Wednesday, December 15, 2010

part 3 : suasana malam @ tbr

lepas dah naik ke bilik semula, kami siap² utk keluar makan mlm plak. huh.. mmg letih gilersss.. naik je bilik budak cikenot ni terus minta susu... kesian nengok dia. lepas dah ada tenaga balik, terus pot pet pot pet membebel tak henti. ade je soklan yang dia tya. bila ai dan hubby diam sebab malas nak jawab.. mesti dia cakap "sian adik.. semua orang tak sayang kat adik, tapi kalu suruh amek barang, asyik adik adik adik je.." ooo... dah pandai ungkit ye.. babab kang..  

tengok muker merajuk dia. kalu tidak, nak ikat rambut sikit punya susah. ok la, ai pujuk dia dengan janji nak belikan dia mcm² lepas makan malam. baru la sengeh arnab kat kami. ha... pastu dia punya permintaan mcm² le heh. nak itu nak ini.. pastu yg paling tak tahan, dia cakap dia nak pengsan sebab lapar sangat. hahaha... ayat terbaru dia skang ni dia cakap kalu mau kentut baca doa dulu, bila tya doa ape, dia cakap doa makan sebab lepas makan mesti kentut. pastu baca doa tu kuat² biar Allah dengar. adoi... 

walaupun tumpang kasih dengan anak kazen, tapi kami tetap anggap mcm anak sendiri. segalanya utk dia.

tepon ibu bagi report ape buat seharian kat tbr. 

ni kami bertiga gerak dulu cari kedai makan, kak jah dok tunggu anak dia bangun dari tido. masa ni kami dah lama tunggu menu yg di order tapi lambat nak mamposs..

meja yang kami duduk ni sebelah je ngan kaunter bayar. adoi... sengal la kedai ni. 

tgk.. kak jah dah sampai pun still tak dapat lagi. air yang patut sampai dulu pun belum dapat ok. masa ni sabar lagi..

pelik tau.. patutnya air yg sampai dulu, tapi sup ayam adik dan kailan yang dorang anta dulu. sup ni so so je la. isinya... huh, sedih..

kailan ikan masin yang nan hado. tunggu punya tunggu yang lain, menu kak jah yang sampai dulu plak. air kak jah pun dah sampai dulu. kami punya??? korang nak tau bila dapat.. tunggu..

pastu sampai ayam goreng kunyit... boleh la..

tak lama lepas tu telur dada plak. ni stok nak cepat punya kes la kot

last sekali setelah di tanya banyak kali baru dapat tomyam ni.. adoi.. kami minta tomyam campur tapi yang dapat tomyam kulit ayam..

pastu baru dapat es blended stomberi syasya. nasib sedap

dah habis makan semua, baru dapat air en. suami ni. ni pun kalu korang nak tahu, entah berapa kali kami tya, depa dok cakap kejap kejap.. pastu ai intai kat dalam kedai. upenya itu la yg buat air, itu la yg amek order dan itu la yang anta order. abg kassim... kalu tak cucup kaki tangan mulut, sila la awak tu selaku yg jaga kaunter tolong ape yg patut. udah le makanan semua nan hado je rasanya, servis pun mengalahkan kura² nak lintas jalan. betul kan kak jah! sudahnya.. air aku jugak yg tak sampai².. sedih!! mmg takkan jejak ke kedai tu lagi. udah le sistem karaoke pun mcm katak panggil ujan, eeii... serba tak kena la. tak nak la cakap ape tajuk kedai ni, cuma kedai dia ada mee bandung muar. pandai² le korang kalu ke tbr, kalu ternampak kedai ni.. sila la ubah selera ke kedai lain. tapi tak tau le kot² thn depan tokei dia amek chef baru.

kak jah plak makan bergilir ngan hubby dia. sorang makan sorang jaga anak dulu. pastu kami yang sudah dulu ni minta diri nak gerak balik hotel sebab dak cikenot udah ngantok. oh ya, dia makan banyak tau. mmg dia kelaparan sangat. sebelum balik, kami bawa dia p kedai runcit yang ada kat sebelah kedai makan nan hado tu. ha... sampai 28 hengget habis kat kedai runcit tu. amek kau.. betul² tunaikan permintaan dia.

dah sampai hotel, kami singgah jap kat stage yang mmg mengadap ngan block kami. ada magic show upenya.. patutla ramai org. kami lepak kejap sambil jenguk² mcm ada mini bazar kat depan stage tu. 

ni le magic shownye

pastu budak cikenot terliut lentok dok kais² betis ai nakkan benda lip lap hello kitty tu. benda tu lampu kelip² yg boleh tukar 3 corak kelipan. cantik bila berada dalam gelap.

tgk dalam plastik tu. itu la yg kami borong kat kedai runcit tadi. segala jenis jajan dan gule² utk stok syasya dan hubby termasuk lah roti dan air utk sarapan pagi esok.

