Thursday, April 7, 2011

tahniah


kakak yaya berjaya score 5A utk tahun pertama dan penggal pertama darjah satu. yong akan tunaikan janji utk belikan ape yg kakak nak. tapi skang ni lom tau kakak dapat no brape. cita² pertama dia nak jadi polis, kedua doktor dan ke tiga kerja kat cimb bank mcm ibu dia. bagus... target kakak memang tinggi. yong doakan kejayaan kakak. abang aiman dia je yg tak tau lagi keputusan camner.

hari tu masa beday dia, ai ada tya kakak nak hadiah ape. dia kata yong belikan kakak buku latihan maths. tapi bukan darjah satu punya... ai pun cam pelik. naper lak ai tya balik. dia cakap darjah satu punye senang, kakak nak yang tingkatan lima punya. wah!!! hebat kau kan kak.. tak agak² permintaan kau kan. tapi mmg betul, dia kalu buat maths, sambil dongak dagu je. kekadang kalu boring, dia suker wat kira² sambil berdiri tepi almari tv. 

pastu habit dia, kalu kita tepon dia atau jumpa dia, dia suker minta no. bagi je ape² no. bila dah dia wat kira², dia akan kasi kita balik no tu. mula tu kami suka cakap, cer p 'try' no yg kakak kasi tu, maner tau 'mengena'. hahaha... tapi maner leh, haram tetap haram. kadang tu, dia suker call ai semata² nak kasi nombor. kelakar kan...

ke cita² keempat dia nak jadi peramal no ekor? ah sudah..... :-'

23 dok ngomen:

dyea irdina said...Reply To This Comment

tahniah kakak yaya...wah nka buku ting.5 punya bagus! nanti leh jg genius math cam adi putra tu..

Ms Serry + Fatieha Fatie said...Reply To This Comment

tahniah yaya...minta la mama hadiah yg best2 tau....wah nampaknya dia minta math la... bagus2 sbb sy pun memang minat gile dgn math tp masa sekolah dan masa belajar dulu la.. huhu...

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Tahniah!!! dpt score 5A...hrp2 nti jd kenyataan 5A tu yer..Slmt bjaya!

Ina said...Reply To This Comment

mak pun keja cimb..masa ngandung asyik kira duit je la tu..mana tak dapat ke anak..he.he..bijak betul dia

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

tahniah.. teruskan usaha..

wida said...Reply To This Comment

wah..bagusnya.zaman sy belajar dulu..math lah subjek paling x suka, huhu

Ema said...Reply To This Comment

pandai kakak...tahniah

[-suziey-] said...Reply To This Comment

waaa tahniah kakak yaya..hiks..lawak plak pasak nombor tu :p

eT said...Reply To This Comment

tahniah dpt 5A...ati berbunga2 kan... :)
tumpang hepi nih...

ratusiput said...Reply To This Comment

em bjak2...bukan sng budak nk bijak dlm matematik...

Cik Pah said...Reply To This Comment

bagusnye.. dia gi mana mana tuition centre tak ? ke belajar sendiri jer

ct shah said...Reply To This Comment

saya rasalah kakak yaya ni bakal keje sama ngn ibu dia kat cimb.bagussss,bonus lebat...tapi nasihat saya jgn ambik bidang account.takder cuti punyer.

Aleyn said...Reply To This Comment

Wah..ada can nak jadik Mathmatician macam dalam citer 'Number' tuh...hehehe

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

bagusnya dia...

eB ezrin said...Reply To This Comment

wahhh cayalah... auntie salute dier :) tahniah

Queen said...Reply To This Comment

hahaha..kalau dapat kat indon belakang ni..suke die budak2 kasik nombor....pernah hari tuh..saje je diorangtanya anak buah..

ank buah nik kasik la 4 nombor..budak..mana tau pape kan..

tau2 menang...... 3 ribu gitu la...

Chik Att said...Reply To This Comment

tahniah ...
cepat dia org buat test yaa

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

ha sudahh..eehhehe bagusla dia suka nombor. leh jd ahli matematik!

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

tahniah...budak bijak nieh!

wahida said...Reply To This Comment

caiyok yaya...jadi akauntan la...masyyyuuuukkkk...

Ati Masrif said...Reply To This Comment

lani ramai budak perempuan
yang bijak2 dari lelaki :)

imz said...Reply To This Comment

tahniah kakak...gud luck utk next step lagi nt..

Dee said...Reply To This Comment

wow..bijak matematik..me like!! tahniah!