhuhu...

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

kak iena cayang, jelesnyee nengok..byk je kedai mkn area umh akak tu..rabu aritu pia ngn zz sje jln² kt kpg baru menikmati dinner kami pon layan tomyam gak..sodap!!

tgk mknan je baby kicking nk mkn jugek..lapo lapo!!

chichi said...Reply To This Comment

kak ina..pasni kak ina kalau makan sana..sila bungkos ..pastu pagi kak ina panaskan..bawak g opis eh..ini arahannnnnn...

NM02 said...Reply To This Comment

pia, alahai.. cian dia, baby nakal ye ngan mummy dia... hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

chichi,

baiklah... insyaAllah... hahahaha

aina yg gilo pepel said...Reply To This Comment

wahh haaaa..x bley handle la...

ajumohit said...Reply To This Comment

niezza, nak alamat dia, menariknya ABC, paprik and tomyam tu, hubby balik dari perak today, lehla ajak dia mkn hehehe

AzMask said...Reply To This Comment

cukup meriah.. abc tu kelas gitu

Nurr Kasih said...Reply To This Comment

Ya Allah sedapnya...tetiba rasa lapar hehe.

nieda said...Reply To This Comment

kalau dekat dah lama i serbu..semua food nampak sedapp.

ieda said...Reply To This Comment

adehhhh x menahan nie .. sib baik dah waktu lunch dik allalalallala

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

fuhhh..semua sedap2 la kak..

terliur ila tgk neh...

kailan ikan masin sedappp..

ikan kembung 3 rasa fabret ila tu..huwawwawa

n tomyam..nyum3...

Dee said...Reply To This Comment

dahlah dee tak kuar lunch lagi ni..adoi..lapar mendidih perut..

Rinna said...Reply To This Comment

Amboi makanannyaa sungguh menyelerakan laa Niza.. tgk ABC tuh plakk..perrgghhh.. :)

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Tgk pic pun dah terliur, tu blm rasa lagi...haha

sy xberani mkn pedas2 sgt, sikit2 ok la...

adarnadzmie said...Reply To This Comment

memang peaww.. sodappp...

♥MiZz-siHa♥ said...Reply To This Comment

telan-telan air liur tgk dagig masak merah tu..mmg nmpk sdap le..

Papa Mifz said...Reply To This Comment

perghhh...semua lauk2 nye nmpk sodap....terliur dah nih...abc pun rasa lama dah x mkn..huhu

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

perghhhhhhhh meleleh2 air liur nie...nom nom nom...

Cik Ina Do do Cheng said...Reply To This Comment

sedapnya, tengah panas ni pekena ABC sedap.baru je order cam tu malam tadi.udang goreng tepung ngan sup tulang tak delah, sodap tu,

~izan~ said...Reply To This Comment

camner nk mkn ABC tu? ni kalau anak2 izan mesti terbalik dah yg tinggi tu hehe...

munna said...Reply To This Comment

temgok je dah dapat rasa mesti sedap ni....

cikbedahlaser said...Reply To This Comment

sile delete entry ini.. krn bisa membuat org pengsan.. air liur keluar over dose... hheheheeheh...

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Adoaiiiiiii..

Tekanan tekanan tekanan tengok gambar makanan sedap sedap ni.. tulunnnn