Tuesday, April 19, 2011

cerita selasa

mood nak datang keje ari ni mmg ke laut. malas giler nak bangun pagi tadi. liuk lentok badan nak bleh terjun dari katil. tapi apakan daya, keje makan gaji kan, kena la bangun ala² lady gaga tgh nari lagu bad romance. rara ah ah ah... roma mamamama..gaga ulalala...

dalam kete mmg tak payah cakap, kalu dah ngantuk sangat mmg ai takkan endahkan jejaka tampan yang sedang memandu cara penuh hemah pagi tadi. bagus... sebab tu ai dapat lena dengan dengkur tahap dewa.. ok ai tipu!

dah sampai opis, jejaka tampan tadi menghulurkan nafkah utk perbelanjaan hari ini. dengan senyum biri², angkat kening cara ziana zain, jelir lidah ala² ular kelaparan, jejaka tampan tadi menghulurkan lebih dari yang selalu. oh, mengerti pun dia ye.. itu baru skit, kalu wat bibir munggil ala² angelina jolie, silap² kad bank dan kad kredit jejaka tampan tu bagi.. ahaksss... ah... indahnya pagi ini  @__@

pepagi ni kelaparan dia lain mcm. seperti tak pernah melantak selama 30 hari beturut². maklum, nafkah pagi ni kan lebih, rasa seperti mau melantak landak masak lemak cili api, ikan jerung goreng belada plak. aduh.. giler kentang sungguh pe'el pepagi ni..

balik dari keje semalam kami lepak zubaidah. zubaidah tu bukan makcik atau sedara mara kami. dia cuma pemilik kedai mamak yang dah lama betapak kat danau kota. dulu kedai dia biasa² aje. lama kelamaan, hasil kastemer tetap mcm kami, dia dapat mengubah kedai yang biasa² itu kepada yang luar biasa. tidak, dia bukanlah letak perempuan memakai gi string yang dadanya ditutup dengan tempurung atau pelakon bollywood yang memakai sari transparent.. cuma kedai dia nampak seperti dah di deco oleh erik leong aje. nampak segar la skit dari zaman dulu.

ini yang ai order smlm, korang tau ini roti ape.. ini adalah roti arab. skang ni ai giler ngan roti arab. roti canai, selamat tinggal romeo! roti arab ni lebih memuaskan nafsu. lebih² lagi kalu roti arab cheesse. ai suker minta garing. makan mcm tu saje pun sodap.

selalu ai suker cicah kari, tapi smlm memandangkan pot luck ai dah bedal kari, keinginan smlm beralih kepada kuah dal. mmm... ini pilihan ai, pilihan hubby plak...

dia suker ngan mee mamak kicap. kalu dia order dia suker cakap meee mamak itam.. tak mau togeh, pedas. so, inilah hasilnya. meh nak bisik, korang jgn cakap kat orang lain tau.. kami kan kalu lepak kat zubaidah ni, nak² plak kalu ada family, kami suker order mcm². mula² order lain, pastu order lagi... muahahaha... buruk lantak kah kami? sebab tu zubaidah leh deco kedai dia. ha... betul tak ai cakap tadi. 

eh, ok lah.. panjang lebar plak celoteh hari ni. perut dah menari tango. sblm dia wat hal, baik ai pi cari ape² kasi dia diam. jap jap!!!! ada lagi skit ni....

selamat pengantin baru pada mr. badrul dan sharyzat. pada kekawan opis tentu kenal mr. badrul ni. tak sangka plak dia bertemu jodoh ngan duapupu ai. ayah ai dan mak sharyzat ni sepupu. so kami duapupu lah kan. jadiknya mr. badrul pun dah jadi sebahagian dari keluarga ai jugak. hehehe... welcome to my club mr. badrul. sori, ai tayang awal wajah isteri yu itu sbb kenduri belah lelaki awal bulan 5 nnt. kekawan opis pun ada yang tak tau dia dah kawin kot sebab dia belum send  email jemputan pada warga opis kami. jgn mareeeeeee ye mr. badrul.. *__*

ok lah. itu aje citer utk hari selasa setakat ini... baibai!!

