Tuesday, July 2, 2013

candy buffet & welcome board

hari ni citer pasal candy buffet plak. ramai yang tanyer pasal ni dan ramai yg tertunggu² n3 pasal ni. hahaha.... bajet hebat kejap. ok lah... tak mo buang masa, aku pun nak habeskan cepat pasal bufday party anak aku, entah sempat ke idak sebab esok sampai jumaat aku kursus. so aku akan menyepi selama 3 hari lah ye.

candy buffet ni aku amek ngan kawan pada salah sorang geng antu jepun. terkena plak kedai dia dekat je ngan umah aku. mmm... mmg senang le aku nak jumpa dia nak bincang ape yang patut. aku cakap je tema aku rainbow, dan aku cuma kasi gambar anak aku je utk buat 'chocolate label'. mmg aku teringin lama dah nak buat 'chocolate label' ade gambar anak aku. akhirnya tercapai juga. hehehe... ye la, bukan senang nak dapat dia kan. sekali ade, mesti la aku nak yang terbaik utk dia. bukan masalah nak menunjuk ke ape, tolong jgn pk mcm tu. membazir ke ape ke itu belakang kira, yang pasti aku puas hati demi anak sorang. buat masa ni sorang le. hehehe

lupa plak aku nak kenalkan tokei candy buffet ni. nama dia faizah tapi aku dah terikut kawan aku panggil dia angah. so lekat le angah sampai skang. angah plak selalu tersasul dok bahasa diri dia faiz. hehehe... so, ape pendapat korang pasal candy buffet ni. aku teramat la puas hati. terima kasih angah... kamu mmg kretip giler! diulang, kek tak termasuk dalam harga candy buffet ye. utk kek, sila lihat n3 yang aku dah buat semlm.

pastu pulak aku tempah sekali welcome board ni ngan dia. aku send jek gambar anak aku dari umur sehari sampai le setahun. stand welcome board tu aku sewa ye, bukan termasuk sekali ngan welcome board. bagi aku, better aku buat welcome board dari banner sebab sekurangnya boleh gantung kat dalam bilik dia ke, kat ruang tamu ke kan. biar besar sesok dia tgk wajah dia yang sentiasa berubah. dan yang aku nak sangat dia tahu, masa dia dilahirkan dia masuk nicu beselirat ngan wiyer bagai. kalu dia degil mmg aku soh dia tgk balik gambar ni. hahaha... dasyat tak niat seorang ibu. gambar² utk welcome board ni pun korang email jek ye.

 yang tergantung belakang tu pun termasuk dalam harga candy buffet ye.

candy ape yang ade bukan pilihan aku. semua tu angah pyer idea. yg aku tau, aku nak warna warni.

menarik kan...

candy crush pun hado... hehehe

kotak kecik tu utk tapau ye. mmg angah bekalkan sekali. jgn risau... dah habes nnt, jgn plak korang bawak balik semua harta si angah ni. semua ni dia akan amek balik. angah dan suami dia akan datang balik utk kemas barang² dia. yang mana tak habes, sila la bungkus ye. candy aku laku, sekejap je licin. bak kata daddy qausar, 'laku kedai awak ari ni'. hahahaha... mau taknye, lepas habes nyanyi hepi bufday, bedesup kanak² dtg serbu. mak² budak pun teruja sama. seronok....

inilah angah, yang sentiasa bersama suami dalam bisnes dia. suami dia pun peramah giler. senang citer, baru kenal kami dah mesra. terima kasih angah, melayan kerenah kitew yang macam² ni. terima kasih sudi bekerjasama ngan kitew. angah bukan saje buat candy buffet, nak tau lanjut bisnes dia, korang tgk le fb dan blog dia ye. 

candy buffet : RM350
Welcome Board : RM80
Sewa Stand Kayu : RM30

Faizah/Faiz/Angah
i like card
83A-2 Block J
Paltinum Walk
Danau Kota
(berdepan dengan hayaki)

016-690 1757 
fb : i like card
blog : www.ilikecard.blogspot.com
i like card 2
email: faizahsamsudin@yahoo.com




ibu lala, saya takde amek maner² organizer utk menjayakan bufday party qausar. semua saya dan daddy qausar punyer idea. selebihnya kami tempah yang maner patut. nak amek saya sebagai organizer ker? bleh je... hehehe

29 dok ngomen:

Qashmere said...Reply To This Comment

Cantik sangat colorful!!!!!! sukaaa!

