Tuesday, June 23, 2015

qausar 3 tahun

beday qausar jatuh bulan puasa, sabtu lepas. so daddy dia cakap moh le kita bawak dia besuka ria sebelum posa. hajat nak ke cherating, fikir² musim hujan, ah rugi je... pastu nak ke pd plak. fikir² sayang nak amek cuti 2 hari, nnt raya nak amek cuti pjg lagi, so oklah... kita ke desa waterpark je la.

 kami orang pertama yang masuk hari tu. mmg takde orang sebab baru abes cuti sekolah. ini tempat kita yang punyer. yeayyy!!!

entah brape kali depa berdua repeat naik slide ni. sampai daddy pening kepala. hahaha

 sonok je aku nengok. aku mmg tak la naik benda ni. mau tecampak tonsil aku sbb aku kalu menjerit mmg sekampung dengar. hahahaha

aku risau daddy dia telepas peluk.

 holoh holoh holoh.... hepi sangat dia...

 aku syak mesti dia tejatuh.

 haaa.... kan... nak dah tuuuu... masa ni qausar ye ye menjerit panggil daddy dia takut jatuh. hahaha

 sekali berjaya daaaaa... heleh, ekseyen!

 nasib baik cuaca tak brapa panas sangat. maka boleh la ko nak tebaring kat situ nak oi. 

 mula² tolak je pelampung tu

 tengok² eh dah sedap baring atas daddy? hehehehe

daddy layan ombak sorang². ade je budak² kt tepi kanan kami. tapi idak le budak² tu brani nak ke tengah. sama la dak qausar. mula² elok je tekinja² sekali dah pasang ombak, menggelupur larik naik atas kerusi. hahahaha... takot takot katanye.

 elok je lepas suap nasi, terus nak peyak. dia cakap mummy la ni suap nasi, dah nak eyak. nasib baik sempat pakai pampers. hahahaha...

 tak larat nak cangkung, meneran plak blakang aku. hahaha

 sambil pisyo pun teran. kahkahkah

 mummy dah. baru senyum... hahahaha

 ada plak shooting tamil kat sini. heroin dia mengada sangat aku nengok. 

 dari kol 11 sampai 4.30 kami kat situ. dah la dik oi, sudah² la tu... nak balik dah.

 aku cakap dah, daddy dia plak menyelit lepak dalam tu. alahaiiii jom la balikkkkk

 penyudahnyeeeeeeee. sebab ape?? penatttttt. satu lagi sebab tetiber tak suker balon yang daddy dia beli. dia cakap takde gambar kereta. ya ampun nak oiiii.... ko kalu dh ngantuk mcm² la jadiknye.

ni la balon yang dia tak suker tu. bila aku cakap kalu taknak kasi kakal. takyeh takyeh ni daddy beli epi beday tuyu. beday tuyu sape? adik laaaa. ha tau pun! 






19 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

wah seronoknya dia
yang last x tahan dah seronok ngamuk la dia hehe

eima said...Reply To This Comment

tak de org ek time tu ..... cam lengang je ....
asek lalu je tak penah pun lagi singgah sini

::NureeN:: said...Reply To This Comment

hepi belated besday dear
alololooo nangis plak dia

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Seronoknya main air. Tambahan di musim panas ni tapi takleh la nak berendam pulak di bulan puasa ni kan... :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...Reply To This Comment

Sanah helwah Qausar..
Seronok sungguh anak beranak berendam tu reena..
Comel pulak tengok dia menangis tu :)

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

wahhh best nyer..nanti nak pegi lagi la kat sini

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

sama pernagai aish..kalau mengantuk mengamuk macam haper ntah...stress ummi dia

Dhiera nadhirah said...Reply To This Comment

pergh...kosong. kemain anak beranak concuer desa waterpark sendirian. jeles ini. nasib puasa xboleh dah nak g mandi-manda

dalila said...Reply To This Comment

alahai... bestnya... dela pun x pernah masuk lagi... bln 11 ni Ameera pun 3 tahun :)

ameris said...Reply To This Comment

hepi bday qausar... kat mana beli belon dia tu??
boleh watsapp kite tak.. 0173213039

norhidana miswan said...Reply To This Comment

ni sabtu lps 20hb tuh ek... di bulan pose main air kt waterpark? mmg syok lah sejuk je rasa tp msti pnt berendam jgk kan

nmapk waterpark tuh mcm qausar yg concer almaklum takde org lain... seronok bebeno

ain.ya.nun. said...Reply To This Comment

Happy birthday handsome boy. Semoga sentiasa happy dan dikurniakan kesihatan yang baik oleh Nya dan menjadi anak yang soleh.

NM03 said...Reply To This Comment

danah,

aku pegi mggu sblm puasa tu la

wahida said...Reply To This Comment

qausar dah besar..Alhamdulillah...
semoga terus membesar dengan sihat ye sayang...

nila anggraini said...Reply To This Comment

wah best nye main air kat sana.....semua nampak ceria dan happy main air ngan tak ramai org.

Suriya Majid said...Reply To This Comment

wah best waterpark, lagi2 time puasa ni. :P

Shaiful Zaidi said...Reply To This Comment

wow...bestnya main air kat waterpark..

lia ummiirfan said...Reply To This Comment

wahh! kemain dia main ekk.. comelll :))

wan muliani said...Reply To This Comment

Syoknya waterpark ni... Macam-macam ada haaaa...