75 dok ngomen:

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

aku pun same ngantuk baca entry ko!hahahaha...tapi mata terbuka tgk roti arab tuh!! :)

bujal X said...Reply To This Comment

mi mamak hitam~~oi~~macam rasis je~~haha~~

ratusiput said...Reply To This Comment

roti arab...tak pnh terai lg...cam best je yg ade rase cheese2 tu ek...amboi dpt nafkah per day ke?bestnye... :)

eMMe said...Reply To This Comment

kecik kan dunia nih..mesti memane pergi, mesti kite jumpe sedara ka/sepupu ka/ipar ka/dll...tak leh wat nakal ni kan, hehehehe....
menariks betul mee mamak tu!!! suap sikit....ngap!!!

NM02 said...Reply To This Comment

izwa,

aku pun ngantok tgk kau tag aku.. hahaha... ok, jap lagi aku buat eh..

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

hahahaha... itam itu menawan. nak wat camner.. ahaksss

NM02 said...Reply To This Comment

ratu siput,

harus la.. nafkah per day lain, nafkah bulanan lain, nafkah batin lagi lain... upssssssssssssssss

NM02 said...Reply To This Comment

emme,

ha la emme, lepas ni perangai kena cover skit. hahaha...

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

intro entry kelakar ek kak oi!hahahha.. :P


Apa FIRST LOVE di mata anda?? :)

Huda said...Reply To This Comment

sedapnye roti arab tu kak :)

ps: mmg bagus bnyk berjalan time preggy ni, insyaallah mudah nak bersalin nnti..huda doakan akak pulak :) amin, mudah2 an ada nanti..

mamasuri said...Reply To This Comment

wah sweet nyer suami bg tiap2 hari duit nafkah..aku kalu nk tak mintak pun ambik je dr dompet..pahtu sms je ..hahaha..

eB ezrin said...Reply To This Comment

x thn... terliur beb ;p

NM02 said...Reply To This Comment

bambam,

kelakar eh... hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

huda,

mudah mudahan... saya kena kuat utk terus menunggu

NM02 said...Reply To This Comment

mamasuri,

wah... hebat kau nok. amek dulu baru cakap.. kelasss

ala, ai pun pernah. duit dia duit kita jgk. tapi duit kita, kita punye sorang je.. hahaha...

Kasih nur azie said...Reply To This Comment

roti arab lebih menarik dari pengantin yg cun itu. ahaks!

NM02 said...Reply To This Comment

eb,

aku pun terliur balik dah ni

NM02 said...Reply To This Comment

kasih,

ahakssss..... roti tu mmg sodap. nnt try okeh

So Shy Lady said...Reply To This Comment

roti arab tu, feveret my kids!
kedai zubaidah d deco oleh eric leong? kelassss tuh

nafsu mkn ku jua mmbuak2 tgk mee hitam iteww ;P

NM02 said...Reply To This Comment

SSL,

eh, tak la... ala2 deco eric je.. hahaha

Ina said...Reply To This Comment

hui..bestnya dapat gaji hari-hari..he.he..dah lama tak makan roti arab ni..kat sini dah takdak la plak..mana nak carik niii...awak kijaammmmm

♥ manje ♥ said...Reply To This Comment

kita pagi2 tadi pon kemengantukan tahap dewa... nape ntah, mood nak g keje ntah pape... smlm oke je...

layan makanan kat sini buat mata jadi segar sket =)

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

roti arab tu memang sedap.. yang bercheese tu tak yah cakaplah.. kalau makan sekping pun tak cukup..

NM02 said...Reply To This Comment

ina,

kat giant, k4, tesco ada jual. kalu rajin bleh wat sendiri jek. sapu planta, goreng atas kuali leper

NM02 said...Reply To This Comment

manja,

ngantuk jugak ke... musim sejuk kot skang ni ek. tu yang rasa malas...

NM02 said...Reply To This Comment

RK,

betul tu kak... kesedapan dia teringat2

ejaMaria said...Reply To This Comment

emmm... tetiba je rasa rindu kat roti arab tu.. ;p

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

nampak seedap ye roti arab tu
gebu cam pipi sapo la tu eh? ehehehe

*Ms.Serry Fatieha said...Reply To This Comment

montoknye roti arab tu.. hahaha... if tak silap akak ni ada hubungan kait rapat dgn kembar kan?irzahidin dan irsyahidin kan? betul tak? sbb mcm pnh tngk entry akak sblm ni tntg mjlis tunang adik (si kembar)