Qashmere said...Reply To This Comment

Cantik sangat colorful!!!!!! sukaaa!

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Cantik & kretif.

ct shah said...Reply To This Comment

kitorg kenyang makan candy jer.dap dap..sampai ada separuh saya sorok dari eryn.kang takut terlebih hyper dan nak jaga gigi kekdahnyer.:p

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

ooo akk ni ke.sy dulu tempah board utk kawen pon kat dye,dye mmg ramah giler kan kak.dulu dye x pakai tudung.ptt lah cm kenal je akk ni.hehehe.wahhhh mmg cantik dye buat.

merahitujambu said...Reply To This Comment

cantiknyaaaaaa

merahitujambu said...Reply To This Comment

cantiknyaaaaaa

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

sgt menarik..

Hanis Azla said...Reply To This Comment

wah.. sangat menarik.. suka party yg colourful macam ni..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Tema semuanya memang menggembirakan dan menyeronokkan. Kakak suka:)

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

meriah2. semua rainbow gitu

atty's said...Reply To This Comment

memang superb candy buffet nya.. kira kty yg tgk gambar pun cukup puas hati.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Kelas mu..mmg blh jd organizer la..hahaha

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

Dekat dgn KLFC la ye.

Ibu Lala said...Reply To This Comment

pandainya nieza dan deddy buat tu. geram tgk.

aa kite nak ambik awk jd party organizer la lps ni. Idea yang kreatif. Tapi caj harga kawan kawan je ye.

NM02 said...Reply To This Comment

mila,

haah, bangunan kaler kuning sebelah kl fes

wahida said...Reply To This Comment

dah mcm party beday si Chinta tu...semua ada...

coklat semua nama Chinta...

anak aku si abang tu kalau dia dpt byk sgt candy mcm ni nok, mmg dia jual je kat sekolah...haha...

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

baru ler nama sambut besday anak kecil kan.. ada gula2 wane wani.. ni asyik nak bagi makan nugget je.. budak2 pun boring.. :D

norhidana miswan said...Reply To This Comment

mmg cantik, kaler2ful betul... tingin gk try bt camtu time aiyan nnti tp thn ni tak dpt lah thn dpn kot, insyallah

ismaliana sulaiman said...Reply To This Comment

uihhh...blink2 mata baca n3 dari bawah nunnnnn...sampai atas sekali.. ohsem!!!! penuh warna warni seceria hati tuan punya blog ni... :)


sesekali buat majlis apa salahnya buat yg terbaik & tip top.. bukan utk org lain pun kan.. anak sendiri kan... hehee


happy belated b'day qausar!! muahhhh...

NM02 said...Reply To This Comment

ibu lala,

boleh.... harga pun boleh dibincangkan. hehehe

Ema Johari said...Reply To This Comment

cantik sangat...tak pernah buat birhday party anak mcm ini...

Norlidawati Jaafar said...Reply To This Comment

ai
saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

wantie said...Reply To This Comment

aduh..bagai teruja je tengok candy buffet ni. Rasa mcm dok bagi idea tuk b'day Aleesya je..hmm.. why not kan!

dear xila said...Reply To This Comment

meriah!!! sweet sangat hehe

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Sangat kalerful.....yang bestnya ada candy crush...hehehe

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

candy crush? wallaaaaaaaa... boleh mkn ke tu? x penah nmpk..overall, mmg kalerful..

lizz said...Reply To This Comment

kemain warna-warni lagik...teringin nak buat gini untuk anak2...

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

meriah sungguh ni... colorful gitu !