Monday, November 1, 2010

mandi manda

dah lama tak berkelah. sebelum bulan puasa selalu gak kami masuk utan utk acara hard core. stop masa bulan puasa, dan semalam kami pakat dua keluarga utk mandi manda kat ulu yam. keluarga yang lain masing² ada urusan sendiri. jadiknya, kami² je la yg memeriahkan suasana.

mula tu mcm dah tak jadi. mana taknye, dah dekat jam 12tgh baru betul² kompem. sempat lagi kami singgah giant batu kep utk beli bahan² nak masak. mmm.. ape yg menarik? jom saksikan!

semua kami masak kat sane tau. kali ni hanya ayam dan sosej saje yang dibakar sebab ahli tak ramai. nnt membazir kalu buat byk jenis.

 mm... tak caye? ayam yang dibeli kat giant, tugas kak sue utk satelkannya plak

tugas saya goreng nasi le. nasi goreng kampung ala black pepper hasil rekaan dari saya dan kak sue. hehehe... rencah nasi goreng kampung adabi dicampur dgn sos black pepper yg digunakan utk perap ayam tu dicampur sekali dgn ayam yang dipotong dadu. tanpa bahan penumis pun nasi goreng tadi sedap tau.

 siap utk juadah makan tengahari. makan sambil layan deruan air sungai yang mengalir. perghh...  syok wo!

 oh ya, yang pakai baju itam tu kawan juki. satu tempat keje ngan dia, juga kawan sekampung dia. 

 adik majuk masa ni.

 dah kenyang, masing² terus berendam. mak ai.. sejuknye air. seksa nak rendam satu badan. amek masa skit. paklong bz layan budak² tu

 abg aiman sampai nampak tulang badan. 

 post seksi dari kakak yaya. gedixnya kamu.

 abg juga mahu. hahaha... keding tapi kuat tau

 adik yg banyak buat hal sendiri. suker dapat main pasir ye.

 tumpang sekaki

 layan le paklong oi.. adik kata dia tgh buat kek. 

 abg aiman mmg tak tahan sejuk. kelakar tgk bila satu badan mengigil. kakak plak tak henti soh amek gmbr dia. yg si adik plak mmg suker amek gmbr angkat tgn mcm tu. 

 tgk la kakak. amboi... dah besar sok jenuh gelak le bila tgk balik gmbr masa kecik ni

 abg aiman dengan bangganya memakai jersi kelantan. red warrior katanya. hahaha... mentang² kelantan menang. sokong belah bapak dia la tu.

 nak masuk kena bayar RM 1 seorang. toilet baru dah siap, tapi takde air. so, kami bayar utk aper?

 semut hutan. sakit wo kena sengat

 sihat² lalat dalam utan ni ek

 redup suasana ptg tu. 

akar yg membiak dalam air sungai. geli plak rupanya

 ptg tu kami beransur dalam jam 5 lebih. sambung p tgk rumah contoh kat area pinggiran batu cave. uumak ai, harga rumah sekarang boleh buat 'bungalow' la kat kampung. huh!





tak sabar nak cuti jumaat ni!

10 dok ngomen:

tukang karut said...Reply To This Comment

dh brtahun aku tk g brkubang,sebab............

ana said...Reply To This Comment

best ye berkelah...dh lama x gi ulu yam tu!

NM02 said...Reply To This Comment

tukang karut.. sebab aper? mmm??

NM02 said...Reply To This Comment

ana, la... kalu tau, saya bawak anak sekali. ngeh3x!!

wahida said...Reply To This Comment

lama dah x singgah ulu yam tu jah!!!

tuan umh said...Reply To This Comment

jah, jom p ngan aku nak

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

sis, mmg grg2 kt c2 gak ye??uuu hebat laa..hihi..kwn2 pun plan nk mndi2 sungai ni..aduhhh!!

NM02 said...Reply To This Comment

pia cumel,

iye, goreng, masak semua kat situ. lagi enak rasanya.

nak p mandi sungai kat ner? wah... syoknya

Beruang Madu said...Reply To This Comment

Jom lah ke Kibunut... baru rasa sejuk tak sejuk nya air gunung... boleh kurus tu

NM02 said...Reply To This Comment

bang, insyaAllah.. nnt kami kesana, kita habiskan masa meredah hutan ye. hahaha... teringin nak masuk gua yang korang pegi ari tu