Tuesday, January 11, 2011

ice room

salam bersiaran pg selasa. mood hari ini sangat bagus dan membuatkan saya kembali ceria utk menghapdet citer² yg banyak tertangguh. bermula dengan blog dee kuntum becerita mengenai ice room, lepas tu dok tgk dalam fb rata² dok share cite pasal ice room, kemudian rakan baik tiga suku saya si kak jah tu plak dah 3 kali ke sana kalu tak silap, jadiknya saya pun tak nak lepaskan peluang utk merasai dan menikmati apakah hebat sangat dengan ice room ini. 

becakap pasal ice room ni, ada satu semangat disitu yang membuatkan saya dan en. suami berkobar² utk kesana. kak jah tau apa yang tersirat dan tesurat itu. ngeh3x! kak jah... diam² sudah wokeh. kat sini port para blogger berkumpul tau.

kami berdua ke sana pada jumaat lepas. senang rupanya nak cari ice room kota damansara ni. sesape yg teruja nak pegi, korang lalu tol jalan duta, amek jalan ke kota damansara. ianya terletak betul² berdepan dengan giant KD. keluar je tol KD tu, amek susur kiri. masuk dalam kawasan perumahan tu, cari jalan nak ke giant. korang jegilkan biji mata utk cari ice room ni, tapi kompem leh nampak punya. bangunan warna hijau tepi corner lot bersebelahan ngan sekinchan. 

kami cari pot kat blah atas. posing jap kat tangga. suker la deco dalam ice room ni. ceria je rasa dan tenang je jiwa. mungkin sebab saya penggemar kaler ijau kot.

kami berdua je. servey dulu, nnt leh bawak family plak. 

en. suami kalu dah ada free wifi, takde benda lain la.. muka buku la tu. uppss... itu henpon hadiah aniveseri dari en. suami tau. ahakss...

paswed wifi korang leh dapat kat stand menu yang ada kat setiap meja.

nampak, sekinchan la tu

kat sini juga korang leh meraikan sambutan hari jadi. uih.. menarik tu... tunggu!

sangat selesa

belah atas pun ada kaunter merangkap dapur tau. 

ha... ini saya punya. tropical mixed fruit snow ice namanya.. lazat sehingga menjilat gigi. aucchhh... RM 9.90

ini si suami punya. black night snow ice. rasanya..... sedap jugak sebab ada kacang. RM 8.90

ini famous fried rice en. suami punya. harga RM 9.90. nampak simple kan, tapi sedap giler. letak cili api potong, perghh... udang pun banyak.

ini saya punya, tomyam soup noodle with fried beancurd roll. RM 8.90

close up skit. perghhh.... korang tak payah dah letak cili api. tomyam dia mmg meletop giler. yg ni pun saya dah terbahak² dengan kepedasan dia. ayo.... terliur la weh..

pas makan, kami turun bawah sebab nak jumpa datin faridah. sape dia?? oh ya, ini kaunter bleh bawah tau. besar skit dari blah atas tu


datin faridah ni isteri kepada dato razali, pemilik ice room KD. ada sebab saya jumpa datin faridah ni. naper?? ada la... hikhikhik... dato razali masa ni bz plak kat cashier. takpe, next time saya akan jumpa dia. hahaha... cam bagus je aku ni. ^_^. eh... korang kenal tak datin faridah ni. dia adalah pelakon era 80 dan 90an. baik orangnya..

bila korang bayar, korang akan dapat kad mcm ni. tujuan kad ni??

korang leh dapat dua kali diskaun mengikut peringkat dan akhir sekali korang akan dapat hadiah misteri. 

mesti le tertakluk kepada terma dan syarat. sila baca dan paham ok. nanti nak pegi ice room nilai dan banting plak. balik ke banting, leh bawak family sane, ke umh adik ipar kat nilai tu, leh bawak dorang rasa mkn kat ice room nilai. ha... nnt akan bukak cawangan kat sri gombak. mungkin bulan ni kot. kalu dah bukak nanti, saya bagi tau ye. dekat dah tu ngan umh saya. ok la u ollss.. saya dah lapar, nak p mkn nasi kerabu yg dari tadi tunggu ditelan. chow bebeh...


tadi bangun lewat sebab mimpi pegi shooting ngan pak nil. mcm² la aku ni heh.