NM02 said...Reply To This Comment

ejamaria,

ke sebenarnya rindu kat mamak yang bakar roti arab tu... ahaksss

NM02 said...Reply To This Comment

rose,

kau perli aku kan... geget kang... hahahha

NM02 said...Reply To This Comment

serry fatieha,

eh, korang kenal kembar ke? korang kawan dorang ker?? ah sudah... itu sepupu akak le.. mak dia dan bapak akak adik beradik.

b4 ni ada sorang kawan blog yang kenal abg pada kembar. dia pun datang masa abg pada kembar kawin. skang korang plak kenak kembar. kociknya dunia...

cer citer camner korang kenal. tinggal komen kat n3 akak tau.. teruja nak tau.. nnt leh citer kat kembar. auchh...

bulan depan abang kawin. pegi ker??

ieda said...Reply To This Comment

dik .. kalau kat sini dia panggil roti tempayan .. memang sedap layan ngan dhal dan kari .. kalau tu ada kari daging tetel lagi ..
ermmm walahhhh .. dah terliuq dah akak nie huhuhuh

ermm dgn dua pupu kan .. dah jodoh .. terus mamber jadi sedara :))

~izan~ said...Reply To This Comment

wah ana byk suka la sama roti arab,mahu mintak sikit la sama ente...hehe..

makanan lg entry kali ni..uwaaa smua buat lapar... kalau nk mkn,bercinta nk pulas stereng uhuhu

sha a.s said...Reply To This Comment

i pn suke roti arab..kt bestari..marbeles...hurmm~~~
x sgka awak ngan bad jd sedare..ehehe

ni bile mau dtg amik FM Dubai ni? da bsawang dlm laci ni haaa....

atty's said...Reply To This Comment

roti arab tu kan..kty suka buat inti sendiri , buat mcm inti karipap..fuh terbaik..

mee goreng tu nampak sedapnya lah .

Cik Pah said...Reply To This Comment

itulah..skang nih femes roti arab..tapi cik pah tak pernah lagi cuba .. sebab macam tak tau nak makan camne..

*Ms.Serry Fatieha said...Reply To This Comment

yg kenal kembar sy je, Serry. tieha tu adik sy, confirm2 dia tak kenal...huhuhu... Satu kelas dgn adik masa bljar kat matrix kuala nerang.. n pernah la keje dlm opis yg sama dg adik dan huda tp skjp je sbbnye dia msk keje kat situ 1 tau 2 hari je pastu dia dh keje tmpat len...

kenal abg, tapi tak kenal sngt la sbb tak 1 kelas.. owh majlis abg buat kat mana?

adik dgn huda bila lagi?

NM02 said...Reply To This Comment

kak ieda,

roti tempayan tu bukan roti nan ke kak? ke lain?

NM02 said...Reply To This Comment

izan,

alahai... sori la, suker plak wat n3 pasal makan skang ni. hahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

shazana,

awak..... kita asyik luper je. bila kita lalu tmpt awak, dia plak takde kat tmpt... jgn bagi orang lain tau. sentap kita nnt

NM02 said...Reply To This Comment

kak atty,

wat sendiri? lagi hebat!

NM02 said...Reply To This Comment

cik pah,

roti tu simple je. nak sedap cicah kari kambing. pergghhhh

NM02 said...Reply To This Comment

serry,

ooo.. camtu ka. abang kawen 13 mei nnt. adik ujung bulan kot... kalu pernah keje sekali tu, mesti dia kenal kot. nnt akak tya. nama penuh serry aper? dok maner? keje kat mana masa tu?

ha... kan dah mcm polis

Queen said...Reply To This Comment

cadangnye nak buat roti arab dan kari kambing utkmajlis aqiqah..tp awal2 dah kene rejek..sob..sob

*Ms.Serry Fatieha said...Reply To This Comment

adik ujung bulan ni ke? wat kat JB ke2 wah, jauh la... akak ckp je Seri, satu kelas masa matrix, dia kenal rasanya...itu pun kalau dia ingt lagi la..hahaha.....opis yg pnh keje sekali tu audit firm kat Jalan Yap Kwan Seng, KL

♥MiZz-siHa♥ said...Reply To This Comment

hai..salam kenal n ziarah...

NM02 said...Reply To This Comment

queen,

naper kena rejek??

