Monday, July 8, 2013

take 5! team play shop 2013

hari ni hapdet laju²... tak mo gebang banyak. hadap je yang mana ade ye... zasssssssss

 b4 bertolak, mak tiri kasik mkn ubat tahan muntah. maceh le mak tiri ku sayang. hehehe

 kudapan dalam bas. semua tu jah belanja... maceh jah ku cayang. bantal busuk anak jantan kompem la kena bawak. first time kot kami berjauhan... bas gerak aku nangis sendirian.. hahaha

 sampai terus lunch. mmg tgh lapo gilerrr

 pastu terus masuk kelas kooo

 dihidangkan dengan ukulele yang comey mcm² kaler. byk aktiviti menggunakan ukulele. siap belajar kord kooo... lepas ni bleh jadi artis utube. hahaha...


dinner mlm pertama, biasa² je

baru dapat masuk bilik. rehat secukupnya, mau tak... sampai je terus ade aktiviti sampai jam 5 lebih. dapat katil, adussssssss enaknye!

mlm plak ade hawaiian nite. takde la nak bersungguh ala² pompuan hawai... belasah je yg mana ade. bunga² tu pun pinjam ngan member opis yang dah pergi kursus ni b4 aku. yang dua org tu la trainer kami, jesz dan mr. bill. ni kursus kali kedua bersama mereka. b4 ni yang kat cheringin, janda baik. ape pun kami enjoy!!

 hari kedua di equatorial... sejukkkkkkkkkkkkk sangattttttttt

 ade senamam pagi... ni senaman ke gurau senda ni... hahaha

 sahabat utk selamanya

 pastu bekpes

 beriya senaman bagai... pastu belasah roti canai. hahaha

 penutup bekpes hari kedua

 pastu xtiviti masak memasak. tunjukkan skill anda. aku tu poyo je lebih. hahaha

 ape yang kita masak, itu la menu lunch utk hari kedua. ni la menu group aku. belasah je masak yg maner sempat. janji habes di mkn.

group aku, ade sorang lelaki.... bab kena p pasar beli bahan nak masak dia la yang pegi ngan member lagi sorang. nak harap aku mmg tak le... kena turun naik bukit kot... letih mak nokssss. hahaha... dasar gemokkssss... 

bbq dinner mlm tu ade persembahan group jugak. tapi mlm tu bertukar ahli group. group aku wat persembahan ala² 60an. gambar tak sempat nak minta ngan unit training. kompem kelakar giler muka aku. hahaha... tapi habes gelek la aku mlm tu, sampai lenguh betis buat twist... hahahaha

 hari ketiga, pagi tu ade senaman lagik. kali ni punyer cuaca makngaiiii.... bertambah sejuk kekdahnye. 

 bekpes hari terakhir... ni mihun laksa... sila percaya. rasa dia? biasa² je...


 waffer coklat + peanut butter... peberet aku tahu.

 masuk kelas kena buat lukisan plak. malas nak pk, buat je yang mana mampu.

 dah sambungkan semua puzzle yang kita lukis nnt pihak trainer nak frame dan gantung kat opis. satu frame tu utk satu team yang pegi. kami ade 8 team kot. so nnt ade 8 frame la... 

buat domino plak. bleh gaduh wooo main game ni. hahaha... ni domino group aku... ade gambar group lain tapi malas nak masukkan... byk sgt.. byk lg sebenarnya gambar antiviti dalam kelas, malas la aku nk hapdet semua, lagi pun byk gmbr kat unit training sbb pakai kamera opis.

 aktivit tamat dan semua dapat souvenir sorang satu. yey!!!

 mkn laju² sebab nak shopping plaksss

jam 3 gerak balik kl.. huh, penat giler. tiap pg berkumpul jam 7.30, kelas plak habes jam 11 mlm. hari² rasa tekejar², mengalahkan bz kat opis. hahaha... dalam bas sunyi sepi, semua belasah tido. singgah R&R tapah, pekena dunkin donuts, naik bas dan sambung tidoq. sampai opis dekat jam 8mlm. tak sabar nak tatap wajah anak teruna. tapi bila dah jumpa, dia sikit tak heran kat aku. huwaaa.... mmg tau qausar tu. dia nk tido je carik aku. selebihnya dia lagi manja ngan daddy dia... sob sob sob... 


tamat!

17 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

enjoy kan

wahida said...Reply To This Comment

woi, ni n3 kursus ke n3 makan-makan?

kahkah...


yg penting mee kari equatorial adalah superb!!

wahida said...Reply To This Comment

tapi tak tahan part apek gedik!!

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

ada beberapa games dalam ni blh jd idea utk next coming team building kitaorg...tq

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

bestnya...
macam-macam aktiviti telah dirancang...

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

lain tak heran. tapi tang makanan tuuuuu *berkeroncong perut adik* hihi

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

hai happeningnya dengan colourfullnya dengan makanan nya...

elise hamin said...Reply To This Comment

boleh masuk masterchef dah tu...ada gaya! :)

eMMe said...Reply To This Comment

Salam Sis, best kursus ni.. sume aktiviti main2... best2.. tempat penginapan equotarial, gile besttt...huhuhuuh...

ummiross said...Reply To This Comment

enjoy juga kursus macam ni kan..
Tapi mesti rindu sangat kat Qausar kan, tambah 1st time tinggalkan dia jauh2.

Qashmere said...Reply To This Comment

Bestnya aktviti banyak. Makanan pon banyak.sangat seimbang..hehehehe

Kakzakie said...Reply To This Comment

5 hari tak jumpa mana tak rindu. Sampai buat art pun tulis nama anak. Hee.. inilah penangan rindu Qausar:)

pst: kakak gelihati tengok wahida senam - nampak dia sedang gelihati sangat berdua tu:)

aizamia3 said...Reply To This Comment

sedap2 semua menu.. ;)
mesti happening kursus tu..
demi tuntutan tugas, anak ditinggalkan sementara.. ;)

Nory Zoulkefle said...Reply To This Comment

bestnya....
comel serveniour tu...

ieda immi said...Reply To This Comment

ya tuhannn happening betul !
letih akak tgk makanan semua ekke ;)

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

ukulele tu dr jauh nmpk cm keychain..comelll

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

syoknya kalau sokmo pi take 5 cam ni..
makan je manjang kan.. hihi