Thursday, February 24, 2011

oooooooottaaakkkk

rileksss... jangan panik. ini bukan zombi kampung pisang. ini adalah kenyataan. korang kenal otak²? pernah makan otak² suker dengan otak². ha... meh nak habaq...

kami sekeluarga amat suker ngan otak² ikan ni. bukan otak manusia ye, kalu otak manusia, boleh kuar muntah ijau bila makan. yekk.. ini adalah otak² gombak. pengusaha otak² gombak ni adalah kawan baik saya masa sekolah. sudah maju ke hadapan dia skang ni. bagus, saya tumpang gembira dengan kejayaannya sekeluarga.

macam² jenis ada dijual, dari berbalut dengan daun pisang sehinggalah ke popia, beger dan mcm² lagik. sebungkus otak² gombak ni ada 50 ketul ye. erkk... betul ke ketul? mcm batu plak. utk tau harga, nnt belah bawah saya bg website OOG ni. saje beli yang frozen, nak try bakar sendiri camner rasa. dah beli tu, saya bakar kat umh mak. ai belasah pakai tudung periuk dia. punya la mengamuk puan naimah tu. hahaha...

rentung daun pisang tu, asal isinya tak rentung udah le. mek na, aku beli sekali popia kau. sedap... otak² makan panas² sedap tau. nak plak masa tgh panas lagi daun pisangnya tu. lagi payah nak bukak sebab panas, lagi meleleh ayaq liur.

kalu korang rasa nak try, leh call no di atas atau singgah sini utk keterangan lanjut. kilangnya beroperasi  di batu caves. ai hanya support kawan, tolong promote, ai bukan duta produk ini. tak tau le lepas ni kawan ai tu nak lantik ai jadi duta dia ke kan. kalau teringin, pasangannya haruslah FA ye. kak jah, sila tahan muntah kau tu. hakhakhak... eh mek na, aku pinjam gambar kau ni tau. jangan saman aku plak. ngeh ngeh ngeh!!

nota manja hari ni : thanx 2 kak ati masrif yang sudi jawab pertanyaan saya. pertanyaan mengenai cemana nak letak latest n3 dari blog kita kat ruang komen. nak tau lebih lanjut, skodeng sini. kak ati, ai dah pandai buat cara yang yu ajar tu. makaseh banyak. akak memang otai!

26 dok ngomen:

Fieza79 said...Reply To This Comment

wehh otak dh jd faberet fieza dh sekarang ni wehh...pntg nmpk ootaakk...asik nk je...

cheqna said...Reply To This Comment

cheqna kurrenng suka otak2 ni..tak tau nape..huhuhuhu

NM02 said...Reply To This Comment

fieza,

sama le kita ek. aduh... kecoq ni. tolong...

NM02 said...Reply To This Comment

cheqna,

awak dah try makan ker? eemm... mungkin tekak awak tak masuk ngan menu ni ek. tak pe...tapi budu tetap dalam hati kan.. hehehe

wahida said...Reply To This Comment

aku suka giler otak2...

bawak opis jah!!

iena hamdi said...Reply To This Comment

mek.. hahah ayo yo len kali nak jadi duta pun tanyer dulu,..
haha bukan daun pisang yang.. daun nipah....

hehehhe

tq tq.. len kali pomot lagi eh.. muahahah

Dee said...Reply To This Comment

aku pun suka makan otak2 ni..nak2 yg panas2..

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

sampai sekarang tak leh pandai sgt nak makan otak2 ni..

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

salah 1 kegemaranku..:)

NM02 said...Reply To This Comment

ha... kan tuan kedai dah masuk komen. ya ampun buk iena... salah daun ya. hahaha...

nnt aku pomot popia plaks...

CWM Safari said...Reply To This Comment

lama doh x makan menda nie. kat besut nie ada tapi cam kureng la rasa dia. hehehe. best hok kat dungun gop la

Huda said...Reply To This Comment

yup!huda juga peminat tegar otak2 ni :) kalau balik johor mesti p carik :)

ratusiput said...Reply To This Comment

nk jimat bli mentah n bako sndiri kan...sedappppppppp...

NM02 said...Reply To This Comment

safari, ooo... kat ganu pun ada otak2 eh... caiyokkk

NM02 said...Reply To This Comment

ratu siput,

yup... betul kata kamuk. kalu beli kat kedai dah berapa kan... mmmm.. upah bakar la tu.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...Reply To This Comment

otak otak..kegemaran ku selalu....

(^^,)✿

~izan~ said...Reply To This Comment

sedapnya otak2..skrg ni siap ada popia inti otak2 la pulak..mcm2 versi hehe

Ogy said...Reply To This Comment

selalu makan otak2 kempas je...otak2 gombak pun adoo rupernyaa...

eMMe said...Reply To This Comment

suke otak2 dari sata....petang2 cenni pekene otak2 best lah...

eLLy said...Reply To This Comment

otakkkkk... ooootakkkkkkk ;)

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

kat jb nie famous otak-otak kempas...sedap tau...

Queen said...Reply To This Comment

nik masa belajar kat poli merlimau..memang hantu otak2..sekang dah kurang.. =)

Ina said...Reply To This Comment

As Salam..kunjungan balas dari saya dan folo kembali. saya pun suka otak-otak..sedap.
INA NAZIR

iena hamdi said...Reply To This Comment

marilah dtg kilang kami.. insyaallah tak lama lagi leh order online jugak.. doa doa la menjadi yer...

senang ajer klik2 udah sampai umah..

Otak Otak Gombak.. makin dirasa makin terasa!!

cikpuanhady said...Reply To This Comment

waaa..ni yg buat makin terliur ni..memang sodap..bese makan kat johor je..ngee..kat gombak pon ade ek..nanti bila balik sana, nak try ushala..

Jom skodeng :Yang best mengenai Swiss

ana said...Reply To This Comment

suka gak mkn otak2 nie...tapi lagi suka mkn sata.