Friday, February 25, 2011

ice room prima gombak

salam jumaat yu ollsss... kembali bersiaran pagi ini dengan mood yang sangat bagus disebabkan masa rehat yang agak panjang sebentar lagi. yey yey nak pegi tesco.. hahahha... p tesco pong nak kecoh kan. lantak ar, janji dapat cuci mata. lagi pun banyak barang nak cari ni. terutama sekali nak p reflexology. ah besh... 

ok, sambung citer balik.. smlm balik keje memang teringin sangat nak makan kat IR prima gombak. maklum, tempat fresh kan... baru bukak. harus la nak rasa tempat baru. nasib baik hubby setuju sebab kalu ikutkan hati dia, dia lagi suka lepak belah malam. hasil memek muka mcm tempoyak basi, akhirnya hubby mengalah jugak. suker suker suker!!

ok, ini lah wajah dari sisi IR prima gombak. mengadap jalan besar ye yu olls.. senang jek nak cari. deretan sekinchan ikan bakar je pun.

order pertama kami haruslah eskim. maner leh tinggal.. ok, ini nut case. sedap gilers. sebab ada kacang. i loike sangat. harga RM 7.90

ini orange smoothies RM 7.00. kami share air dan eskim ni. kalu amek sorang satu takut membazir. biasanya kami kalu ke IR, kami akan order eskim aje utk sorang satu. air tak order pun. tapi smlm hubby haus, so kami try ini. sedap.. tapi mcm manis sangat plak.

walla!!!! ini durian tempura, RM 5.50. sedap nak fengsan. pergghh... mmg terbaik abad ini. patut la kak jah suker. ai first time try nih. mabeles ar weh

ai tak tau le, sejak berjinak² mkn kat IR KD, sampai le ke IR prima gombak ni, hubby tak pernah nak rasa order benda lain. mesti famous fried rice ni. dia cakap sedap dia mcm tak leh nak lepas. udang dia mmg puas la makan. banyak giler. masuk yg smlm, dah 4 kali le dia makan nasi goreng ni. RM 9.90

ini percubaan pertama ai makan hong kong wantan soup noodle- RM 8.90. mee dia halus, bukan mcm mee biasa tu. sedap plak tu. banyak giler dan ai mmg kenyang makan benda ni. letak cili potong bebanyak... terangkat beb bila sedut kuah wantan tu. terliur lagik!

jgn pelik dengan situasi hubby ni. masa ni, ai cabar dia makan durian tempura tu. dia mmg alahan ngan bau durian. kalu kami anak beranak nak makan durian, kami akan makan kat luar. kalu dia dapat bau, habiss... satu muka dia merah menyala. pastu pening. tapi smlm dia tak kesah ngan bau tu. mungkin sebab durian tu dimasak atau bau dia hilang hasil kena goreng ngan tepung.

dengan beraninya.. ai letak seratus cash tepi durian tempura tu. kalu dia makan habis licin yang ai tinggalkan sikit utk dia.. dia leh amek seratus tu, ikut le dia nak wat ape. tgk... bukan banyak pun kan. sikit sangat ai tinggalkan utk dia habiskan. 

rasa² yu ollssss.... dia makan tak lebihan ai tu. kahkahkah!!!!


koleksi gambar : nokia E72. tak puas hati la.. SE gak besh

34 dok ngomen:

Huda said...Reply To This Comment

sedapnye tgk entry makan2 pagi2 ni sis! :)

Sue Zaman said...Reply To This Comment

sedap2... first time mkn dekat PD...
skrg leh mkn kat gombak jer...

p/s: ckp kat kak na nnt jom mkn lg kak na byr... hehehehe

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

x pernah makan lagi kat ice room nie...nanti nak try la kat ice room nilai...

ratusiput said...Reply To This Comment

ratu pun tak suke durian.bau pun tak suke.tp eskim perisa durian makan lak.ahaha..uishh kalau ratu kena cabar tu dgn note rm100 mmg makan gak.TAHAN NAFASLA.sape nk bg tu rm100.dasar mata duitan aku ni.eheh...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

sy rasa dia makan!

Ati Masrif said...Reply To This Comment

asyik jeling2 je IR tu..
kat banting nampak..
kat nilai pun nampak..

kena try juga nanti...


