Friday, February 14, 2014

jambu air lemak manis disukai ramai

citer langkawi brenti lagi
mood nak sambung takde
ari ni pening kepala sebab semalam mimpi bukan²
ade ke aku mimpi tgh tunggu orang giler nak kena langgar dek kete
mengarut ape² entah
tu pasal aku sedar lambat skit pg tadi
haishhh

dah citer langkawi takde
maka citer ape lg yang best kalu bukan pasal anak
aku nak share momen indah waktu dia makan
hahaha... bajet retis sgt
anak makan pun nak masuk blog
harus la... nnt dia besar tu la tatapan dia
betui dak
dan inilah tempatnye utk selak balik memori sewaktu dia kecik

skang ni takmau orang suap
nak makan sendiri
semua benda pun nak buat sendiri
nak mandi sendiri, nak pakai pampers sendiri
nak tido sendiri, tak mo tepuk dah skang
eh mcm² lah

naik kete pun jarang nak dok sekali ngan aku kat depan. kalu tak dia dok sorang kat depan, mesti dia nak dok sorang kat belakang. selalunya dia nak dok belakang. kalu dok belakang, mesti dia betenggek atas tempat letak tangan tu. aku risau tetonggeng je. kalu dia dok atas tu dia leh nmpk depan, kiri dan kanan. baru dia rasa puas kot ek.

 aku suruh dia kira jari. aku cakap 1,2,3 di gerak la jari² montok dia tu. 

mengelamun layan lagu jiwang. hahahaha

kadang dia suker dok ngan dedi dia. tgk tempat jugak, kalu masuk jln taman ke, kawasan tak bahaya ke, dedi kasi je dia dok atas riba sekali. kalu jalan jauh mmg tak le... asal kete brenti, mula dia nak menguasai steering kete. 
tang makan mmg dia tak pernah memilih. semua benda pon dia bedal. kau letak ikan pun dia kata ayam, kau letak sayo pun dia kata ayam. belasah la dik, janji kamu ngap.

 sudu pakai, tangan pun belasah jugak la... ei, atok ayak tgk ni marah dia dik. kiri tu...

 jeling aweks baru sampai kat meja sebelah. kemain kemam mulot sampai muncong.

 tenung orang depan plak. mamat depan meja kami dok usha² dia. 

 baik punyer dongak tgk brother amek order air. dik... jgn nak beriya sangat tgk orang boley..

 ei budak ni... mmg ikut sebiji perangai mak tok dia... eh... perangai aku jugak la ni. hahaha

 sambung makan lagi sedap kan dik... fedulik la ngan orang lain. hahaha

pegang sudu suker ujung² gitu. bagi sudu plastik taknak. bagi sudu kecik taknak... lagak mcm orang besar. skang dah pandai minum neskepe panas. aku tak bagi kang dia punyer sound speaker dari danau sampai jalan ipoh boleh dengar. hahaha... tapi peberet dia soya je. sebab tu kulit dia gebus gebas. 

smlm ada kawan maktok dtg umh, orang tu tanyer ni pompuan ke lelaki. omaigod... dah keberapa kali soklan mcm ni aku dapat. muka anak aku terlebih jambu ke ape ni.... pernah sekali kawan maktok jugak datang umh, dia tak tyer pun nama anak aku ape.. aku plak dok panggil dia adik je kat ngumah. dah lama dia kat umh maktok, masa aku tgh tukar pampers qausar tiba² kwn maktok menjerit. Ya Allah... lelaki ke... saya ingat dia gegurllll... tekejut aku masa tu, ingat ke ape la yg tak kena. aku selamber jawab, haah... anak saya jambu. dia gelak mengilai, aku pun ikut la gelak sekali. hahahaha

ade je yg tanyer aku, aku suker tgk ape time peknen, aku cakap aku suker tgk muka arel AF. sampai ade tahap hari² aku gugel gambar arel af. silalah percaya... tapi anak aku tak mcm arel pun kan. hahahaha



25 dok ngomen:

misz sheyla said...Reply To This Comment

muke jambu sangat, tu pasal orang x tau girl ke boy

attyfir said...Reply To This Comment

sbb qays ..comey sgt .
bulu mata melentik

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

seleranya si qausar ni makan kan

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

Ololo comel ja dear.. geram tgk bulu mata.

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Pandai dak hensem ni makan sendiri erk. Si qhalif byk kluar dari yg masuk mulut.

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

kemain nak makan senirik..pandai pulak tu taknak sudu kecik or sudu plastik. mmg kemain la kamu ni. hehehe.

kak, sama la ngan abam bambam tu. semua yg x kenal dia akan cakap dia gegurl. tgk muka ye la. belum tgk perangai dia lagi. fengsan mak! hehehe

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

Ya Allah cutenya makan nasi awak nieeee

Shark Kay said...Reply To This Comment

geram pulak tgk budak nie...
hehhehe..

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

comelnya dia

Amanda Suria said...Reply To This Comment

amboi2..qays yang ensem bajet dah beso sgt eh semua nak buat sendiri....anak ko ensem nok...aku suka tang mata ngan bibior dia jer...

adarnadzmie said...Reply To This Comment

suka tgk qays mkn suap sendiri mcm tu... bole kwn ngan anak akak mkn nak suap sendiri... hihi... penuh pinggan nasi...

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

putih macam arel kot hahaha
adoi geram tengok qays ni. geram peha gebu gebas tuuuu

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

berbaloi baloi menanti dapt secomel ini..hehehe..

Eye_nee said...Reply To This Comment

dgn pakai cap terbalik mcm tu kan...budget retis sgt aku tgk...goram den...

aizamia3 said...Reply To This Comment

kita serupa rupanya.. kehkehkeh..
dak Nuha pulak orang kata dia lelaki.. pehtu time makan sama arr cenggitu..
comel je tengok my nantu ni.. hehehe..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Haha...jambu sgt...

ummiross said...Reply To This Comment

qausar tak macam Arel tapi lebih ensem dari Arel, kalau besar nanti, insyaAllah lagilah ensem, sejuk tengok muka qausar ni.

ps:NMO3..Ummi tak dapat add kat fb Timeless Style tu sbb tu fanpage, orang boleh LIKE je, nanti klik link yang ummi bagi kat n3 kat blog tu ye, pahtu LIKE, nanti boleh join cabutan bertuah :).

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

dh besar qausar ni
so mmg la byk nk buat sdiri..
bagus la..dia nk xplore mende baru..

ya la..qausar kan..putih
mmg cm gegirl gitu..hikss

#same to Irfan..ada byk gk yg tegur muka cm gegirl..hehe

Chik Att said...Reply To This Comment

bikin hati gereeemmmm

wantie said...Reply To This Comment

geram tau tengok dia...

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

hensem boy ni....kulit gebu..aku tau ikut sapa..ikut ko la..gebu gebas...

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Alo lo lo. Tak lekang puting tu

msredcheesecake said...Reply To This Comment

da bujang da dak hensem ni... comel je makan sendiri...

Aida78 said...Reply To This Comment

salam muka dia jambu sangat chumell...bagus la dah boleh berdikari dah boleh makan sendiri

sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

comelnya! mcm maknya jugak