Tuesday, May 21, 2013

rumah p.ramlee, bukit bendera & taman kota lama

moh le aku sambung citer penang. kang lama teperap lagik le aku malas nak hapdet. 

mulakan perjalanan hari kedua penang dengan ferrari. muahahaha... bangun pagi dedi dah susun baju kami bertiga atas katil. dia yg mandikan qausar, dia yang siapkan qausar. turun cafe hotel bekpes lu pastu bedesup ke tempat yg dihajati. tak mo buang masa kekdahnya...

sebelum kami sampai ke rumah p.ramlee, kami ada singgah lorong kulit tapi semua pakat tak mo turun sebab panas terik. mengada tau depa semua, aku teringin sangat nak masuk tgk ape yang menarik seperti yg kak jah citer. takkan aku nak turun sorang kot. tak pe la.. lg pun qausar tido, aku telan ayaq liyoq je la tgk dari jauh. huhuhu... tgk kak icha, adik dia dok syok tido pun dia masih nak tepok². bila orang soh biarkan je dia kata tak mo... nnt qausar bgn dia nanes. mmm... ok... jaga la kakak... kami nak posing ye. hehehe

 lena sungguh

 masuk adalah free

 ajak amek gambar pun dia tak mo. nak jugak duduk dekat qausar. baguih la hang ni kakak... tak abeh² style gwiyomi dia sampai tak nmpk bijik mata. hehehe

 uda dan dara kununnnnn... puiiii... hahahaha

 tinggal kenangan

 bilik menung dan bilik besiram juga tinggal sejarah

 ralit abi yan dok mentelaah sejarah yang ada

qausar dan bangun, tak tahan panas kot

 dari rumah p.ramlee kami terus ke bukit bendera plak. kak icha tak larat nak daki bukit aku letak jugak dia dalam stroller. pangku le adik mu tu kakak oi.. memasing pun tak larat nak dokong salah sorang. hehehe...

 cuaca amatlah panas ketika ini

 nak guna teropong tu kena bayar singgit. klu tak mmg teropong tu tk nmpk ape.. blur kekdahnya

turun dari bukit bendera, hujan renyai². anak² pun dah lapar, moh le cari tempat makan plak. pastu kami terus singgah taman kota lama, nak rasa mee sotong mcm kak jah citer dalam blog dia. terliur jugak nengok gambar mee dia yg merah menyala tu..

 dedi order nasi ayam. ayam dia goreng biasa tp masa nasi ni sampai, terliurnye aku tgk ayam dia yg garing itu. bila tyer dedi sedap ker... dia kata boleh la...

 tu dia... mee yang di tunggu². takot plak rasa nak mkn. hehehe... sekali mkn mmmmm sedap! tapi tak bleh nak habes sebab banyak kot. 

 lama gak menunggu mee sotong ni sbb ramai yang dok order

leganya lepas pekena air kelapa

 sambung plak ngan coconut shake ni, terbaeklah! tak cukup satu hokey

 ooo ngupanya fort cornwallis ni sebelah je ngan food court taman kota lama. mmm... kami tak masuk pun

amboi kak icha, beriya posing jengket kaki. hehehe... dah kenyang, hari pun dah petang, panas terik plak tu, memasing nk blk bilik berehat. pegi dua tempat je tp yg buat lama kat bukit bendera la. kat situ je dah berejam. ok lah, balik bilik, rehat, tido sbb mlm nak p night market. bersambung le lagi ye...





malas aku nk masukkan gambar banyak, sebab hari ni adalah hari malas aku. hahaha

33 dok ngomen:

:: Cik Viva :: said...Reply To This Comment

lawa baju..sedondon gitu.. =)

mama3heroo said...Reply To This Comment

seronoknye..jenjalan

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

bestnya jalan2

shameel Iskandar said...Reply To This Comment

Teringat masa belajar kat USM penang dulu. Dulu selalu pergi ke Bukit bendera dan Padang Kota utk lepak2 dan jalan2.

