Friday, January 14, 2011

HAYAKI kopitiam

salam jumaat buat kamu semua. alhamdulillah, hari ni dah masuk minggu kedua jumaat utk bulan baru dan tahun baru. hari ni nak citer dinner kami semalam. jom layanzzz....


macam² menu yang ada. lebih kurang mcm ice room, old town, pak li dan seangkatan dengannya. yang bestnya ada wifi. 

suasana belah dalam. tenang dan sangat selesa.

ruang yang sebalik dinding tu ruang utk perokok tegar. kira mcm open air lah. kalu ikut en. suami, mmg dia nak lepak situ tapi saya tak mau sebab takde aircond. hehehe... ngade tahap cipan kan saya ni.

cincau ais RM2.80 utk si dia dan harus nes ais RM4.00 utk saya

sedap giler nes ais ni. memang power giler. terangkat kening bila minum

hidangan pertama dan permulaan kami. mee tomyam RM6.50

sedap dan banyak isi

zoom skit.. harus ada sebagai penambah selera. memang power giler cili api merah tu. naik bulu romaku. hahaha. tapi lagi mantop tomyam kat ice room. yg tu tak payah ada cili pun dan boleh buat usus perut tak senang duduk

mee tomyam ni kami kongsi bersama

betul.... kami kongsi la. kan saya cakap, ini hidangan pertama..

yang seterusnya, harus le chicken chop. tapi ni namanya hayaki chicken chop , black pepper sauce. RM 9.90. yang ini utk sorang satu tau, bukan dikongsi. hahaha... buruk lantak ke namanya ni? mcm ni le kami kalu bab makan. tak suker berkira pasal duit. jalan² cari makan kalu tgk saya dan en. suami nak tak amek kitaorang jadi duta dorang. hahahaha... perasan!

saya suker giler chicken chop ni sebab dia garing dan isinya lembut sangat. cubalah kalu korang sampai ke hayaki. sumpah sedap

buktinya, licin sehingga menjilat gigi. perggh.. terbaik la makan kat hayaki ni. next time bila pegi lagi nak try rojak buah dia. nampak mcm menarik je. hayaki ni baru je bukak kat area umah saya. staff dia pun peramah semuanya. ok lah, jumpa next episode. chow bedah!

ok, memandangkan ramai yang bertanya saya pakai kamera apa tiap kali saya masukkan gambar dalam n3, mulai hari ini, saya akan inform gambar² yg saya amek utk masukkan dalam n3 tu pakai kamera jenis ape. untuk yang ini dan yang sebelum ni, semuanya pakai kamera henpon sony ericsson satio en. suami saya yang punya. memang cantik sebab 12.1 mpix. tak caya?? cubalah...

jap jap jap... hayaki ni kat area umah saya, lokasinya di platinum walk. 

sumpah!!! saya mimpi kawen ngan fahrin ahmad semalam. sila muntah hijau sekarang. giler best jadi bini FA. hahaha... tak sangka masuk jugak FA dalam mimpi aku. cilakak!

44 dok ngomen:

kakcik said...Reply To This Comment

Wah sedondon hijau.. baru balik dari pejabat ke? :)

Mimpi KAHWIN ke sanding dengan FA tu??? ekekeke...

ct shah said...Reply To This Comment

kak ena,oh sedapnye cincau ais!oh sedapnyer chicken cop!oh sedapnyer mee tomyam!..ohhh!!!sume dap..dap...


p/s:kak ena,smlm baru FA tepon saya.dia kata dia mimpi saya mlm kelmarin.apa kess???:P

Ogy said...Reply To This Comment

Nm info tak lengkap sgt..kat mana restoran Hayaki ni??

izan_cute said...Reply To This Comment

nampak best sgt2... =)

NM02 said...Reply To This Comment

ogy, hayaki ni kat umh saya, kat platinum walk.

Huda said...Reply To This Comment

alahai..terliur sy tengok..sedapnya sis :)

NM02 said...Reply To This Comment

kakcik, haah... baru balik keje le tu. batik kan tu... heheheh

NM02 said...Reply To This Comment

cik yam, ah..... kau jgn nak tipu aku. FA mana kenal kau. dia dah cakap kat aku, dia kenal mek na je. hahaha

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

Kak Iena mam cedap2 nye..jeles i tau! dh la i ngah preggy, tgk gamba ni mmg terliur giler..haha..

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

kat platinum walk?danau kota ker?

pic2 awk mmg cntik..pakai hp je yer?hp canggih,cntik sgt pic nya..mcm dlsr...

food2 tu sgt sedap...terliur sudah..

Dee said...Reply To This Comment

cantiknya pakai SE satio je amik gambar2 tu..tp SE mmg pic cantik2..walau yg jenis murah2 je..

sis dok kt platinum condo tu ke? hehehe..my ex boss duduk situ..mmg skrg syoklah area sana..ada byk tmpt makan yg baru naik..

