Monday, October 21, 2013

aktivit ujung minggu

sabtu ahad, kami takde xtvt menarik pun. melayan budak manja je la kat umh. ingat nak kuar carik hadiah utk bufday rayqal. eh... jgn nak senyum sipu ye ami ayu. aku tau mesti ko baca ni ko jd gediks semacam kann...  tapi mcm tak sempat masa je sabtu tu sebab kami nak ke giant beli barang dapur dulu. ptg daddy dah bz ngan bisnes. ahad pun sama. ala... takde hadiah boleh tak ami ayu? kikiki... mmm... lenkali la kita p carik hadiah rayqal yek qausar. tak pun maner hadiah bufday qausar yg blom bukak tu kita kasi je rayqal satu ek.. diam² tau qausar, jgn cakap kat ami ayu... ni rahsia kita berdua. akikikiki....

sabtu, bangun tido udah le awal. pastu ajak aku begurau. di cakarnye muka aku, naik hantu le aku marah dia. hahaha... kesian qausar, pastu bila dah aku marah, konon bawak diri main sorang. eleh... lama mana nak majuk.. aleh² panjat perut mummy jugak. hehehe... dah mandi, layan upin ipin sementara tunggu daddy siap. hah, ade la 5 minit dok diam mcm tu. nampak baek je kan. walhal...ari² bikin mummy jadi tarzan.

 eh, beralih tempat pulak? eh... ngantuk pulak??

 tido pulak?? bosan yer tunggu daddy lambat siap. 

 dah nangis pulak. hehehe... sori, mummy kacau dia nak tido. hihihi..

alo cian ciannyer dia... dah, moh bangun, kita p giant.

ahad, balik urusan bisnes, daddy request nak mkn benda simple² je. tak mo nasik.. hah?? daddy tak mo nasi, demam ke ape. hahaha... ok ok, mummy menurut perintah. mummy rebus je sosej madu cili api ngan sosej cheese yang beli ari sabtu tu ye... first time ni try sosej madu cili api. rasanya tak pedas pun. 

 ayam percik merah ni mummy beli je. tak sempat nak buat dik nun. letih urusan bisnes kekdahnye. 

 hasil rebusan sosej dua rasa dan chicken meatball pilihan daddy. 

jus cinta utk daddyku yang bolat. eleh, jus oren je pun.. blend bersama es ketul

siap utk santapan lakik binik yang keletihan. mkn sambil layan af yang entah ape², boringggggg... tukar channel, ngap ngap ngap... tau² licin, basuh pinggan, kemas dapo, masuk bilik... tido! letih uolssss... qausar?? kat umh mak tok, mlm baru pegi amek. semalam qausar 1 tahun 4 bulan. nakal terbaru dia skang, suker tarik pinggan dalam lemari dapur. bertabahlah mak tok ye.... hikhikhik


sekian cerita sabtu ahad utk n3 isnin. hehehe

22 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

nyum2

adrianna syaz said...Reply To This Comment

Comeyny baby tu tdo..hehe..aktiviti yg besy diari minggu..mmg makan,tgk rv dan tido..sedap sosej tu..:)

Kakzakie said...Reply To This Comment

Sayu hati tau tengok meleleh airmata Qausar. Jgnlah buat macam tu selalu. Kesian dia..

adarnadzmie said...Reply To This Comment

cian momey qausar kena marah ngan mummy...huhuu...

air jus cinta oren ko memang terbaik la... hehee

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

hehehe sedapnyer !

NM03 said...Reply To This Comment

kak zakie,

akak mcm mak saya. hehehe...

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

simple menu...sedapnya
kasihan Qays...itu exercise untuk mummy gak...

Dee said...Reply To This Comment

woi..diet ke? kehkehkeh..

lenkali jgnlah usik qausar..sian dia tau..babap mummy ni..notti lak mummy eh..

Kakcik said...Reply To This Comment

Dari layan AF, baik mak layan DID di 108...hehehe...

Eye_nee said...Reply To This Comment

akk layan the voice sezen 5...ko ni kan sampai meleleh ayer mata anak tu...menyakat jer kejenye yer....

ZazaMyMoon said...Reply To This Comment

haha comel je qausar nangis sebab kena kacau.. Sis, itu menu diet ke apo?? boleh tahan ke tak mkn nasi?? hehehe

lieyalatif said...Reply To This Comment

ko dengki ye ngan bujang ensem aku tuh...sian die tdo meleleh ayor mato heheeheh...ni mcm dayyan gak leni ko..manje kemain!

menu ko dah mcm menu atkins aku jek noks...terliur lak aku tgk!

wantie said...Reply To This Comment

ko ni saja tau, dah le my hero tido sesedap. ko nak kacau kacau. cepuk kang...ngeee..

amboi..menu laki bini. terbaik.

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

hakakkkkk! mung diet ke ni mcm cengginin nik.hehehe

kasihredha said...Reply To This Comment

Dah besar baby nieza

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

simple pun terliur tgk hihi...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

heheheheh... sian tau nengok bujang ko tido ngn ada airmata kt pp tuh... kadang syok gk bfast simple gini kak...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

giler sedap..aku tgh lapo ni menengok plak entry ko..haisshhh

Amanda Suria said...Reply To This Comment

sedih nau hati si Qays tuh...meleleh2 air matanya....geram jer aku nengok..

diana said...Reply To This Comment

simple gini pun dah nampak sedap//perut tengah lapar nih..heheh

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Menu simple tapi memang mengenyangkan....siap ada jus oren lagi....:D

Sian Qays, mummy selalu buli ye....

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

kalau la aku suka makan sosej gitu kan best..hmmmmmmmm