Wednesday, January 8, 2014

hi.... saya qaleef

memperkenalkan anak buah aku yg ke 3, adik kepada kak icha, yang selamat dilahirkan pada 25 november 2013. qaleef lahir sedang elok mummy sampai krabi. mummy dah pesan kan ngan bonda, qaleef jgn kuar dulu, tunggu mummy balik makan hangin, tapi qaleef tak sempat nak tunggu mummy joli katak kat krabi, dia dah tendang² perut bonda minta kuar ye... hehehehe....

ingat lagi, malam sebelum kami betolak ke krabi, bonda dah start rasa sakit. mlm tu bonda ke sepital, takot dah bukak tanpa sedar. mmmmm..... dah pegi serah diri kompem la kena tahan punyer kan. 

esok pagi, baba icha sempat lagi anto kami ke jalan ipoh sebelum pi sepital tgk bonda. tengkiu la baba, sudi jugak tolong kami ye. besar pahala kamu. elok aku dah nak naik flight, bertalu² wasap group masuk mengatakan bonda dah nak masuk bilik OT. ye, kali kedua ni pun bonda ke czer jugak. kali ni baby besar dari kakak dia. elok kami sampai hotel, bukak hp pakai wifi hotel, bertalu² jugak wasap masuk send gambar anak buah baru. Ya Allah... sumpah aku touching time tu. yg kuar tu plak anak buah sendiri kan... eii... sebak sangat okey!

wan nurqaleef afif shah bin wan mohd sabki
4.12kg, 1.05 ptg
hospital selayang
qaleef masuk nicu 6 hari sebab kekurangan oksigen. 

mummy yang kasi nama qaleef ni tau... bonda ngan baba kasi kepercayaan kat mummy soh cari ikot makna yang sesuai. in shaa Allah, mummy harap kamu menjadi seindah maksud ye sayang....

qausar sayang betul ngan qaleef. sayang suker ciyom...dia ciyom bukan letak bibir kat pipi tapi letak pipi dia kat pipi qaleef. hahaha... kadang sayang dia melampau, sampai ketuk kepala qaleef tanpa sengaja. hahahaha... biasa la budak² kan. dia rasa geram maka itu je dia rasa dia boleh luahkan perasaan geram kot. qaleef ni keje dia tido je waktu siang. kol 1pg siap la... dia mula keje overtimeeeee... hahahaha... 

betambah riuh le umh maktok skang ni. dah mcm taska pun ye. balik semua cucu, sunyi maktok ngan tok ayah. ada semua cucu, maktok betukar jadi tarzan. kiut la maktok kalu naik hangin. muahahahahaha.... yang paling ganas setakat ni haruslah anak aku. dia dah jadi abglong kawasan skang sebab kaklong kawasan penat pegi sekolah. kahkahkah.....


22 dok ngomen:

Anonymous said...Reply To This Comment

Semangatnya Qaleef.

Congrats Jah, dapat anak buah baru.
=)

dakpink.blogspot.com

Kakzakie said...Reply To This Comment

Ya Allah 4kg lebih semangat betul!! Kak Icha dah jadi kak long, tunggu Qausar pulak jadi abg long..

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

Tak nampak kelompak mata pun hihihihi...

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

semangat betoi qaleef ni...4.12kg...besar tu kakak

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

comelnya

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Tahniah dpt anak buah baru. Semangatnya 4.12kg.

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

semangat nyerrrr :)

NinaAz said...Reply To This Comment

Omeynyaaa qaleefff

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

comel nyerrrr qaleef

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

aku duduk cheras..kerja kat jln raja laut tu..so syahmi sekolah kat sekolah batu..sekolah agama kat kg baru :)

::NureeN:: said...Reply To This Comment

tahniah3x...
comel & bambam.. ;)

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

comey lah
geram nk bb..
tp irfan now cm jeles kalau mama dia pegang bb..haha

ummiross said...Reply To This Comment

Tahniah ye, ummi ni suka tengok baby, suka cium, bau baby memang jadi satu terapi, tenang jadinya.

norhidana miswan said...Reply To This Comment

geramnyer nengok anak buah baru ko nih kak... udahla tembam gebus dpt peluk msti best... bau bby tuh msh kuat melekat lg nih...

Chik Att said...Reply To This Comment

tahniah ...semoga menjadi anak yang soleh

Liza Licha said...Reply To This Comment

comelnya.. suka tengok gambar baby.. hihi

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

comeinye baby ni...

Dee said...Reply To This Comment

comelnya qaleef..sebijik akaknya..mata sebaris #read:sepet..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...Reply To This Comment

tahniah...

olooo dah besar anak akak..uhuhu punyela lama tak update blog sendiri..blog kwn2 pon dah lama tak jengah...
thanx drop by..:-)

Wak Gelas said...Reply To This Comment

chomeyy tu makk.,ahHKs

munna said...Reply To This Comment

Comelnya..... Tahniah dpt anak buah baru.....

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Bestnya dpt bb. Mmm rindu nak cium bb pelok bb n dukung bb.