Wednesday, March 2, 2011

3S

3S ni bukan utk kebersihan ye kekawan sekalian. 3S yg saya nak kongsi ni adalah mengenai santau, saka dan sihir. tadi tengahari, saya ada dengar kuliah zohor mengenai hal ini. seronok betul dengar caramah yang disampaikan oleh ustaz fauzi al kuliyah. tak bosan sebab banyak lawak jenaka dan dia suker nyakat para tetamu yang hadir. rasanya opis ai mcm dah tetap amek dia datang beceramah kot.

ustaz kata, kita tak boleh percaya kalu kita pegi jumpa maner² bomoh dan bila kita tanya sape yg buat santau, yg terjadi kepada kita atau orang yang kita berubat tu, dan bomoh tu cakap si polan ni jiran kamu atau keluarga sendiri atau sesapa sahaje.. maka ia telah menjadikan kita syirik, 40 hari amalan kita tidak diterima melainkan kita bertaubat. Allahuakbar! terdiam terus saya. berubatlah dengan kaedah rawatan dari ayat² al quran bukan percaya dari kata² bomoh.

Amalkanlah bismillah 5 ini sebelum kita makan atau minum utk mengelakkan dari terkena santau yg diletakkan pada makanan yang dihidangkan. kalau air minuman yg kita pegang tu pecah, maka ada racunlah disitu.

pendinding utk semua perkara ini bacalah 
1.     ta'awwuz
2.     bismillah
3.     ayat qursi
4.     3 Qul 
5.     2 ayat terakhir surah al-baqarah dan kubu bergerak 3 kali pagi dan 3 kali petang 
        [yang ini boleh dibaca  bagi wanita dalam keadaan kotor]. 

yang baik itu datang dariNYA dan yang buruk itu datang dari saya sendiri. saya hanya kongsi utk renungan dan pengajaran bersama.


20 dok ngomen:

cikmOt said...Reply To This Comment

mekasih kongsi ilmu...

wida said...Reply To This Comment

bagus ilmu ni..tq for sharing:)

cheqna said...Reply To This Comment

mekasih kongsi ye =)

Huda said...Reply To This Comment

thanks share info ni sis :) sangat berguna.copy eh :)

ratusiput said...Reply To This Comment

info berguna... :)

wahida said...Reply To This Comment

tetiba aku rasa aku masuk salah blog plak...ahaks...

NM02 said...Reply To This Comment

huda,

sila.. benda baik elok dikongsi bersama

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

aku ada kelayakkan jadi ustazah tak? hehehe

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

tq for sharing this info..:)

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

info yang sangat berguna...tq yer share...

Dee said...Reply To This Comment

betul tu..syirik dan fitnah..silap2 kita yg berdosa..thx for sharing the info sis..

ieda said...Reply To This Comment

aduhhh thanx dikk sharing this infoo .. mohon kita dijauhkan dari perkara2 syirik ini ...

azzey said...Reply To This Comment

time kasih ye share info ni. saya copy paste nak simpan ye info ni.

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

thanx 4 sharing..bestnya tmpat keje ada buat kuliah zohor..ustaz fauzi plak tu...

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

Info berguna, lagi zaman sekarang banyak ada phd , suka sangat buat dan bomohkan orang ni.thanks

marinahunny said...Reply To This Comment

terima kasih kongsi ni. saya copy 3s ni ye ..

eT said...Reply To This Comment

yg pntg jaga diri dan tingkahlaku kan..
jgn sakiti org lain..InsyaAllah..
org jahat ni kat mana2 ada..

~ yus ~ said...Reply To This Comment

Thanks for sharing ..

Akak tag awak ni.

Tengok di

http://yusgca.blogspot.com/2011/03/reens-diary-giveaway-lahh.html

dyea irdina said...Reply To This Comment

good info...tp orng skrng ramai lg percaya kat bomo...ish! ish! ish!

absolutely emy said...Reply To This Comment

tHANKS for sharing.. :)