Monday, January 6, 2014

first day cik leha memok pegi sehkul

cik leha kesayangan dah masuk ompek tahun. hari ni hari pertama dia pegi sehkul. sehkul tu bahasa pelat dia. hehehe...  kak icha masuk sekolah smart iqra', kindergarden makcik aku sendiri. cuba ajar dia biasakan diri dari awal, tahun depan masuk sekolah lain plak. semalam bonda kata, kol 12 pun tak tido lagi. kena jerit ngan bonda baru la tekulat² masuk bilik tido. tu pun dok tekekek² ngan baba dia. hahaha...

pagi tadi, kol 7 aku dah call tanyer khabar. bonda kata dia liat nak bangun. bonda tutup ekon, tutup kipas kasi dia rimas. budak ni bukan boleh panas. bila dah bepeluh, mesti dia tejaga. aku siap pesan ngan bonda dia jgn bising² jgn marah² dia. hari pertama kasi dia semangat. 

dok kejap kat opis dapat wasap dari bonda. kak icha dah besiap nak pegi sehkul katanya. pastu siap voice record lagi cakap dia dah nak pegi sehkul belajar pandai². aku pun bagi la semangat dan umpan dia skit. kalu kakak pegi sehkul tak nangis, belajar rajin² mummy belikan kakak seluar haskar (askar). dia sebuk dok minta nak seluar askar. eh, aku plak yang touching.. aku bukan boleh... semua benda nak sebak. ape² entah kan. walaupun kak icha ni anak buah aku, tapi aku sayang semua anak buah aku mcm anak sendiri. 

amboi kak icha, muslimah sangat. hahahaha... nnt baju tu kena outer skit, labuh sangat, lengan baju pun sama. tak sempat nak buat sebab semalam baru dapat baju ni. amboi anak tudung, penuh dahi. hahahaha... cik leha sangat kau kakak. kikiki

masa ni dia cakap ngan baba dia, jgn tinggal kakak.. baba ngan bonda kena tunggu kakak. nnt kalu kakak nangis sape nak pujuk. huwaa!!!!! aku yang nangis hokey!! kalu aku ada skali pagi tadi, kompem aku tak masuk keje dah... keje aku tunggu dan intai dia sampai habes sekolah. hahaha...

tapi nasib baik la sekolah ni makcik aku punyer. so kami tak le keberatan sangat nak tinggal dia. dia ngan makcik aku tu pun rapat. aku tanyer bonda dia, puting ngan kain bawak sekali ke... bonda kata harus la bawak masuk beg sekolah, kang kalu melalak susah nak berenti sumbat je puting. hahahaha... malu la kakak oi... nnt boypren tgk tak rock ar....kikiki...

pastu bonda wasap lagi, dia cakap kakak nangis masa dorang nak tinggal dia. dgr dia melalak cakap nak bonda, nak baba. adoiii... kakak, dun weri key, nnt kompem mak tok ngan atok ayah kamu sampai. mummy dah call mak tok tadi, dia tgh besiap nak pegi intai kakak. hehehe... comei kan mak tok ngan tok ayah kamu. mentang² la sekolah sedara sendiri... ikut suker la tu nak kuar masuk tgk cucu. muahahaha... jgn lelama maktok, nnt tak belajar la budak tu... 

20 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

tomei2

NinaAz said...Reply To This Comment

Hehee. Ciann diaa nak maktok tunggu yeqa. Ajak maktok belajar sekali. Hikhikhik. Lama2 ok la tu kan. First kawan2 xkenal lagi. Pasni dah kenal kawan xpandangla baba dia tu. Heehehe

Kc@ella said...Reply To This Comment

Selamat bersekolah kak Icha. Jgn notti tau.

Shark Kay said...Reply To This Comment

hehhe..
kaka isap puting lagi..
boypren tgk mesti comel nnti.
gud luck akak untk sehkul tahun nie.

Dee said...Reply To This Comment

comelnya dia..mmg seronok bila anak masuk sekolah ni..terharu pun ada..dah besar anak/anak buah aku kan..belajar rajin2 kakak..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Aloh2 kak ica..xrock ar nangis2 camni..

norhidana miswan said...Reply To This Comment

hahahah mmg omel sgt lah... sesuai jd model muslimah cilik tau... nsb lah sedara nyer sekolah ek kak... senang nk kaw tim...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Baju kedoboh sangat hihi... cumil betul kalau budak pakai tudung kan:)

Buat sehari-dua kenalah tunggu lepas dah kenal/dapat kawan mesti ok punya..

ZazaMyMoon said...Reply To This Comment

Gud girl kak Ica yang comel.. belajar rajin2 tau nnt mummy belikan kereta askar pulak.. hehe

Ena said...Reply To This Comment

alala.. tiut miut sungguh kan..
Good Luck yeh..

ummiross said...Reply To This Comment

hehe..seronok baca. Memang cute dan nampak solehah sungguh kak icha, nanti lama2 kak icha mesti seronok kat sehkul, nanti dapat ramai fren.

Acu Sayang said...Reply To This Comment

comel nye :)

Irfa said...Reply To This Comment

slmt bersekolah
mesti happy sgt jumpa kawan baru
anak saya duk sebut nak gi skolah
tp kami tak layan
sian dia..

Rizziela said...Reply To This Comment

nak kena tinggal masamnyer muka dia

cikla said...Reply To This Comment

ala..cutenya gegirl..kita semua bobi jer huhuhu

cikla said...Reply To This Comment

*boboi

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

waduhhhh comei cik leha kite ni

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Tomeynya. Belajar rajin2 yer kak icha.

Mia Kassim said...Reply To This Comment

sunggu muslimah kak icha ni.....comel hehe

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Alah tomey tomey..kiut miut je.