Tuesday, April 28, 2015

robek hatikuuu

smlm patut pegi umh maktok. dak qausar laaa.... beriya² nak pegi umh maktok. skang ni time hari keje jarang dah pegi, pegi pon jumaat, sabtu dan ahad je. tu yang isnin sampai khamis tido awal skang ni. dh smlm qausar melalak² nk pegi, pastu masa maktok call petang tu tanyer nak dtg ke tidak, aku cakap ye, kami pegi. so maktok cakap ok dia masak.

sampai umh dah start ujan, membawa ke maghrib. lepas solat aku dgr memasing diam, takde sape besuara, kalu tak dua branak tu ade je benda yg dorang sembang. pastu time aku solat, takde lak dak qausar datang mengacau. intai tgk ooooo membuta dah si qausar. elok je tab atas muka. adoila anak... yang si apaknye pon sama, isya' pon belom dah start enjin turbo. dasyat penangan hujan smlm. 

aku ni sempat basuh kain, melipat, mengemas.. aku kejut apaknye tak jugak bangun. aku kejut berkali² dia cakap kejap. aku mula la naik hantu... maktok dah masak tu... kang tak pegi mau dia lahar. tgk jam kol 9, tgk lagi dah kol 10. ok fine! ko tido la daddy dalam kelaparan! dak qausar yang boleh membuta tu sebab kenyang makan nasi kol 5.30 ptg tu. pengasuh cakap dia mkn banyak nasi ngan sambal ikan. ye la.. skang ni aku perasan dia suker dah mkn pedas². ari tu aku suap dia nasi ngan ayam masak tomato, eh suke plak dia weh. 

dgn perasaan takot aku call maktok cakap tak jadi pegi sebab memasing dah tido. aku tau maktok merajuk, aku cakap nnt lauk² bungkus la esok boleh bawak bekal. amek hati jugaklah, kesian dia masak banyak sape nak makan. tengahari kang boleh panaskan, tak tau le lauk ape yg dia tapaukan tu. tak tgk pon lagi. 

dak qausar aku nak tukarkan baju pon taknak. melalak meronta² taknak. dahhhh.. tido la pakai suar kontot nak oi. dah la tak suker selimut, tak reti sejuk ke hape.. heran aku la. aku selimutkan dia marah. dahhh suker hati la nak mengigil sejuk pon. geram taooo. aku kejut lagi si daddynye.. ttp jawapan yang sama... kejap. 

aku kebulur tahap boleh kunyah mesin basuh. keluar masuk dapo tak tau nak makan ape. nak buat megi, alahaiii boringgg. nak goreng nuget, aduhhhh nuget?? next?? biskut cicah neskepe? ergghhhhh tak syok! 


robek hati punyer pasal, nah... sosej love aku buat. baru boleh tido dgn tenang.... lalalalalala

aku tak tao kol baper daddy qausar bangun masak megi. hahahahahahahahahahaha.... laparrrr??? rasakan! aku mampu jerit dari dalam bilik, isya' jgn lupaaaa! sambung tido....

17 dok ngomen:

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

tu la semalam sini pon hujan memang la sedap tido

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Dua2 dah penat giler agaknya tu bebs .. tu pasal boleh tertidur wlupun perut kosong. Mak tok tak merajuk ke ... hehe

AnneRaini said...Reply To This Comment

ngantuk sungguh tu smpi tak kesah makan.. hehe.

Nieyl said...Reply To This Comment

Singgah pagi...
hihihi...nieyl pun nak try wat sosej mcnie laaa...:)

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

ye la tue hujan semalaman sedap tido

Lea Ismail said...Reply To This Comment

tak pernah lagi buat sosej macam ni. boleh try ni

norhidana miswan said...Reply To This Comment

hahhaahahhaa huntung nyer ko kak... xpyh ssh2 msk maktok dh masakkan...

nsb lah banyak stok mkn dlm peti ais ada jgk lah bt alas perut kan kak...

bb_nona said...Reply To This Comment

so cute , menu yg cute, hahaa..

cuba buat tu kasik husband n anak...

jgn rajuk lelama... sabar jela yeee..

*pujuk hatii*

Kakzakie said...Reply To This Comment

Bila hujan memang tidurlah laan paling serasi..

Kakzakie said...Reply To This Comment

laan - lawan

aizamia3 said...Reply To This Comment

Hahaha.. amik xnak dengar cakap lagi.. kan dah rugi.. lapar.. kena masak sendiri..
dak Nuha pun suka makan sambal.. makan sambal gitu je pun layan.. tapi yang light2 jelah..

Latifah said...Reply To This Comment

mcm best jer sosej love tukan. dari aritu nk try buat tp tk buat2. weekend nie boleh try..

LatifahFazri

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

kalo aku jadi maktok pun hangin..kakakkaa...

eima said...Reply To This Comment

haaa rasakan .. kan memasing dah mkn megi je ....

nanti nk trty buat jg la kat budak2 bertu cam sedap je sosej ko tu

wahida said...Reply To This Comment

sudahnya ko kunyah ke tak mesin basuh ko tu jah?

Azian Elias said...Reply To This Comment

boleh pulak bangun memalam then masak maggie yee...


tak tahan akak baca, tahap lapar nak makan mesin basuh tu dek non..

izzeyda said...Reply To This Comment

kalau hujan memang sedap kalau tido.. memang lapar betul tuh sampai nak makan mesin basuh..