Tuesday, December 10, 2013

breakfast di hasna restaurant ; krabi

dah masuk n3 hari ketiga di krabi, iaitu hari dan malam akhir kami sebelum balik ke pangkuan keluarga awal pagi esoknye. mlm hari kedua tu, tido lena sungguh. penat seharian island hopping, sedap dapat urut, maka tido pun tak mimpi ape. terjaga pagi hari ketiga, mmg rasa mengantuk kemain tapi xtvt tetap kena teruskan. 

 memasing muka sembab. mata aku jangan ckp la, rapat serapatnye. hahaha

 kami bergaya ngan baju baru. yihaaa...

 turun lobi, start motor... bedesup carik kedai nak bekpes. kami singgah sini, tempat dia bersih dan cantek.

 meh order ape yang menarik. misi kami nak cari roti canai. yesss... jumpa!

 baru kami tahu, pancake tu sebenarnya roti canai. hahahaha... pastu tgk ejaan teh tarik dia. 

 sape punyer neskepe ni??? kompem la aku punyer. RM3

 teh tarik ni kak jah dan shidi punyer. buih dia tak menahan.. RM10

 teh o beng ni lakik kawe punyer. RM3

laici abang dan adik. RM7

tu dia roti canai dah mai. atau pancake versi orang thailand. kuah dia green curry. rasanye?? boleh laaa. tak cukup sekeping roti canai kat sini, sebab nipis dan kecik. maka kami order lagi 3 keping. meh nak kabo harga roti canai kat sini, RM4 hengget ngko!!! mampu??? tekejut veroks kami, masa order tak perasan harga, sekali masa bayar baru tebeliak bijik mata. hahaha... kalu ko minta roti canai kosong, dua hengget je harga dia noks. kami jadik 4 hengget sebab ade kuah kari tu. harga utk 7 keping roti canai = RM28.

 ni roti canai susu utk abang dan adik. RM2

 roti canai coklat / chocolate pancake. RM3

 roti canai nutella / nutella pancake RM3

abang ngantok lagi...

 adik plak segar je nampak

 lapar ye jah...

aku pun lapar jugak...

 ha, yang ni aku tak tau... dia senyum lapar ke senyum kenyang benda lain. eh...

tak caya ngan harga yang aku cakap tadi?? nah... ni bukti. sekali breakfast total RM61. ko mampu?? bila dipikirkan balik, apekah sebab kami bekpes kat restoran hotel?? sebab atas restoran tu ade hotel. eh... entahla, malas nak semakkan otak carik jalan penyelesaian. lantak la situ nak kena brapa pun, janji perut kembali kenyang. muahahaha...

kami balik ke hotel semula sebab nak tunggu van dtg pikap kami. xtvt kami hari tu nak pegi elephant trekking, emerald pool dan hot spring. aku akan citer satu persatu jugak. gambar kat tempat² tu juga banyak. maka bersabarlah ye. bosan ngan n3 krabi aku?? nasib korang la... hehehe. tu dia, vellfire kami dah sampai. kelas tak kak ton??? siap ade driver tau uolsss....

 daddy, pandang sini.... kecekik... ok, dah siap gambar bersama vellfire sewaan kita. hahaha... 



25 dok ngomen:

Anonymous said...Reply To This Comment

dah mana gambar menyelam dalam air..? nak tgk cantik ke tidak pakai kamera adik ipaq kesayangan hangat2 tu... hahahahaha

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Roti canai dia kecik jak kan...kalau aku pun mana cukup sekeping...hehe

Rizziela said...Reply To This Comment

Mak ai..mahalnyer..dah la kecik sangat....

Boleh tahan gak harga makanannyer

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

RM 4?? gulp. boleh dapat 4 keping roti canai kat sini tu

Kakzakie said...Reply To This Comment

Mahalnya roti canai dia!!
Adik dgn abang seronok dpt ikut. Qausar tak dapat huhu...

Eye_nee said...Reply To This Comment

banyak lah ko punya kecekik...hahahaha...akk tak bosan baca noksss...lagi nambah kegilaan aku nak pegiiiiiii jugakkkkk....

eMMe said...Reply To This Comment

oh Sis Nieza gi Krabi together with sis Ida yea.. have a great Holiday sis...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

yg aku felik kak apasal roti canai kosong udahla kecik nipis mahai sampai rm4 sekeping... tp roti canai yg ada susu, ada coklat baru rm2-rm3 je... mmg mahai mencekik

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

mahalnya makan pagi..huhu

sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

kalau mahal tapi sedap tak pe jugak kan... huh

NM03 said...Reply To This Comment

Dana... Mahal sbb ade kuah kari tu... Ape2 entah kan

Dee said...Reply To This Comment

xpelah..bila lagi nak rasa roti canai mahal kan..kt overseas lah..hihihi..

ummiross said...Reply To This Comment

seronok..seronok, hari-hari ummi tumpang seronok baca kembara you all kat sini.

Rai Ourkizuna said...Reply To This Comment

tak nyabo nak tengok gambar emerald pool tu..

izzeyda said...Reply To This Comment

mahal nyer.. itu br utk bekfas.. klu lunch brapa plak laa..

wahida said...Reply To This Comment

pi siam mmg kena bwk duit banyak2 noks, nak2 aku ni bwk anak2...mmg giler roti canai rm4 sekeping...

bukan kita pi australia pun...hahaha...

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

wahh.
bleh thn gk rege dia..rm4 weh..

cepat2 update n3 seterusnya..

wantie said...Reply To This Comment

wow rega roti canai. Ni kalau mamak nak compare tuk up harga kat malaysia ni memang seswai la kan..

ko ngan neskepey tu mamng tak leh lekang

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

Mak aii.mahei benor roti caneinya.hihi

lieyalatif said...Reply To This Comment

perghh mmg tak berbaloi ngan harga kan noks....mahal wey! air pun secawan rm10...aduhhh..dah mcm kos makan lunch kat malaysia jek hah.....

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

waduuuuhh..mahal giler...sabar je la...

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

bley tahan gak hg dia ye..

::NureeN:: said...Reply To This Comment

dah baca n3 krabi kat blog wahida.. dok cari link blog mek jah.. ari ni baru jumpak hehee...
salam kenal.. polo U :)

whitecappuccino said...Reply To This Comment

teh o beng tak de ais ke??

ain.ya.nun. said...Reply To This Comment

Teh tarik 10 hengget. Gulp!