Jom baca: ULANG TAHUN KE-10

cik zilla said...Reply To This Comment

humanggaiiiiii.. ni bru btoll..
org nak gi ice room lunch kang bawak safara.. nak join?? jommmmm.....

wahida said...Reply To This Comment

durian tempura terbaikkkk!!!

aku rasa along makan!!

kalau aku betul, sila bg aku seratus hinggit!!

eLLy said...Reply To This Comment

ice room di gombak ... hurmmmm jom dating ;p

NM02 said...Reply To This Comment

huda,

ai terlir mee wantan tu. sungguh!

NM02 said...Reply To This Comment

sue zaman,

jom... kita ajak kak na soh dia belanja.. yey yey..

NM02 said...Reply To This Comment

lyn,

nnt cuba ye. ai pun kalu balik bntng, nak try kat situ plak

NM02 said...Reply To This Comment

ratusiput,

ai plak risau dia muntah darah kat situ.. hahaha...

NM02 said...Reply To This Comment

rose,

tunggu... ai akan bg jwpnnya petang nnt

NM02 said...Reply To This Comment

kak ati,

jom merembes kat IR banting..

NM02 said...Reply To This Comment

zilla,

walla.... nak pegi rehat nnt eh.. ah sedap ah sedap

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

aku akan bagi kau seratus kalu kau cium buntut aku

NM02 said...Reply To This Comment

elly,

jom!!!!

kakcik said...Reply To This Comment

Durian?? wah! boleh cuba ni... :)

Intan Azmira said...Reply To This Comment

dah dekat ngan umah intan..naik atas skit je

Jamiel said...Reply To This Comment

Nanti nak try makan kat sana la..

saya ada wat GA, need your support..

Aku said...Reply To This Comment

durian skrg ni luar musim...

mahal giler....

takpe la, aku tunggu sampai jadi tempoyak...

Ina said...Reply To This Comment

NM02 ..Sedapnyerrrrr...melelehhh tengok gambo-gambo nih..

Dee said...Reply To This Comment

x abis kot..x smpi hati dia nak amik duit bini dia tu..hihihi..

SE pya pics..mmg lg cantik dr nokia sis..itu mmg xleh lawan ar..

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

Kak Iena ni xnk ngalah la..nk gak g ice room..ni kne g slalu ni..lau hri2 terliur cambni payah la..hihi..akak, en somi bisnez ye?? wooo best tuuuu..I LIKE BISNEZ!!

normi said...Reply To This Comment

ramai org dok puji IR sedap..huhu kat penang tak dak siann tak leh merasa..huhu

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

Jadik lapar plak terus pagi ni.akak kalau nampak ice ceram ngan mee wantan memang teruja.untungnya dapat RM100, kalau dapat makan tempura dirian tu.cam anak akak yg lelaki tu tak suka durian.

wida said...Reply To This Comment

bila lah IR nak bukak kat trgnu..hehe

elise said...Reply To This Comment

huwaaaaaaaaa...menjejesss air lio ai taw!

Ms Serry + Fatieha Fatie said...Reply To This Comment

wa.....sedapnye... nak2 durian tempura tu.... nyam2....

norhidana said...Reply To This Comment

amboi2... ni yg terasa tingin nk try gi IR nih... meleleh air liur tgk menu2 yg akak try tuh... alahai

untung cik abg akak dpt rm100 hehehhe...

Aidanisme said...Reply To This Comment

dekat je ngan rumah mak tapi tak penah singgah lagi..

anies said...Reply To This Comment

sy baru jew pegi iceroom kt bangi hr ahad lps..sume sbb terliur tgk post akak kt blog ni la..sy dh berjaya mencuba snow ice cream avocado n adik sy order yg nut pnyer..mmg tip top la..sdapppp gilerrr..puas ati mkn...tp dgr cite yg snow ice cream yg tropical fruit 2, lg sdap ea kak?? pernah try?? next time la plak sy cuba...

ammazy said...Reply To This Comment

penah nampak kedai ni tapi mase baru sangat2 bukak...ingatkan kedai cine cam takut2 je nk masuk..xsangka makanan die mabeles@ sume..huhu..nk try ah...tengs ya!