Wednesday, January 12, 2011

bersiaran dari rumah

hi engkorang.. ari ni saya mc. sakit aper?? migrain menyerang dari semalam tak ilang2. berehat saje di rumah terasa buhsan plak. so, dengan kelapangan masa yang ada, saya kuatkan tengkorak kepala saya yg dok begegar ni dengan menghapdat citer sabtu lepas. 

kami ke k4 wangsa maju untuk mengepos hadiah pemenang GA yg dah lama tertangguh dek kerana menunggu pemenang2 semua mengemailkan alamat. senang wat sekali keje. 

seramai enam pemenang semuanya, cuma 4 aje yg dipos pakai pos laju. lagi dua tu saya hantar by hand jek. remizati saya dah hantar kat umh dia ari tu, tapi gambarnya nnt saya n3 sekali ngan pemenang mama jue yg kebetulan satu opis ngan saya. sori ye mama jue, agak lewat plak nak jumpa ngan awak. jgn maree... hadiah tu tetap ada, cuma masa nak jumpa awak tu entah bila. walhal, satu opis. mengada kan saya... lempang muka sendirik jap.. hehehe.. eh, korang yg 4 orang ni dah dpt lom hadiah ni?? sila inform okeh

dah selesai semua, kami ke food court k4 utk mengisi perut yg sememangnya tengah kebulur. lama weh menunggu giliran no kami. naik lesu menunggu... ini hidangan en. suami saya. claypot rice yang berharaga RM 4.90. ini feveret kalu kami ke k4.. cili api tu buatkan perut saya memulas plak. pedas gilesss... ini ayam lebih tau. sampai kakak tu pun dah tau, kalu muka saya yg beli harus mintak ayam lebih. 

ini saya punya. claypot yee mee soup harga RM5.50 sebab ada telur. cam biasa, ayam dan fish ball harus lebih. ayok... terliur sudah... panas2 tgh mendidih tu, suap dlm mulut, gigit plak cili api.. terangkat buntut. 

utk menghilangkan pedas yang mcm nak tecabut lidah, saya pegi beli jagung rebus yang beharga 3 hengget. jagung rebus ni feveret saya dari kecik sampai dah besar pendek ni. hehehe... ok lah, tu je yg nak citer, selebihnya tunggu next n3 plak yeee... nak tepon opah kat depan umh ni, nak urut satu badan. banyak nau angin... baibai...


27 dok ngomen:

~ yus ~ said...Reply To This Comment

akak pun suka mee claypot dan jagung rebus.

Nampak sedap tu...

tahniah kepada semua pemenang GA...

POSH76 said...Reply To This Comment

bessnyer dpt hadiah tp bess tengok food2 tu

Emy Omar said...Reply To This Comment

saya pun suka claypot rice..tetiba rasa lapar la pulak huhu

Oasis said...Reply To This Comment

Tak sabar nak tunggu posmen hantar hadiah tu ke rumah, hahaha.

Best lauk ayam tu, tgh lapar lak tu skrg ni.

ieda said...Reply To This Comment

get well soon dik :)
waaa x tahan tgk ayam lebih tuuu hahahah sabor dikk .. ari2 mcm nie mau x bangun2 nie :))

eLLy said...Reply To This Comment

saya pong mc ari nie ...
jagung rebus adelah kegemaran saya juga.. wah banyak betul persamaan nie ;P

sal said...Reply To This Comment

Assalamualaikum ..
klu tak jumpa tuan umah tu..
hantar terus kat salsuria, senang ceita..

Huda said...Reply To This Comment

x sihat ke kak? sedapnye makanan2 tu :) nyum3..

kakcik said...Reply To This Comment

Aduh... kalau kakcik yang tergigit cili api tu, mahu berasap telinga - belum kira lagi air yang keluar dari mata, dari hidung! ;-)

azieazah said...Reply To This Comment

Jagung tu paberet me too...

Yee Mee Claypot tu pun paberet gakkkk... uishhh!

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

Kak Iena, bestnye nasi ayam claypot n jagung..both is my feveret...slalu mam kt Tesco Shah Alam, TERBAIK!!! terliur plak bile nengok gambo2 ni..aduyai..(bkn salah ibu mengandung ye..haha!)

wahida said...Reply To This Comment

jah, jom gi Tesco Rawang...lepak kat Santai...

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

i like jagung rebus tu... dapp dapp.. :P

adiah G.A dah kuar ye.. :) syok sape yg dapat tu.. :D

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

mee claypot sungguh sedapkan.. lagi2 bila pedas..

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

re:
godek2 ni pun senang jer.. wat ringkas2 je.. nak makan sendiri.. :) ehehe.. tu yg tak cantek rupe nye.. :D kekekeke..

rasanye dah follow la.. mmmm.. ade tak?

eelobor said...Reply To This Comment

saya punya hadiah lum sampai lagi.... hihihi

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

inila namanye sambil nyelam sambil makan..wekkekeke..

Ati Masrif said...Reply To This Comment

jagung manis tu faveret kami
anak beranak..yummi

akubiomed said...Reply To This Comment

Hui, kemasnya bungkusan hadiah kepada pemenang :-)

eT said...Reply To This Comment

bestnyer dapat hadiah...

hmm..lama xmakan jagung tuh...sedapppp... :)

ct shah said...Reply To This Comment

kak ena,dh lame tak makan claypot tuh.kak ena belanjer saya leh??..ting..ting..(sambil korek idong).hehe,,

chekna @ mama ziyad said...Reply To This Comment

erk... banyak cili padi.. xpedas ke??

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

Sis, sodapnyeeee..ish terliur ni ha..hihi..akak xsihat ye?/cian die..insyaAllah petanda baik tu..amin...doa tuk akak slalu..

cikpuanhady said...Reply To This Comment

me pon suka jagung rebus tu..suke gilerss..

Jom skodeng : Cara untuk jadi Affiliate HB dan tutorial

yatt said...Reply To This Comment

nak hadiah gak.. huhu

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

hehe...baru baca entry ni..dah dpt hadiah..yuhuu~

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

hehe...baru baca entry ni..dah dpt hadiah..yuhuu~