45 dok ngomen:

azieazah said...Reply To This Comment

Salam kenal.

Kak Azie pergi Ahad lalu (kali ke2) dgn beberapa orang teman blogger.

Kali pertama dulu, Blogger MAZIDUL AKMAL yg perkenalkan pada kami, dan dia organised gathering pertama..

wardah said...Reply To This Comment

tunggu lah nnt I terjah ice room ni. ape kena mimpi pak nil ni acik gebus? hehehe

izan_cute said...Reply To This Comment

dapnyerrr...sejuk2 tgk ais lg bertambah sejuk hehe

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

kat Nilai pon ada 1..ade jugak pergi kekadang..tapi ari tuh kazen pergi ice room PD, waiter( elayu) dia pesan kalo dtg ice room jgn makan..sbb x tau halal ker tak..huhu..just mkn eskem jek.. T_T'

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

sy pun dah etrjah dah ice room nie...seuka sgt p sana...ooo dah ada kad tu yer...syok ni...bolehlah pg this week sbb nak kad tu..heeeeeee

NM02 said...Reply To This Comment

kak aziezah,

ha'ah... saya pun ada baca dalam ondscene pasal blogger mazidul tu. eh, nnt kita jumpa kat sane ye

NM02 said...Reply To This Comment

wardah,

harus terjah okeh...

NM02 said...Reply To This Comment

izan,

saya penggemar eskim yang tegar. sebenarnya tak cukup tu. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

bambam,

insyaAllah.. kat KD ni pemiliknya melayu, tu sebab akak berani mkn. tapi kat nilai tu tak tau le.. ishh... kalu curiga jgn makan tau..

NM02 said...Reply To This Comment

hanim,

ha.. pi cepat. bleh kolek hadiah misteri tu. hehehe

Fieza79 said...Reply To This Comment

jeles wehh..fieza tingin nk pegi tapi jauh nau...huhu aritu turun sana tk ingat plak nk g carik..huwaa...next time kita g deting ice-room sesama ehh...

NM02 said...Reply To This Comment

fieza,

bleh bleh bleh... nnt datang kl hubungi kami. kita sesama terjah okeh

CWM Safari said...Reply To This Comment

best nie. jauh la plak nak g. boleh jadikan azam nie.hahaha

Huda said...Reply To This Comment

wah!wajib terjah ni! semalam chugie ade buat post ttg ice room ni gak..nak pegi..nak pegi..akak belanja ok ?

Ana Suzana said...Reply To This Comment

berkali2 ana ajak hubby gi situ, tp dia takmau.. dia ingat mkn eskrem je kot semata2.. huhuhu

[-suziey-] said...Reply To This Comment

waaa best giler...hmm bole la terjah nnti..KD yek..hmm..ade lagi kt nilai kan..jauh sgt tu..ekekek:D

POSH76 said...Reply To This Comment

wah bessla ur review I like....i pun ada entry pasal ice room ni....nice to know u..i follow u & xchg link yer....tq

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

wardah: ko jangan lupa nak ajak aku terjah sama..hehe...

mama sherry..mmglaa kalau bukak entry dlm blog ni..selalu lapaaa je..kenapa arrr?hehehehe

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

nampak menyelerakan.. makanan dan ace cream memang meliurkan..

adex-aieda said...Reply To This Comment

akak.........
menarik sungguh ice room nih.....dah plan nak singgah sabtu ni...tetibe jerk....tapi...lagik suka bila akak ckp depa nak bukak kat sri gombak.....wallawey....ada hari2 g makan kat ice room nih...hahahahah

eB ezrin said...Reply To This Comment

wahhhhhhh jelsnyer gambor cantek2... eb x leh nk upload photo lagi
huwaaaaaaaaaaaaa

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...Reply To This Comment

eskremmm... cedapnyer..
tak kira musim hape, sejuk ke.. terliur manjang..
haishh, bler bleh sampai nih??
dh ramai tgk blogger yg dh sapai situ..
nk gak, nak gak..
mm.. tapau aci?.. :P

zura@iwan said...Reply To This Comment

wahhhh gi ice room gk ek..tinginnya nk gi..hehe...

owhhh datin faridah ni..ye la pelakon tu..