NM02 said...Reply To This Comment

serry,

belah huda kat kl je... tak pasti la kalu dia buat kat nilai, masa dorang tunang dia wat kat umh abg dia kat nilai. bleh adik kat JB lah..

ok, nnt akak try tya ye. baru minggu lepas jumpa adik, masa kenduri kawen mr. badrul tu. huda takde masa tu..

NM02 said...Reply To This Comment

mizz siha,

hi.. salam kenal dari saya jugak. thanx coz sudi singgah sini dan terus follow..

tunggu, ai singgah umh yu plak.. *_____*

Dee said...Reply To This Comment

wah..kemain lagi ko..pagi2 roti arab ye..ni mesti dpt 23cm smlm..muahaha..

NM02 said...Reply To This Comment

kak dee,

maksud??? tetiba lurus bendul..

norhidana said...Reply To This Comment

ish2 akak nih... terliur menengok roti arab tu, lg2 ngn mee mamak tuh... perkh... mmg terangat kening menengok nyer...

tak penah try lg roti arab cheese tuh harus kene try nih

*Ms.Serry Fatieha said...Reply To This Comment

alamak jauh la JB..nanti lau ada2 classmate dulu nak pg leh la joint. rumah huda tu bila kak? nanti leh jumpa akak sekali... huhu...

NM02 said...Reply To This Comment

serry, nnt kalu adik dah kasi kad, akak bagi tau serry ye... rumah huda kat cheras, tapi kenduri ni tak tau le dia wat kat umh abg dia mcm tunang ari tu ke atau wat dewan area umh dia..

Chik Att said...Reply To This Comment

petang ni nak wat roti arab ehhhh ...

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

fuhh akak..mie mamak hitam tu yg tergoda sekali...sedap tu...

cantik la baju pengantin..ila minat kaler tu..ehheh

Fieza79 said...Reply To This Comment

roti arab...lama tk pekena roti arab panas2...mana nk cari ni..?

padlie said...Reply To This Comment

x pernah rasa lg roti arab nih.. cam besh..

ZZnoor said...Reply To This Comment

tbe2 je ada gambar en.bad ye..hihi...
okla tu..kebetulan kan..
dpt gak tgk gambar kawen dia...

fyna said...Reply To This Comment

uhukkkkk....
sedapnye...
tibe2 lak rase lapa...
;)

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

Porut dah la tengah lapar sekalai tengok makan tak tahan ow..aduh!!

Ati Masrif said...Reply To This Comment

kita pun bz bangat hari ni..

bfast ...nahe..

lunch pun pkl 3ptg...huhu

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

amboi sedap sangat mee tu nampaknya. apa barang perempuan pakai g string atau dada tutup coli cam tu, sekarang mamak dah pandai dia guna pompuan indon yang ala ala gedik .

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

roti arab n mee tu mcm tak boleh blah la...i loikes...

Rinna said...Reply To This Comment

Suka gak ngan Roti Arab.. cicah kari sedappp.. dan jugak mee mamak mmg feveret gak..hehehe

Oasis said...Reply To This Comment

Saya rasa macam nak berkenalan la dengan zubaidah tu. Tak kesahlah kalau dia tak sexy pun.

Dia masih belum berpunya kan...?

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

sekali tgk, roti arab tu sebijik mcm roti tempayan..

comel betul pasangan pengantin tu.. secocok

eLLy said...Reply To This Comment

Nok aku rindu kat ko.. tapi lately nie aku busy laaa :( cian kat aku kan

whitecappuccino said...Reply To This Comment

bestnya roti arab tu...kat sini tak de zubaidah..kwn nama zubaidah ada la

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...Reply To This Comment

salam
roti arab ke nan tu sedap sedap..lapo ni

NM02 said...Reply To This Comment

oasis,

zubedah tu dah ada anak entah baper org le beb. tapi dia mmg cun ar.. anak mami la katakan...

NM02 said...Reply To This Comment

elly,

ye, aku tau kau hari2 rindu dan igt kat aku. kau bz eh.. takpe, fahrin ahmad tak kesah pun kau bz ke tak.. kalu aku dia kesah. hahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

brutalsolo,

saya tak boleh bukak blog awak le.. naper ek?

cik cakcibo said...Reply To This Comment

sedap nyerrr.... mee gorengggg..jahattttt...letak makanan sedap2..terpaksa la ..balik ni..gi kedai mamak cari nih...