Wednesday, February 5, 2014

lcct-langkawi

walaupun kami terbang berbeza waktu, tapi kami gerak sekali dari ngumah. sebelum tu dah siap makan kat ngumah mak. pepagi mak dah call soh makan lu, dia siap buat rendang daging lagi. dah mcm nak terbang jauh plak aku rasa. hahaha.... pagi tu aku pening kepala giler². mcm nak tekeluar biji mata. sampai umh mak, mak buatkan aku air lemon kosong. mak soh aku teguk sekali arung abeskan segelas. mmm... sayangnye mak kat anak dia yang degil ni. lepas minum tu, siyes pening aku hilang wei... 

masa nak pegi ni, cik leha memok le orang yang paling tak sabar. giler tak bawak dia?? mau meroyan seumur idop. hahaha.... maner leh tggal dia, dia kan kesayangan semua. 

dalam kete dorang berdua ni kemain lasak. begaduh je kejenye. sekali kena tarzan ngan tok ayah, baru sepi dunia. tau² lelap dah. hehehe

tak bley blah kak icha, adik² naik stroller dia pun nak jugak. tapi mmg kena bawak spare pun utk dia. sekali datang malas jalan, mau tekencing nak dukung wooo. so bawak le stroller adik dia. nasib baik le muat. hahaha. buggy stroller qausar tu pun last minute aku bli second hand pyer. nak bawak yang dia punyer mmg tak muat le nak sumbat dalam van. so beli yang lipat, senang citer. pasal buggy dia tu nnt ada benda aku nak share. kemudian lah ye.

budak ni kalu dapat lepas, satu lcct tu dia nak tawaf. penat aku mengejar tau. sudahnye aku ikat balik dia dalam stroller. melalak??? sumbat je oksigen dia diam le. masa aku amek gambar ni kan, sebenarnya dia dok acah² aku standby nak larik.. lepas amek je gambar ni dia larik sampai dua tiga orang dia langgar. geram aku!

masa ni kami dah standby nak masuk. mak, ayah, ayu, razif dan kakal kat luar tggu next katebang. lepas sejam kami terbang, baru turn dorang plak. yg tgh baju merah tu anak sepupu aku, faris nama dia tapi kami panggil dia payeh. 

sebelum tebang, baguih perangai dia. pas pada tu... garu kepala menahan sabar. hahaha

ini budak mmg tak dok diam. sekali daddy dia tjk gambar makanan, semua dia tunjuk cakap nak nak nak. sabar ye dik... nnt kita beli jajan. jajan je sudah, bukan berejam pun kat dalam katebang. masa kat lcct kamu dah melantak 9 ketui nuget, lapar lagi ke... 

ha... kan aku kata, ko kasi je ape² diam le dia. 

beralih tempat sebab kak icha dan qausar tak boley renggang. selagi takde aksi tumbuk tampar, tak bahagia idop dorang. hahaha

perkara wajib amek gambar bukti naik katebang. kalu tak orang kampung tak tahu plak. muahahaha

malam pertama di langkawi, kami makan kat sini, warung janggus area pantai cenang.

menu mlm tu. 3 hidangan kami order. semua tgh kelaparan.

budak ni betol² lapo. sepinggan nasi dia makan. muka dah layu mengantuk pun dia ttp bedal kasi licin. 

kak icha blom ape² lagi dah paw mak tok dia. semua orang tak bley pinjam pampung kakak kata dia. 

budak kenit ni pun lasak. kejenye nak panjat meja makan je.

payeh mmg kuat makan. kot ye kau mkn sampai 3 pinggan, jgn le kau tindih semua pinggan tu payeh oiii. hahaha

dah kenyang bagai, kami sempat lepak kat tempat abang mat servey harga round island. dah tyer mcm² so kami semua pakat setuju utk amek package kilim geopark. cerita pun bersambung lagi.....


21 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

:) bestnya

cheqna said...Reply To This Comment

9 ketul nugget??
mak aihh..

Kakcik said...Reply To This Comment

Jangan sampai obes tau Qausar...

Chot said...Reply To This Comment

baik..sila sambung lagi

yg mnunggu-peminatmu

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

amboi kak icha punya luggage pink gitew hihihi

wahida said...Reply To This Comment

payeh tu nampak gaya boleh berbini 3 tu nok...hahaha...

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

lama tak datang langkawi ni

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

alahaiiii best giler!

Nafira usof said...Reply To This Comment

syoknye gi langkawi ramai2 cam tuh. konfem meriah kan!

tokojut tengok makan nasik lapis 3 pinggan. lapar benor gayanye tuh. hek hek hek.

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Bestnya dpt bercuti beramai2 mcm nih.

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

kak, yg ko posing gitu kt depan abg tu masa deal hopping island dah kenapa. kelako plak tgk. hehehe

wantie said...Reply To This Comment

tengok cik leha mamok tu pakai subang terasa plak nak kasi subang kat Aleesya. comey lak...

sedih tau, ingat nak gi langkawi CNY ritu. tengok entry kamu ni rasa nak nanges waaaaaaaaaaaa

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Bestnya cuti malaysia beramai2...

Irfa said...Reply To This Comment

HAHA.WAJIB LE AMEK GAMBAR BERLATAR BELAKANG KETEBANG SBG BAHAN BUKTI YE

JunAina said...Reply To This Comment

Akak ni nama je org Perlis tapi last pergi Langkawai 14 tahun lepas kot...:)

ummiross said...Reply To This Comment

Seronoknya percutian sekeluarga..meriah kan.

makchaq said...Reply To This Comment

Untung sungguh budak sekarang kan.. kecik2 dah naik kapalterbang..

Comei sangat tiga2 dok atas stroller..

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

qausar pestime nek kpl tobang ke beb?

mmg tk duk diam ye..kalau irfan tk taw la cm mn..hrp2 ok la..tingin gk nk bw nek kapal tobang..hehe

lieyalatif said...Reply To This Comment

bagus betul noks qausar nieh...bab makan senang....bagi jek la makanan senyap la die kan....makin gebus hah tgk body qausar....comel~

Rizziela said...Reply To This Comment

bestnya..g reramai..bebudak lagi seronok kan

Amanda Suria said...Reply To This Comment

tahun ni mmg plan nak bawk family aku gi langkawi nok...x sabar plk rasanya nak plan..hujung tahun la...sempat lagi simpan duit ni...