~ yus ~ said...Reply To This Comment

oo awak dan wahida suka betul pegi iceroom ni ye..

saya tak pernah sampai lagi...:(

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

jelesnya nak gi jauh naw ha..

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

Terasa kesejukannya sampai kesini.Wife dia cam pelakon dramalah, kalau tak silap akak.mabeles makanan tu semua.

wahida said...Reply To This Comment

bagus, sampai jugak ko akhirnya...kali ke tiga ni kalau aku dtg, aku dpt la 10%..x sabar nak gi lg...nak try eskem lain lak, pas tu nak mkn durian tempura lagi...hehehe...

Oasis said...Reply To This Comment

besarnya restoran dia....org yang ada gigi sensitive kena ok byk kali sebelum dtg sini...

@.L.I.N said...Reply To This Comment

sedapnyer..kat lumut tak de lagik..jauh betul nak ke sana semata2 makan ice krim...nyummmy

rose said...Reply To This Comment

aduhai. nie yg nk try nie...

Dee said...Reply To This Comment

Ice Room mmg sedap wei..nak2 ice cream dia tu kan..ingat nak terjah lagi..tp tgu musim panas sket..skrg ni kalo hentam gak mau kena asma lak..hehehe..

@cu SaYaNg said...Reply To This Comment

akhir nye dah sampai ke sana gak ek..hehehee...acu baru je ke sana ahad lepas bersama dgn kak azieazah, kakcik seroja & gadisbunga

Nia said...Reply To This Comment

haaa,..Melayu punya..cantekk!! dah terliur dah tgk makanan2nya ni..hehe
Baby & Me Shopping Style Contest

nieda said...Reply To This Comment

siap jumpa owner lagi..baca review jumpa datn dpt diskaun..hehe
mmg sedap ice cream ni..pergi last month kt sini

eelobor said...Reply To This Comment

yesss....saya pun dah 2 kali ke situ. cukup la 2 kali jer kut...

echah_syed said...Reply To This Comment

eskrem dia ok la tp makanan dia tak berapa lah beb...biasa jer :)

eLLy said...Reply To This Comment

aku gak yg belum sampai ice room
:( terasa mcm sangat ketinggalan ;p

Ko shooting Tom tom bak dng Pak Nil ke?

sal said...Reply To This Comment

nampak tempat ice room tu macam selesa n sangat sesuai buat majlis..thnks for sharing info

norhidana said...Reply To This Comment

wahhhhhhhhhhh... sungguh enak tgk icekrim2 yg ada tuh...
terliur lah... menu mkn2nyer pun sedap nampakney... ada gk aritu tgk kt majalah rasa....
kalu edy blik tingin gk lah nk try..

Ati Masrif said...Reply To This Comment

datin tu mmg selalu ada situ ke
rajin layan tetamu ye

Farra Dhelina said...Reply To This Comment

salam kenal..

sy tak pernah pgi lagi..mcm best je..rata2 blogger semu adah cite gi ice room..tang ice cream yg tak tahan tgok tu..

yott said...Reply To This Comment

nak gi lah tmpt ni..
mana tau kan tgh2 mkn trjmp dato rahim razali..:)

yatt said...Reply To This Comment

kat nilai ada jer ice room ni tp tak pernah tergerak hati nak pegi... tetiba tgk gmbr ni cm best jer .... nak pegi larr... 2-3 minit jer dari rumah...huhu

akubiomed said...Reply To This Comment

Lokasi IceRoom memang dekat dengan pejabat saya. Baru perasan ketika kami sepejabat buat sambutan hari jadi rakan sepejabat di KFC Carefour KD.

Err siapa-siapa nak buat event boleh ke KFC Carefour KD sebab memang tak ramai orang

ZZnoor said...Reply To This Comment

sy igtkan kt nilai 3, rupenye ade port baru ye sis? mm mmg mantop ice room ni...