Tuesday, October 26, 2010

kemaruk ngan megie?

cuti sabtu dan ahad lepas, kami tak ke mana pun. hanya lepak kat umh, p umh mak dan bawak makcik p jalan² umh kazen yg lain. petang sabtu dan ahad kan asyik hujan ajek. disebabkan itu, dua hari beturut² saya dan en. suami asyik pulun megie. bukan makan tghari tau, tapi minum petang. pelik tak minum ptg hidangannya megie? ape nak peliknya.. kata 1 malaysia. malaysia boleh, betul tak. hehehe

sabtu, saya masak megie goreng sotong. pedasnya tak tau nak tapsir camner. uumak ai.. boleh meletup bibir rasanya. saya yg asyik dok jelir lidah tak tahan pedas, en. suami plak selamba je makan sambil layan muka buku. cet.. takde deria rasa kot dia tu.

 kena plak nescafe panas. fuhhh... indahnya petang sabtu itu.

 close up skit. ini la enaknya kalu masak sendiri. ikut suke nak letak sotong banyak maner. dapnyeee!!

ahad ptg plak layan megie asam laksa sutun. ayoo.... banyak sedap wo!!! tak caya, cuba la sendiri. kuah jgn banyak, biar pekat skit. cili api kg yg size comei² tu, tak payah potong, campak je sekali. nak mkn baru geget cili tu. tgk, muka korang ada berubah jadi king kong kelaparan tak. hahaha...

habis megie, smbg layan eskim ngan kacang ni. lidah dok tgh kebas dek buatan cili api tadi, mmg kena sgt la. ya rabbi.... sedapnye bukan main lagi. huh! kalu ada coklat cair ni, wowwww!!!!!




'mm... mkn la selagi boleh makan nak oi'! tiba² teringat bebelan puan naimah. aduh.. kacau!

11 dok ngomen:

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

hoh..maken lapa kite :P

tuan umh said...Reply To This Comment

kite punnn... kecur ayaq liuq ni

Beruang Madu said...Reply To This Comment

Atagfiirrullah hal azimmmm.....

Hmmm tak leh nak komen dah... takper sekali sekala... yang penting sihat...

ana said...Reply To This Comment

sedapnya..terliur tgk tau!

@xiM said...Reply To This Comment

sedapnya megi goreng sotong tuh!
resepi please!

NM02 said...Reply To This Comment

abg bear,

hehehe... kalu tgh lapar, nasihat cemana pun tarak guna. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

ana.. ape lagi, masak le cepat.

NM02 said...Reply To This Comment

ala azim.. dia tu lagi terer bab masak memasak ni. takkan megi goreng minta resepi kot. malu tau.

biasa2 je. cuma saya tak pakai perencah megi tu, saya pakai cili kering yang dah mesin tu. tu jek. tumis bahan2 penting mcm biasa jgk. yg penting, megi tu jgn dicelur lama sgt.

eqbalzack said...Reply To This Comment

ok...dah follow...lebih segar blog ni...hehe

NM02 said...Reply To This Comment

abg eq.. tq tq!!! mm.. saya pun rasa lebih sonok ngan part 2 ni. hehehe

Ainimsuju said...Reply To This Comment

tang megie asam laksa tu saya suka sgt...best woo...masam2 n pedas2.. tp dgn syarat megie cap cintan la..kekeke