Thursday, May 15, 2014

chicken wrap sempoi

lamanya aku tak besilat kat dapo. kekangan masa tak mengizinkan aku untuk berpeloh di dapo sendiri. hahaha... kekangan la sangat... kau hari² mengangkang tunggu makanan siap kat umh mak memang la. cer idup kau balik keje kena masak. aku rasa kol 9 malam dah bedengkur. hahaha... 

cuti selasa lepas, kami ke aeon big, teman maktok shopping barang dapo. ermmm... kalu teman maktok mmg kena berejam la. takpe... kita ikut kehendak maktok, barang² dia beli pun utk anak² dan cucu² jugak kan... 

kamu dah kenapa dik. mengada sangat nih. nak amek gambar dia boleh cakap malu. dak qausar tengah demam lagi masa ni, aku saje bagi dia lasak, ikut kehendak dia. kalu kat umh kang, memanjang merengek, memanjang nak baring je... bila demam nak kebah kalu asyik nak tido je. 

amek gambar bear baru, tayang kat wasap group. kehkehkeh... beli utk kak icha sekali tapi bentuk love. yang gambar semalam tu baru beli la tu. utk adek qaleef nnt mami beli lain, betul² ada dua je kat kedai lima hengget tu. kakal tak isap puting, so takde la utk dia. dak qausar kan, rambut dia mesti ke depan mcm tu kalu baru lepas potong. rambut dia lak nipis, dah mcm ngupa ape aku tgk. hahahaha

 hi... saya lelaki kacak abad ini... hahahahaha... 

ok, ke laut banyak dah ni. topik pasal chicken wrap... ade plak iklan maktok dan qausar. sori.... hehehe... bahek... aku saje la nak share, selasa lepas aku buat chicken wrap sempoi. utk makan petang je pun. chicken wrap kosong, takde salad takde ape... hayam semata. 

aku perap isi ayam dengan sos perasa maggi. kalu goreng daging beger pun aku suker pakai sos ni. masa tgh goreng beger dah hampir nak masak tu, aku renjis sos perisa ni... ui... naik bau sedap wooo.

letak black pepper skit. 

letak cili giling skit. cili flake lupa beli kekdahnye. 

gaul² pastu perap dalam 5 minit. aku kan jenis tak sabar. malas nak tunggu lama. banyak lagi keje nak buat masa tu. lagi pun dak qausar tgh sedap tido. ada dia nnt sebuk kacau aku, semua benda kat dapo dia nak punggah buat main.


masa tgh masak ni, bau dia naik, terus laki aku kuar dari bilik masuk dapo tgk ape yang sedap sangat bini dia masak. hahaha... memang naik bau yang menarik taooo. mesti jiran aku dok tanyer sape la yang tgh masak sedap sangat naik bau ni... hahahaha... 


tada... udah siap ya buk. nampak... comei tak isi hayam kak ton!!!

tu dia... cantek diluar, lembut di dalam. yummyyyyyy

ni chicken wrap gawat nama dia. takde salad, takde thousand island, takde mayo... hanya sos cili aje. 

dua utk dedi, satu utk mami, satu utk qausar. 

baru buat chickeh wrap sempoi... laki dah puji tahap langit ke tujuh. kalu aku buat nasi beriani gam cemana la pujian yang aku dapat gamaknye. hahahaha...

22 dok ngomen:

lieyalatif said...Reply To This Comment

nyummm!! sedap2...

aku pun suke buat wrap beb...aku suke beli wrap garlic tuh.... anak2 aku pun suke kalo aku buat bento wrap....

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

adoi sedap ni walaupun simple dimple kan

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

adoi sedap ni walaupun simple dimple kan

wahida said...Reply To This Comment

rajin ko jah...nampak sedap...

apa kata buat utk aku esok?
:)

Cheritera Kami said...Reply To This Comment

bab msk ni syok klau time makan laki kita puji...mood nak msk tu semakin cargas..

adarnadzmie said...Reply To This Comment

sempoi2 pun cik abang puji... memang sedap la tu....hihiii

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

lamanya x dtg sini kak! rindu nk baca blog akk.chicken tu mcm best je.mcm sempoiii je.nk buat jugak ah!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...Reply To This Comment

Akak tengok pun sedap ni Rinna.. kalau akak jiran sebelah .. dah menghulur pinggan mintak sikit hahhah buat muka tak malu jer.. sebab sedap jer bau tu :)

Mrs Nazar said...Reply To This Comment

chicken wrap togel bogel tak bersalad gini pun dah Nampak menyelerakan..kalu ber thousand island.mayo... mau di puji sampai langit ke 8 di puji somi....

ah tak kira..weekend ni ..tak try wat..

Amanda Suria said...Reply To This Comment

nok..aku tengah demam and sakit tekak ni...x leh nak makan yang berat2..mampu makan bubur je...apapun..ko dah buat aku lapar nok..aku x nak bubur dah...nak chicken wrap jugak.....

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Kang kalau laki tak puji, merajuk pulakkkk...hehehe

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

ko dah kenapa bagi aku lapar balik ni????

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Dah lama tak ber wrap. Aku klo buat simple mimple jer. Pakai meatloaf. Pon sodap.

☆♥L@dy @yU♥☆ said...Reply To This Comment

Rajin uols
Bikin ai terlioq lol😜

norhidana miswan said...Reply To This Comment

dia punya iklan ingatkan penuh isi wrap tu mcm kfc rupenyer ayam saja ngn sos cili heheheh... tp takpe yg penting presentation tuh nampak booomb kebabo

Eye_nee said...Reply To This Comment

amvoiiii sesekali ko masuk dapur...hebattt..hah nampakkkkk permainannya disitu...hehehe..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Knp la aku tgok terliur menjejeh2 air liur aku nok..hadehhh

izzeyda said...Reply To This Comment

kekdg yg simple mample tuh la yg sedap..hehehe..

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

nyum nyum nak sikit >.<

Love Umi said...Reply To This Comment

Walaupun simple inti ayam je tapi diperasakan dgn penuh kasih syg opkos la meletup rasanya hehehe

shalimar yusof said...Reply To This Comment

Nyam..Nyamm....terliurrr wehhh

cikpuanhady said...Reply To This Comment

waaa..shedapnyer ayam tu..terliur sudaa....

jemput ke Ma Belle Shoppe untuk mencuci mata barangan Tupperware..