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

Sweet lah.. Hub & wife sedondon... bertambah sweet bila share makanan.. hehe

norhidana said...Reply To This Comment

wah2... tak penah try lg nih tp tgk gaya mmg nampak menylerakan sbb siap licin lg... heheh
akak ngn hubby keje kt mana?msti gomen kn sbb sama2 baju batik..
seronok

eMMe said...Reply To This Comment

ni mesti kes tak balik umah terus gi kopitiam kan, hehehehe...dinner dalam suasana yg selesa dan menu yg menarik la niezza~

ZZnoor said...Reply To This Comment

jap jap...
sis, di mane ye hayaki ini?

azieazah said...Reply To This Comment

KAKCIKKKKKKKKKKKK....

Jom pegi HAYAKI KOPITIAM....!!

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

FUHHHHHHHHHHHHHHHHH...meleleh tgk hak....mmg nampak yummy.......

Fieza79 said...Reply To This Comment

entry makan je ye...suka makan ehh..hehe

ok best jgk tu lps ni sila inform kamera ape pakai utk gamba2 ok...sy mau tau hahaa...

eT said...Reply To This Comment

jarang p kopitiam...
tp nmpk cam best jek tu...huhu

NM02 said...Reply To This Comment

sue,
alahai... sori le wak.. hehehe

hanim,
haah... kat danau kota tu. mm.. ada yg pakai hp, ada yang kamera biasa, ada yang kamera canggih en. suami punya. hehehe

dee,
tak mampu le dee nak dok condo tu. hehehe... umh cap ayam je. area situ jugak, tapi tak le semahal condo tu. ahakss....

NM02 said...Reply To This Comment

ratu kebaya,
kami selalu sedondon. hehehe... sehati sejiwa la katakan.

norhidana,
haah.. kami keje gomen. hehehe

emme,
malas nak balik umh, nnt dah malas nak kuar. hikhikhik

NM02 said...Reply To This Comment

zz,
akak dah bg tau tadi, nnt bawa pia ke sana ye

aziezah,
jom.....

lieya,
mmg yummy!!!

NM02 said...Reply To This Comment

fieza,
ok bebeh... nnt saya akan bg tau ye

eT,
skang ni mcm2 kopitiam ada ek

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

lapar perut lynn nie tgk makanan tu semuanya...huhuhu...

wahida said...Reply To This Comment

ko ada jugak pakai satio...aku? cap ayam je..huhuhu....

NM02 said...Reply To This Comment

lyn,

saya pun lapar balik... huwaaa....

NM02 said...Reply To This Comment

jah,

ala... janji umh kau 2 tingkat..*_"

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

Dah makan sedap-sedap lagi boleh mimpi kawen ngan fahrin ahmad.tak boleh blah mimpi ko ni.mee tomyam, nak .bestlah. terus lapar ni.

chekna @ mama ziyad said...Reply To This Comment

wah.. banyak nya isi tomyam tu.. ngeri pun ada tengok cili merah menyala tu.. confirm pedas ni..xberasap ke??

eB ezrin said...Reply To This Comment

eh? mmg sdp ker... slurrppppp

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

akak blh x benti menghapdet gmbo mkanan ni..aduhhh sentiasa wat perut trse lapa..beshnyeeeee..nk jugak la..nk ajk En Somi la nnti..

psl mimpi tu ok sye terima dgn hati terbuka..demi akak sye bersabar..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...Reply To This Comment

sedap nyeeee

lapor la pepetang nih

Mata Hati said...Reply To This Comment

cedap menjilat jari.. chicken chop tu mcm ayam goreng ke? sumpah x pernah mkn lagi sebelum ni

akubiomed said...Reply To This Comment

Memang menyelerakan meknikmati mee Tomyam dengan minum air cincau ais

ummi_khalish said...Reply To This Comment

slm ukhuwah..baru jenjalan blog ni..sgt terliur tengok makanan tu...x sbrnya nk blik..boleh tunjuk tmpt..hehehe...:-)

Ain Atika said...Reply To This Comment

wahhh sedapnya...nak nak !!!

eLLy said...Reply To This Comment

di platinum walk tu kat mana? ... sorry eLLy nie fail cikit bab
jalan2 nie :p

cikpuanhady said...Reply To This Comment

hihih..sehati sejiwa betul..tapi seriyes, tengok air dia memang terliur..makanan apetah lagi..ni yang buat tak sabar nak balik ni..

Jom skodeng :Pendapatan Sampingan Berblog dengan HeartBeat.my

~ yus ~ said...Reply To This Comment

baju sedondon..:)

gelas air dia menariklah...:)

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

amboi bukan main lagi na.sedondon gitu..

wardah said...Reply To This Comment

acik gebus, I kalau mimpi FA harus hasben merajuk. hahaha. ok sedap gila nampaknya putu piring itu. ahhhhhhh

oneyani said...Reply To This Comment

salam..ayyoooo ini blog manyak gamba makan...manyak syoookk wooo..meleleh ayaq liuq