Friday, April 15, 2011

e-kap

pagi jumaat penuh keberkatan ni, ai takde ape sangat nak citer. cuma nak share benda² sedap yang tgh femes abad ini. tak lain tak bukan benda sedap tu adalah e-kap.. itu sebutan ringkas. perkataan yang betul ada each a cup. kat opis ai skang ni kepochi ngan benda sedap ni skang. ai pun tak lepaskan peluang utk mencuba.

ini le benda sedap tu. kat e-kap, mcm² pilihan yang ada. permulaan ni, ai try choc blended yg tentunya  feveret ai buat selamanya. ah, sangat sedap... bila sedut, terasa telinga mcm piring astro dibuatnya. usus rasa sejuk mcm telan salji beku. nikmat sungguh kalu benda sejuk ni kan... lepas tu semput mengalahkan lembu disuap ubat batuk cap ibu dan anak.. hahaha..

korang pernah cuba, try dan test? benda sedap ni dah ada kat merata shopping mall. psst... mamajue, ai beli ni kat k4 wangsa maju. skang dah tak pandang air kat stall mamak tu lagi.. benda kalu sedap, kena ulang banyak kali sebab banyak lagi perisa yang harus di cuba. lepas ni kalu semput mcm kucing tecekik tulang ekor lembu, tanggung le sendiri.. ahaksss!!


dah tak leh layan maharaja lawak kat prima. aper? langgan mustika? tak kose! baik kami pi tumpang tgk kat umh angah.. tumpang tgk kat umh adik sendiri pun dikira benda sedap jugak kan.. heeeee!!!

45 dok ngomen:

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

ala i suka benda ni tapi i x bleh minuuuummmm...sb i menyusu anak nnti dia batuk & selsema if i minum ais..huhuhu....

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

heheheheh..sedap..sedap..hari ni pun nak layan lagi each a cup kat jejesko AU..hikhikhik

ratusiput said...Reply To This Comment

ha ni lbh kurang cam cool blog gak kan...mmg sedappp...ilang ingatan kalau dpt minum.ehehe...tensen kan maharaja lawak dh takde kat prima.hampes tol.takpe...tompang tgk umah mak ratu mlm ni...

cik zilla said...Reply To This Comment

sy pon suke... tapi sy lebih suke yg cool blog.. feveret ~ oreo mocha! pehhhhh mabeles!!

mamasuri said...Reply To This Comment

macam sedap ni..
tapi tak pernah perasan lak..
selalu je lepak care4 wangsa maju tu..
kena mencari lah jawapnyer ni

NM02 said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
NM02 said...Reply To This Comment

izwa

ha... tgh dok menyusu ni jgn ngade nak try ye... kang anak2 tak sihat plak. termasuk la laki kau.. uppssss... larikk!!!!!!

NM02 said...Reply To This Comment

mamajue,

nak pi intai af la tu.. ahaksss

NM02 said...Reply To This Comment

ratu,

mari kita bawak jajan tonton maharaja lawak mlm ni...

NM02 said...Reply To This Comment

zilla,

cool blog pun terbaik kan...

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

lum pernah rasa lagi..maklumla, duk kampong kan..mana ade makanan yang sebegitu heheehheee

sha a.s said...Reply To This Comment

kt Sunway Piramid pn ade.....best!

Kasih nur azie said...Reply To This Comment

e-kap? ikan siakap? huuu~ tp rase same x cam cool blog?

eB ezrin said...Reply To This Comment

kalo aerish nmpk la... hu3....
xa kasik kang jerit... ;p

Aleyn said...Reply To This Comment

Tak pernah dengar lagi lah...kena try nih...hehe

Ina said...Reply To This Comment

kih..kih..kih..kelakar betul la awak nih..

absolutely emy said...Reply To This Comment

hahaha.. kucing bleh tercekik tulang ekor lembu ke? hahaha.. kelaka2.. anyway jangan makan ais banyak2.. jaga kesihatan sama yer..

