Wednesday, February 11, 2015

ostrich farm, pd

eh, ramai plak yg minat ngan hotel sempoi ni. ni kena call pihak hotel, soh kasi penginapan free kat aku satu mlm sbb dh mcm promote hotel depa je kan. aku pun rasa hotel ni ala² mcm apartment sendiri je, sesempoi habes. 

dak qausar bangun dulu, pastu dia ketuk bilik ummi kejut kakak. tukar baju dengan tak nak basuh muka gosok gigi bagai si qausar tu, tekinja nk mandi lagi. 

dorang ni byk persamaan

ni la cafe dia. tkle sehebat maner, berpatutan la ngan harga dan menu pun tkla segah hotel mewah. yang penting sedap. 

hepi sangat dah kenapa dik, mami suruuh senyum jek. over tahu!. nampak la gigi jongang dia tu. hahaha

 nasi lemak siap bungkus comel² tersedia dalam bakul. sedap kauuu! 2 bungkus aku makan. haaa

kol 10 naik bilik, kasi dedi rehat, kang otw balik kite sedap membuta, dia layan ngantuk sorang² plak. sian dia nnt. masa ni kelakar... dia tyer ummi dia ni ape ummi... ni mamee... dia pandang aku. ni ape ummi... ni mameeeeeeee... pastu jeling kat aku. eh dah kenapa, marah pulak. hahahaha... sampai skang dia takleh terima hakikat yang dia makan tu mamee.

 nampak ape yang ade kat gmbr tu?

ni dia... so patut tak aku rasa owner hotel ni melayu? yang tegantung merah tu sebab nak CNY kan?

 dan lagi... 
tapi sangkaan aku dan adik aku salah. owner dia cina weh. 

 jom terjah ostrich farm!

kacau la rambut minah cina depan aku masa ni. bayar di cafe? naper kami kena bayar kat kaunter masuk. hehehe... tak silap aku kanak² tu dari umur 6 thn rasanya. dulu tak salah aku, dewasa seploh hengget, knk² 6 hengget je kot. naik harga dah ni.

 beli la rumput kasi anak² merasa bg ostrich, keldai dan kambing makan. satu ikat 3 hengget

ade orang soh kami bediri kat sini nak amek gambar. nnt kat dalam ade jual gmbr siap frame. tapi kami tk beli sebab dh takde tmpt nk letak kt umh tu. 

berani kakak kasi kambing makan.bapak besar kambing ni weh.

 qausar jugak tk pandai, asyik bengkok je rumput dia. 

aku risau je ostrich tu patuk depa. 

 eh, makin rapat 3 ekoq tu... qausar dah takot² dah. hehehe

 teketip² bibir dia. hehehe

 dedi soh aku kasi makan, owhhhhhh tidak!

montok

 mami, cepat la.... takott nnt dia kejarr. hehehe

 kakak jugak steady

 tgh nk amek gambar, mengaum pulak unta tu. lepas toleh belakang, tekial² qausar larik kat dedi dia. hahaha

 ok pandai dah... ni keldai ye anak².

 klu ade jual buahnye, mau aku betenggek kat sini layan durian king.

 tunggu turn nak naik horse.

 merasa gak dia naik horse. berani plak tu... 

 satu kampung dia canang dia dapat naik horse. hahaha

 sempat lagi... telajak larissssss...

bayaran yang dikenakan

 tak tentu arah nak larik, rabbit bukan kejar pon, gesel² jek.

ni atv utk budak. org dewasa tkleh naik. yg untuk dewasa ade tp digunakan utk event ape tah kat sebelah ostrich  farm ni. sape nak bawak klu kakak dan qausar nak naik. dah si kakak muncung sedepa. 

nampakkk... merajuk dah dia. qausar tkyah heran... dia asal boleh naik tak begerak pon takpe. hehehe

lepak cafe jap beli air, kering betul tekak. panas bedenting weh.

merah dah pipi dia.

kuar dari ostrich farm, kami ke cowboy place. repeat kali ke 2. 

sementara tunggu order sampai, belasah kepak dan sosej bakar dulu.

budak yg sama anta order kami. aku tyer dik igt akak lg tak... sengeh² dia mcm blur. ko igt kau ifa raziah???  hahaha

dalam byk² dia yang cantek sekali. bulu dia paling lebat. yang lain bulu dh sopak². so korang, senang² singgah la ke ostrich farm ye. bawak anak² kenal binatang tengkuk pjg. hehehe


11 dok ngomen:

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

ho..ko sama mcm aku..mesti suruh laki tido kejap sebelum berlepas balik kalo tak mampus bawak kete sambil tido ko tau!

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

meriah betul holiday ko ek!!!syiokkk!!!

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

comelnya qausar
geram

ain.ya.nun. said...Reply To This Comment

Muka Qausar takut tu comel nau!

AYuNG said...Reply To This Comment

duk lalu je, xpnh singgah..
hehe

Kakzakie said...Reply To This Comment

Tak mahu kalah Qausar ni. Berani juga dia naik kuda tu:)

Eye_nee said...Reply To This Comment

ada jer ayat2 ko tu buat akk nak gelak...sekg dia canang dapt naik kuda..tp akk rasa kalau ko yg dpt naik kuda tu..satu dunia ko canang...haha

NM03 said...Reply To This Comment

eye_nee

hahahahaha... ko mcm tahu2 kan kak... syhuuuuu jgn kepoh2 kak, diam2 aje tao

norhidana miswan said...Reply To This Comment

mmg bff betulah dua org cousin tu ek...

berani lah jgk bujang ko tuh bg ostrich tu mkn, naik kuda lg... bdk2 suke lah kan pg tempat2 gini...

eMMe said...Reply To This Comment

Sis Nieza, nak gi Zoo Negara pun tak lepas lagi, huhuhu.. ni kan pulak ostrich Farm PD, huhuhuhuhu.... hope one day saya berkesempatan la utk bwk anak2 kenal burung leher panjang ni...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

aku paling suka baca entri jalan2 ko bebs ... terasa meriahnya :D