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

i likeeee uda dan dara ituuu..kekekek..

atty's said...Reply To This Comment

kty dh brp kali g penang..tp belum penah lagi naik bukit bendera..hihihi..

sedap ye mee merah tu..nampak mmg cam takut je nak makan..merah sgt..

Dee said...Reply To This Comment

suka tengok gambar yang last kak icha tu..amboi..kalah america next top model tau..hihi..

Alin Marlini said...Reply To This Comment

nak jugak baju ferrari tu

ameris said...Reply To This Comment

suka tgk rumah lama. toilet kat luar
skrg dh takde mcm tu kot. semua toilet dan bilik mandi kat dalam. cantik la gmbar dpn rumah tu.

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

sedondon itu comel..

sedap tgk coconut shake..nyum2.

wahida said...Reply To This Comment

coconut shake situ mmg terbaik...klebang punya pun kalah...


tak menahan kak icha pun tumpang sekaki naik stroller...tapi dia pandai jaga qausar kan nok...sayang betul dia kat qausar...

dia tak carik mummy dia ke nok kat sana?

lieyalatif said...Reply To This Comment

aku suke gak boria2 sedondon nie...baru sehati sejiwa kan heheheeheh....

qausar tu putih gebus mmg cantik sgt ko pakai kan baju merah kat die noks...nampak lagi cute bambam comel tauuuuuu....

norhidana miswan said...Reply To This Comment

comei lah baju ferrari tuh... paling comei si qays lah... time skrg nih kn mmg pns betul, rasa nk jln2 tempat yg sejuk2 je...

mcm best je aku nengok mee grg sutun tu kak

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

lena sungguh qays tido ye kak. hehehe. tgk mee tu nampak cam pedas giler kot, merah menyala pulak tu warnanya. pedas ke kak?

NM03 said...Reply To This Comment

wahida,

tak jah... tk igt langsung kat bonda dia

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Wow! Ferari Family...

Km yg sllu terjah penang ni pun tak pekena mee sotong tu lg, xbpa minat mee sbnrnyer...huhu

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

sedondon...cantik.. :D
Sedapnya tgk mknan kt sini.. :P

Kakzakie said...Reply To This Comment

Sayang betul Kak Icha dgn adik sepupu dia. Qausar pun boleh senyum dgn puting tersentil walau kena peluk kuat dgn si kakak.

aizamia3 said...Reply To This Comment

gambar semua cantik2.. ;)

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

bila kita rancang perjalanan..baru best holiday...
lama sungguh tak naik bukit bendera...

Puan Bui Junaidi said...Reply To This Comment

BESTNYA G RUMAH P.RAMLEE..^_^

ummiross said...Reply To This Comment

Comel je posing uda dan dara tu.
Baca n3 ni rasa meriah sangat, jalan2, makan2, pergh!!, tingin nak pegi.

Mia Kassim said...Reply To This Comment

bestnya makan angin....
Kirim salam dengan pasangan uda dan dara tu...hehe

eLL said...Reply To This Comment

mee tu sedapnya. air kepala ais fuh memang terbaik

syariza09 said...Reply To This Comment

mak aiii...merahnya mee tu, seriau nk mkn..tp ok la sedap kan

lizz said...Reply To This Comment

terliur nengok mee goreng sedapnyer..air kelapa tu pun sedap...adeh lapo...

Azian Elias said...Reply To This Comment

suka lah tgk bilik menung m bilik bersiram tu.. kenangan kat kampung..

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

wah mmg best kan sini yer !

mamasuri said...Reply To This Comment

cantik sungguh gambar uda dan dara tu ...jelos mak...eiii ..geram tgk qausar..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Rindu penang...

Amanda Suria said...Reply To This Comment

X pnh sampai sini lg...x de sapa nk bwk

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

coconut shake tu ..alahai

Amsyahril Syahril said...Reply To This Comment


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.