eLLy said...Reply To This Comment

e cup, ingatkan ko nak bela ikan kap .. wakakakakaa

Queen said...Reply To This Comment

nik dah lama berenti..sebab dah lama tak pegi shopping mall.. tapi kalau pergi ni benda wajib..memang sedap....


each a cup.....kalau dapat kat yabang..die kata saya sebut "E-CEKAP"...

hhaahahha...oreo sedap...
tak pun blueberry pun sedap...
mango pun sedap....

dyea irdina said...Reply To This Comment

peghhh mesti sodap ni...nakla .. kena try ni..rugi time sehat ni tak try nanti dah sakit2 gerenti tak leh try

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

ooo...sama cam cool blog kot ek?

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

ooo... ingatkan beli air ni online hehehe... rupanya singkatan ye.. memang nampak sedap..

azzey said...Reply To This Comment

x pnh dgr lagi....

~ yus ~ said...Reply To This Comment

maharaja lawak tu tunggu esok dah ada dah kat youtube tu biasanya, mcm episod ke dua lepas abang akak tak dpt tgk, cari di youtube, ada dah..hehe.

e-kap ni mcm minuman cool blog juga ya?

*Ms Serry*Fatieha said...Reply To This Comment

dh tngk kat website tadi outlet yg terdekat pun katt Tesco Mutiara Damansara... tak de geng nak pg... -_-
sape nak itut??

Ati Masrif said...Reply To This Comment

kat mana ada jual tu
esok nk turun KL :)

Dee said...Reply To This Comment

tak pernah lagi cuba..and tak pernah lagi jumpa..aku pun xleh minum sejuk2 sgt..nti semput tercungap2..

tgu org upload kat youtube jelah nak tgk maharaja lawak neh..hahaha..

ieda said...Reply To This Comment

waa penuh dgn ais .. sedap nie .. eermm yumx3

NM02 said...Reply To This Comment

rose, haah... mcm sape je dua2 ni

NM02 said...Reply To This Comment

dee,

lagi ai tak kose nak upload utiub.. hahaha

wahida said...Reply To This Comment

aku tak pernah try lagi neh...

aku tgk kat utube je maharaja lawak tu nnt...

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

sedapppppp...sgt suka...;-)

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

nampak best jer mek jah...nak sket...

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Cara you citer pasal kesedapan benda alah ni dah meracuni fikiran i le.. huhuhuhu

Harus cari ni

Yan said...Reply To This Comment

Suka gak benda sejuk2 ni . ttp tak leh selalu lah.

Oasis said...Reply To This Comment

Saya tgk anak buah yang minum/makan hari tu. tak sempat nak cuba sebab dah habis. drg semua mmg rakus.

Cik Pah said...Reply To This Comment

tak pernah cuba..selalu terai yg kat pasar malam jahhh.. nnt lah shud try ..

nieda said...Reply To This Comment

owh memang sedap. lebih kurang mcm cool blog kan? mcm ice blended mmg sodap

mummysyafie said...Reply To This Comment

e-kap tu apa dear, tak pernah lagi la merasa.

Rinna said...Reply To This Comment

Waahh sedapnyaa..tgk ekap tuh.. tak penah lagik minum.. :)

eelobor said...Reply To This Comment

lorr.....tak pernah tgk lagi e-kap nih. baru pestime

eMMe said...Reply To This Comment

hye niezza, oh e-kap me tak pnh nampak lagi, selalu pekene cool blog, eh! tadi me try perasa baru ABC blog sedap! terlupa pantang minum ais, ahhh..nikmatnye!

iduraz said...Reply To This Comment

sedap kan..daku pon dh mula gila layan e-kap nih..salu beli strawberry smothies n wajib tambah pearl

wida said...Reply To This Comment

sedap sedap..my feveret.nasib baik kat trgnu ada:)
sy selalu beli stoberi fruit yogurt+pearl..smpai tukang jual tu leh cam sy sbb asyik mintk menu same jer

cikpuanhady said...Reply To This Comment

waahh..ice blended yer..slurrrppp!!

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire