Wednesday, March 30, 2011

mekdi jom

hi yu ollss... sudah sarapan? makan aper? mmm... pagi ni ai bekpes mekdi. ala... yg skang tgh hot pasal petukaran kupon tu.. esok dah last day ek. so sesapa yg dok ada kupon tp masih lom tukar, cepat² Q pagi esok ye.. 

pepagi ai dah cakap kat hubby nak p mekdi. masa kami Q tu, mmg takde kete, so ingt mcm cepat la. udah la kena order pakai mesin suara tu, dah tu budak yang amek order tu mcm blur² plak. udah le ai yg tejerit² dok cakap ngan budak tu. bukan hubby ai tak leh buat, tapi dia naik angin sebab budak tu mcm pekak semacam. hahaha... pastu kami pun ke depan la nak amek order dan bayar. nak tau, adoii... lembab nak mampos la budak tu. mana ngan dia yg dok becakap amek order, mane ngan dia yang dok packing order, mane ngan dia la nak amek duit.. ape tak cukup orang ker. masa order tu ai dah cakap petukaran ni utk 2 kupon. ai igt dia dgr. masa nak bayar tu, dia cakap boleh tukar satu je. lebih dari satu kena beratur kat dalam. ai jenguk kat dalam, makngaiii... panjang giler ok. kan senang kalu kau cakap awal² tadi. sengal !!! ai dah janji ngan kak jah nak tukarkan dia punye sekali. kesian kak jah tak dapat.

hubby dah tarik muke sebab lambat giler. dah la pagi ni dia kena jaga exam kol 8. kol 7.20 masih kat mekdi lagi. nak anta ai lagi...  dah amek semua tu, hubby terus pecut laju. dah la ujan lebat, bawak plak laju, tangan sebelah dok pegang hashbrown sambil makan. uuuhaiii.. mau ai tak cuak...

hubby tak mau pancake ni, so ai kasi kak jah satu dengan hashbrown. sekurangnya tak le dia kempunan kan.. hehehe...

tak tau la naper ai makan bekfes mekdi ni ai mcm loya je tekak. apekah sebab tekak ai mmg tengah tak sedap sebab tak sihat skang ni atau menu ni kurang menarik pembuatannya... erkk... skema lak.. b4 ni tak plak rasa lain mcm. tapi semuanya habis ai telan hasil kesabaran sebab tak mau membazir rezeki yang ada depan mata. alhamdulillah.. kenyang sudah.

sesaper yang belum ada kupon mekdi, print gambar ni dan p tukar esok pagi. ceriakan hari anda dengan sarapan di mekdi. pegi la awal pagi utk mengelakkan kesesakkan lalu lintas depan mekdi. bai bai!

pesanan utk seseorang, mcm gud gud je... baca bibir munggil aku ni, WAK LU...  dan aku nak bagi kau ini...

uuuuussseeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

34 dok ngomen:

wahida said...Reply To This Comment

aku namakan dia minah g*mp*ng!!!

bujal X said...Reply To This Comment

eh penkek tu desap kah?

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

elok sangat la..

Latina said...Reply To This Comment

bila demam mmg mulut rasa payau je kannnn...mulalah mgarut nk mkn apa2...hehehe..semoga cepat sembuh ye...

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

boleh la....

NM02 said...Reply To This Comment

latina,

alhamdulillah, ni rasa dah ok skit..

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

kita bakor je.. kita bakor... sape setuju moh angkat tangan macam sayeeee.. :P useeeennnnnnnnnnnnnn

NM02 said...Reply To This Comment

jassnani,

hahahahaha... kamu buat ai gelak sambil korek pusat.. auchh...

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

x tukar lagi kupon tu mek jah...esok dah hari last kan...

NM02 said...Reply To This Comment

lyn,

hahahahaha.... kite gelak la awak panggil kita mek jah...

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

x pernah claim lagi kupon... tapi semalam amoi opis no bawa 1 set breakfast ni...

kakcik said...Reply To This Comment

hehehe... memang klako tengok si usop tu! :)

MeMHaliD said...Reply To This Comment

Ari tu saya call mc d delivery...dekat 2 jam baru sampai....lombab...pastu dah sampai oder sejuk plak...agaknyer dia meround sampai genting highland pastu turun balik baru hantar oder kot...domino's cekap buat keje....mc d kena ubah perangai..kalau x customer ubah selera lak nanti...lombab boto.....dah la lapar....leher pon panjang asik dok jenguk2 dah sampai ke belum..dekat 7 kali tepon balik tanya...oder bila nak sampai...jawapan on the way dah keluar dah tadi..aku rasa kalau 2 jam tu dah sampai sbn dah pon...huh...maap emosi lak ..jap..panjang amik space..hahahaha

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

akak jarang makan mc d.tak suka , bila terkena sekali bab memaksa orang nak order tu ini .lepas tu bila sampai semua besar, cam mana nak habiskan.ada apa -apa ke pening kepala?

NM02 said...Reply To This Comment

memhalid,

betul tu... kadang tu cam geram pun ada ngan sikap staff mekdi ni kan... aishh... sabaq je la

NM02 said...Reply To This Comment

kak ina,

doa2 la akak... moga menjadi kenyataan.. amin

Cik Pah said...Reply To This Comment

hahah..walaupun sudah lambat.. tapi makan tetap makankan..

cik pah dulu pernah makan nasi lemak lagi sambil drive..ate..dah lapor kan

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

akakkkk... kiter pon redeem bekpes mcd pagi tadi jugakkk..kekekek..

masuk opis lambat lagi.. hahaha.. pedulikkannn!!

rasa nak jentik dahi si usop tuh! hahaha

[-suziey-] said...Reply To This Comment

kena purchase rm5 dulu yek..hmm kt skali je mkn burger tu dulu tp xleh p la..masin giler..ekekek:D

lawak la useeennnnn..hahaaa

Ati Masrif said...Reply To This Comment

kak ati paling suka
pancake tu ha...mengancam betui

mana ualls dpt kupon ni...jeles

eLLy said...Reply To This Comment

wakakakkakakaka Uuuusssssinnnnnnnnnnn

;p

wardah said...Reply To This Comment

sama!!! sampai lambat kita sampai opish hari ni..shhh jgn bgatu bos tau. hehe

atty's said...Reply To This Comment

kty pun tak kena ngn tekak..dpt nasi lemak ke roti canai ke lagi sedap..

ejaMaria said...Reply To This Comment

alaaaa... saje la rosakkan diet aku pagi-pagi nko nih... huhuhu...

TQ... nak print jugak... ;p

ratusiput said...Reply To This Comment

erk???ble print2 ke...gambo usin bergerak tu leh print tak..?ahaha..

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

kite bako..kite bakooooooooooo!!!~

ieda said...Reply To This Comment

sibbbb baik akak dah makan semalam ekekek tapi bukan yg free nie lah huhuh ada org belanjeeew :)

ct shah said...Reply To This Comment

mcd punya breakfast terutamanya yg roti tu rasa dia lain macam.penah makan sekali jer dulu,tapi baru gigit sket,dah buang.hahahha

kak ena,sape minah yg gud gud tu.ni sama mcm yg wahida ckp ker??

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

esok last ke???ingtkan hari ni nasib x ku humbankan baucer free itu!hahaaha...

Mutalib attholib said...Reply To This Comment

Hehehehe... Permulaan pagi yg menyakitkan hati.. Sabar je la..

Tapi gambar usop tu mmang tak boleh blah :D

NM02 said...Reply To This Comment

ct shah,

ada la..... hahahahahaha... korek buntut aku dulu, baru aku kasi tau.. kahkahkah

NM02 said...Reply To This Comment

izwa,

yes bebeh.. esok last day...

NM02 said...Reply To This Comment

mutalib,

usop yang semakin glakmer...

ayulicious said...Reply To This Comment

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusssssssssseennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn