Wednesday, July 10, 2013

pertama ramadhan 2013

mummy, dah set alarm ker? kol baper?
dah, kol 4pg...daddy set jugak tau..
tak, daddy punyer alarm kol 5.30 mcm biasa
aku tak jawab ape, dh mengantuk sgt

mummy, dah kol baper ni... alarm dah bunyi tu
ha... jom la bgn sekali, wat roti teloq sekali
tolong mummy kat dapo sama
aku pun bgn la, pelik jugak naper alarm daddy yg bunyi
sekali tgk... ha???? 5.45???? demmmmmmm!
tepacak bangun sebolehnya nak sambar air masak kasik lakik minum
baru nak bukak tombol pintu, laungan azan subuh dah kedengaran
huwaaa..... kita tak sahur la ari ni daddy
daddy pulak tak kata ape, bangun p kencing sambung tidoq balik
sabar je la...
tau dah masa tu dah masuk imsak
tapi sebolehnya nak togok walau segelas air masak
kononya selagi blom kedengaran subuh la... mmmmmm
rasa nak geget tombol pintu
protes kemarahan kekdahnye. hahaha

alarm aku bunyi police remix lagi ko
volume kompem la paling kuat punyer
sampai jiran atas boleh terjaga la kalu alarm aku bunyi. hahaha
tapi mmg dasar tidor tgh syok mimpi kooooooo....
huwaaa... melepas kurma sebijik!

pg ni plak ada perhimpunan
lama kemain.. lenguh kaki kak ton
menguap tak tau la dah berapa ratos kali
dasar perot biasanya diisi mihun goreng tiap pg
neskepe tarik segelas besoo
rasakan la takde setitis air pun yang masuk pg ni
dugaan ramadhan pertama
pahala dah terkumpul disitu.. kehkehkeh
sedapkan hati sendiri
sedihkan citer aku hari ni... sob sob sob

oh ya, smlm kan
kitew tgh mandi tau
sekali berdentum
adehh.... terkejut mak! terbaling sabun mandi
blom sahur pertama, bebudak dah main mercun bagai
nak kena babab ni... tapi mak jemah ok jek
tak kesah maner pon
terus terpk nak blikan qausar bunga api
hahaha... tak senonok punye mak aku ni kan..

hai lah
kejap kak ton, kejap mak jemah
aku sendiri pening... muahahaha
dah la, harap pewot muncit ku tak meragam la sampai ptg kang
ok, hari pertama berbuka harus ada roti john
hahaha... tak senonoh lagik perangai aku
dh terbayang nak beli ape
mengalahkan budak²

itu saje siaran utk hari ni
tanpa n3 bergambar
bebelan saje yang mampu ku luahkan
selamat berpuasa buat semua
dan.....






selamat berbuka! :p

42 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

hari pertama dah bngn lambat?kekekkee..

e k i n ♥ y u s r i said...Reply To This Comment

hehehehee

Saya Disini said...Reply To This Comment

salam ramadhan

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

selamat berpuasa

lieyalatif said...Reply To This Comment

alahai...camne leh tak dengar alarm pertama tu nok....takpe2 kuat kan semangat okey...puase jgn yang yok hahahahaha....

emy pokden said...Reply To This Comment

hehehe..awal2 dah kena duga..takpe2 esok kunci jam betul2 yek mak jemah..

Eye_nee said...Reply To This Comment

noksss...mak nak mintak maap dulu sebelum komen sebab mak dah tergelak kuat td masa baca......hahahahahahahahahahahahahahahahaha....sori nokssss...bertabahhhhh yer....

Encik Suami said...Reply To This Comment

Assalamualaikum..

Sebelum nak komen..nak wish selamat berpuasa dlu la utk mak qausar nie.

Haiyo..first day pun dh kantoi x dpt sahur.xpe la.dugaan.ada org tue mmg x bangun sahur.tp..sy pun klu sahur bukan la nak melantak bagi nak rak..just amik keberkatan je.paling penting..air masak kene la minum banyak.

hahaha..tekak org tue hari nie xde air setitik pun lalu.relaks la.sy yakin akak boleh bertahan sampai waktu berbuka.time buka nanti..standby 5 jenis air tau.

norhidana miswan said...Reply To This Comment

ahak2... dasar tido tak hengat dunia ko kak... itulah lenkali ko set alarm mule2 kul4 pastu kul5 bunyi lagu kuat2 skit kak.... udah hari pertama tak sahur... takpe pasni ko sedia bekal air msk ngn kurma kt bekas kecik sebelah katil, kot2 terlajak bangun tak dan pg dapur minum air ngn kurma pun dh kire orite lah...

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

Selamat berpuasa dan berbuka puasa :D

NM02 said...Reply To This Comment

dana,

alarm aku bunyi police remix lagi ko. paling kuat aku buat bunyi. sampai jiran atas boleh terjaga la kalu alarm aku bunyi. hahaha

tapi mmg dasar tidor tgh syok mimpi kooooooo.... huwaaa... melepas kurma sebijik!

NM02 said...Reply To This Comment

encik suami,

aper????? 5 gelas jenis air?? ko perli akak kan.... huwaaaa!!!1





hahahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

kak eye nee,

ko mmg tau kak.... gelakkan kitew

Masni Syafie said...Reply To This Comment

salam ramadhan...hehehe
hari pertama sahur dgn sebijik kurma..Alhamdulillah

tasekM said...Reply To This Comment

aku set alarm 4.45.
tersedar 5.05.
nasib baik sempat lagi...


.

Kakzakie said...Reply To This Comment

Qausar pulak jenis tidur tak macam baby lain selalu sebelum subuh bangun, memang terus lenalah mummy/daddy dia.

Tak apa ujian hari pertama ni..

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Dugaan hari pertama posa. Esok jgn bangun lambat lagi ☺☺

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

yang pasti 3 hp berbunyi gerak sahur..fikir anak-anak juga..tak sahur kasihannya mereka...

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

selamat berpuasa.. akak pun nyaris tak bersahur.. ngam2 bangun jam 5 pagi.. dahlah tak masak apa pun.. makan conflakes ngan air horlick je..

sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

yg nak gigit tombol pintu tu apa kes? Mintak la daddy gigit telinga mummy sbb tak dengar alarm.. hihihi

selamat berpuasa :)

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

lah xsahur ke harini.hehehe xpe xpe.sabar kak.dh kul 11 dh ni.hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

kak zakie,

qausar titon umh mak tok dia smlm.. tu yg mummy sedap bangat mimpi... hahaha

wahida said...Reply To This Comment

hahaha...sampai terbaling sabun terkejut dgr mercun...wakakaka...

mlm tadi aku mimpi kak ayu ali bawak bas besar gi teambuilding...ekekek...
matikla aku kalau kak ayu baca ni...muahahaha...

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Alkah...kesiannya ko nok oiii...bertabah la ye...

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

saya sahur nasi goreng dengan kurma. dah macam berbuka plak kekdahnya hihi

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Hahahaha! Entri ni best sbb boleh kasi ilang boring. Tgh boring ni beb. Adehhh!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...Reply To This Comment

Salam.Ala syiannya...hari pertama berpuasa jadi camtu lak ya..nak buat camni..dah memasing tak sedar.harap2 arini..bykkan bersabar yer..:)

ieda immi said...Reply To This Comment

ahhahah dikk
lawak kooo
gelak akk baceee
melepasss kurma sejibik .. ekekek
tulahhh ekkeke

x per2 lam nieee set siap2 .. dgr bunyee ke dokk .. letak sebelah tingee .. ekeke

tapi ok lah ko leh tahan smpai skg dik .. kalau akk tidoo koot eeke ;)

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

hihihi ..lawak tol!semoga perut awak tu tahan n tak berbunyi kuat nanti ye..kikiki

mama3heroo said...Reply To This Comment

Salam 1 ramadhan& selamat berpuasa

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...Reply To This Comment

hahah...
terlajak perahu boleh diundur,
terlajak sahur.. hah, rasakanlah.. haha..

re: kalo area merang, setiu plg top aryani resort. satu agi, sutra beach resort. both tepi pantai tp dedua belum jejak.. haha. tp tgk kat web mmg sun seh, nak lg sutra beach resort..
acu ko gugel pool die.. pergghhhhh, feeling bali! hahaha

fazilzura said...Reply To This Comment

huhuhh sabau je lew ye..

pg td pun weols sikittt lg nkterlajak .. sibbaik ado manusia sengal yg dok col kul 5am tu col pg td..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

kalau laki aku sure tension ni na..maunya sampai esk dia bebel aku tak bangun sahur..hehehe

wantie said...Reply To This Comment

hadoi.. kalau si bapak tak bersahur sebab isteri bangun lambat kira ok lagi. tak de la kita nak rasa bersalah sangat.

tapi..... bila anak tak bersahur. sehari suntuk telinga bernanah sebab di persalahkan. dah le tu rasa bersalah tersangat sangat. Rasa mcm besok tu dah tak mo tido. berjaga je sampai ke imsak. hahahaha..


tak pe..sabar k. malam ni tepuk bantal suh dia kejut kan kamu. kompom tak de lewat dah lepas ni.

BTW. ko mimpi apa yang best sangat tu?

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

sapa yg main mercun tu? mesti ank polis kastam haahhahahahaah

salam ramadan

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

mudah2an semuanyer ok sampai ke ptg..biasalah 1st day mmg kalut sikit !

atty's said...Reply To This Comment

pagi esok jgn bgn lambat lagi tau :)

Aidanisme said...Reply To This Comment

hihi... aida bgn pkl 515am.. sempat gak goreng sayo pastu makan laju2.. huhu

eMMe said...Reply To This Comment

hahah.. Sis, lucu amat entry hari ini...
Selamat Berpuasa Sis
Sis Kuat!
Sis Tahan Lasak!
yeahhhh~
boleh2..
pikir la nak makan ape pun...
puasa tau... walaupun tak sahur
heeee....

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

cuba kau set alarm clock bunyi talkin...sure senang bangkit.


~hahahaha...Jgn marah nok...gurau gurau Ramadan aja....

Selamat menyambut Ramadan nok...:)

Carl Lesmana said...Reply To This Comment

selamat berpuasa ya akak ! :)

NM03 said...Reply To This Comment

daddy Z,

gelak besar aku beb. tak tegamak nak wat alarm ngupa itu. gigil kepala lutut nak bangun. hahaha