Tuesday, January 27, 2015

fikcles, TTDI

hi korang
pe kaboooo
meh le... nak cghito ni
nak kabo


jumaat lepas kami makan kat sini
terliur dek blogger pemes si filla tu punyer n3
uiii... ape lagi
geng capati bedesup carik lokasi


tu dia haihhh
tgk menu pun dh tegang urat leher
lapooooooo


nampak lubang kecik comel tu
kat situ makanan korang keluar
hihihi


jumaat kalu
mmg penuh la weh
nasib le kami cepat sampai
ha, guni tu...
kretip sangat haih


tu bukan kaunter
tapi dapo bancuh ayaq
alahai, takde plak mamat buat air kat situ
teman nengokkkk je dia buat ayo
laju sungguh
tap tup tap
siap da hehh


empat secawan dan sekawan
geng capati
ade kumbang, tapi dalam ini cerita
dia takdak
pi solat jemaat le
nama dia 'majibul'
nak kenal ngan majibul?
nanti


aku tak dan nak ngasa ayaq panaih ni
nama dia earl grey, rm8.90
omputeh sangat nama nih
ni noyen punyer


B kenyang kata dia
nak menu yang lite² jek
brownies with vanilla ice-cream, RM11.50


mocha praline, RM12.90
ni B punyer jgk
oi B, ketat tekak aku semuanya rasa cekelat
tapi sedakkkkkkk
sumpah tak tipu


kak jah punyer ni
oi sedap kemain nampaknye
salted egg squid, RM17.90
siyes sedak... tarak tipu
percayalah!


salmon, RM28.50
berebut nak order ngan noyen
akhirnya gua mengalah beb
dia opiser maner leh nk lawan
kecundang la gua

tapi kami share² makan
barulah kasih sayang lebih kuat
tak gituww


ha, ni kawe punyer
kambianggggg
saya suker saya suker
lunch set western, RM12.90 free dessert
nampak je mcm popia bungkus daging cincang
tapi sedap dia
ermmmmmmmmmmmmmmm
walllahhh!!


ni dessert kawe
comel bukan


kasi korang terliur
tu dia, salmon noyen
uiiiii mak telan ayaq liyoq nak oii
jom repeat korang!


korang minta bil
nah, depa kasi
klasik sangat
dh isi duit jgn korang amek plak bekas tu
kikiki


lepas makan tetiber sakit gigi
ha tu dia
sebelah ade kenet
pi jumpa doktor gigi naaa


dah kenyang barulah putehhhhhhhhhhhhh
hahahaha





FIKCLES
no. 11, jalan wan kadir 2
taman tun dr. ismail
60000 kuala lumpur
7732 4885

selasa-ahad
8 pagi sampai 11 mlm
tutup isnin


korang hapdet IG dan check in, tunjuk masa nak bayo.. korang dapat 10% diskaun. 


IG
@fikcles


sekali korang jejak
berkali² korang akan repeat
harga torbaik
hidangan meletop
cubalah!



17 dok ngomen:

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

ish dah 3 kali tengok entry blogger makan kat sini
jauh oih. sape nak bawak kita ni

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

bestnya

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

qu puteh...baru la puteh..hahhahahha..kakak..kakak

eMMe said...Reply To This Comment

hurm...jauh la nak gi...tak dok KL, hahaha! alasan... takpela Kak, saya tak tringin la... cari dedekat sini je la, heeee~ tapi tgk mmg best kak, harga pun reasonable kan... yg penting sodap kan kak... okeyla tu, leh jadi putih pas lunch, hahaha.. mane mujibul, sampai sudah tak muncul, heeee~

NM03 said...Reply To This Comment

emme,

hahaha... majibul lain n3

mamabeauty said...Reply To This Comment

nice review..

memang menarik kans

aizamia3 said...Reply To This Comment

salmon tu mencuri perhatian.. ;)

Amanda Suria said...Reply To This Comment

korang ni memang kelakar la...tp ok gak menu kat sini erk..xde la mahal...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Tak payah gaduh-gaduh order makan sebab in the end boleh kongsi pun.. bagus kan:)

ain.ya.nun. said...Reply To This Comment

Meh review makan kat Nilai lak. Senang I nak terjah nanti. Haha.

Terliur nau tengok semua makanan tu.

norhidana miswan said...Reply To This Comment

waaaaa sgt3 mengiurkan segala menu yg ada... zalim je ko kak

Anisah Abdullah said...Reply To This Comment

menu dia order.....

buat kite terliur!

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

hahahaha..guni tepung Cap Sauh tu mmg unik & kreatif la dia buat nok..

salmon tu mmg menggiurkan wehhhh..

tapi awat air earl grey tu mahal gila...

NM03 said...Reply To This Comment

sebab dapat 3 kali tuang kot daddy ziyad

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam niezza,
2 orang pueh pipi
2 orang putih dagu he3

NM03 said...Reply To This Comment

arysha,

haah la... kite baru pasan. hehehe

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Kena terjah ni ☺