ai suruh dia tido tapi sempat lagi dok gentel lolipop.

tgk... mentang² le bilik tu luas, habis dia guling² atas lantai dari depan katil ke ruang tamu, pastu ke tepi katil balik. last² baring atas lantai sambil tgk tv. habis lolipop tu baru le minta susu lagi dan terus tido.. mlm tu tak lena sangat nak tido sebab bising kat stage sampai dengar kat bilik kami. entah jam berapa ai lena pun tak tau. sekian utk part 3, bersambung utk keesokkan hari di tbr. tunggu yeee

32 dok ngomen:

imz said...Reply To This Comment

marveles menunya...jus tu yg tergoda..hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

imz,

jus stomberi tu mmg sedap. terasa sampai ari ni. hehehe

LYaFRINA said...Reply To This Comment

sdpnyer makan..

comeynya anak akak tu.. rambut pnjang mcm rapunzel...

NM02 said...Reply To This Comment

lyafrina,

tu anak kazen tapi mcm anak sendirik jugak. hehehe

Fieza79 said...Reply To This Comment

aduh laa menu nya menggoda selera...maveles...!

sonok nya korang2 ye...keje sama2..cuti sama2..makan pon sama2...very kamcengg..!

NM02 said...Reply To This Comment

fieza,

sangat2 kamcing. main je tak sama2. hahahahahahahaha...

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

tengok jus stoberi tu pun dah nampak marveles.. klu rasa apatah lagikan

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

syoklah anak dara tu semua auntie n uncle dia rajin melayan...hehehehe...

NM02 said...Reply To This Comment

ratu,

rasa dia.. ya rabbiii...layan sambil pejam mata.. pergghh... nikmat!

eLLy said...Reply To This Comment

laling cantik la baju ko.. mana ko beli? aku nak jugakkk !!!

NM02 said...Reply To This Comment

baju tu?? oo.. kat reject shop je.. kat banyak size beso beso.. ahaksss

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

bes gilerrr jalan2 ramai2 kan

Ati Masrif said...Reply To This Comment

lepas penat mandi-manda
mmg lapar saja..

SafaRi09 said...Reply To This Comment

salam akak. baru jer tag akak untuk giveaway kat blog nie

http://firahadifa.blogspot.com/2010/12/croydon-baby-boy-giveaway.html

maafkan saya yer :)

NM02 said...Reply To This Comment

rose,

mmg best kalu ramai2 tmpt cam gini kan. kalu berdua je mcm tak gempak. nak plak p ngan kak jah.. harus la kepoci satu tbr tu. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

ati,

ha'ah... penat berendam, musti lapar lepas tu. sebenarnya mkn mlm tu mmg tak kenyang. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

safari,

oke bebeh.. nnt akak buat ye..

wahida said...Reply To This Comment

laki aku ckp si shasha ni kalau besar nnt mesti cantik...

Ogy said...Reply To This Comment

lawoonyaa rambut anak dara tu..bertocang.....rambut yen plak semakin pendek...dh mcm tomboy..hik2..

**laaaaaa bikin terlioo je dgn makanan2 tu...dah lah nk diett nih

NM02 said...Reply To This Comment

jah,

harus la... cantik mcm yong dia.

NM02 said...Reply To This Comment

ogy,

la... diet ker??? telan air liur je eh.. hehehe

ratusiput said...Reply To This Comment

dah pollow gak...keep n touch pasni.. :)

ieda said...Reply To This Comment

aah cumei jer anak dara tuu bertocang .. ada budak x lama tuu heheh

waa sedap2 menu nie .. kalau akak tunggu dah lama x sempat nyer nak snap2 nie .. terus ngap .. sbb lapo + geramm hehehehe

BUNGA said...Reply To This Comment

comeinya adik ni.. pandai cakap pulak tuh..
tang makan2 tu yg tak tahan.. ni yg rasa nak balik mesia skrg jugak kalau boleh .. hehehe

Nia said...Reply To This Comment

ayam kunyit tu paling menarik!

NM02 said...Reply To This Comment

ratusiput,

makaceh... ok, nnt senang kite bw eh

NM02 said...Reply To This Comment

kak ieda,

mmg suker wat tocang sebab rmbt dia pjg. saya ni plak, sejak tegar ngan dunia blog.. asyik nak snap dan snap aje

NM02 said...Reply To This Comment

bunga,

budak tu mmg comei dan pe'el pun sangat la comei.. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

nia,

ha'ah.. aym kunyit tu je la yg menyelerakan

a.z.r.i.n.a.03.07 said...Reply To This Comment

sukanya tengok ......


jalan2 & makan2...


kalau anak kReen mesti nak air stroberi tu ..

NM02 said...Reply To This Comment

reen,

air stomberi mmg sedap gilerrrr

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

comey anak saudara mami ..
suka tgk mata yang berbulu lentik tu ;)