Friday, February 22, 2013

TGI friday's


assalamualaikum semua... mmm dua hari kiah propa tak keudara uols.. bz coti menguruskan hal permit maid le uols.. pestaim kekdahnya, mcm² hal le terjadi. tak mampu nak upah agen, kami rela buat sendiri, belajar buat dari mula, skang dah mahir. alhamdulillah, dah dapat permit sementara. tu nnt kemudian kiah propa citer ye! saje nak buat n3 utk panduan diri sendiri dan juga utk uols kot² terasa nak pakai maid ke kan. 

ok, hari ni ingat nak hapdet benda lain, sekali kak jah kesayangan aku yg ingatkan pasal tgi yang kami pegi sebelum krismas tahun lepas. giler lemak dah lama stori ni. sampai si dijah dah perli² aku pasal benda ni. hahaha... sori le kekawan, kiah bz gosip retis. pui! :p (gelak kiah propa yg sebenar)

 tak sah dan tidak sempurna rasanya kalu tak hamek gambar tisu sebagai bukti soheh kami terjah sini.. hahaha... ini semua poyo!

 tgk gambar menu ni dah cukup terliur dibuatnya. kita tgk sape yang order ribs yang sagat ohsem ini

 aku kan suker yang masam².. jadiknya pilihan aku harusla mojito. sumpah masam gilak!

 ni nama dia mango margarita. hamek... boleh tegigit lidah nak nyebutnya. nor dan kak jah diet gula, so dorg minum air tanpa rasa. hehehe

sementara nunggu hidangan sampai, moh le kita sot set sot set dulu ye...

 tadaaaa.... hidangan pertama sampai. nor dan dijah order beger ni. nama dia beef bacon cheeseburger. 

grill lamb ni aku punyer... uiimak... sumpah sedap! aku tambah cajun fried shrimp

tu dia!!!! beef ribs ni kak jah yang punyer. besar gilak ribs dia. puas makan! aku tak leh nak mkn sangat tulang rusuk sebab benda ni kena menghonges, aku ni gigi kanan tak balance, patut kena cabot, tapi masih boleh buat bodo... tu yg tak brani nak mkn takut tetelan ngan gigi sekali. hahaha..

 datang la sewel aku time ni

 minta tolong akak manis, waitress kat situ amekkan gambo kami. eh ye la, nama dia manis!

 memasing tak sabar nak terkam!

ha... ni la kak manis. dia tolong potong ribs tu kasik sekeping² senang la kak jah nak menghonges. kalu kat ngumah boleh la nak nganga mulut luas², takkan kat tgi nak buat ngupa itu.. malu la, kami kan primadona! hahaha.... ha, kutuk! tak baik, dosa tau! kak manis malu nak tunjuk muka, dia sangat sporting dan redha je melayan peel gile kami. hehehe

belom habes lagi..... last sekali kami order blondie fudge yang uuuuiii...... bleh terpejam biji mata dibuatnya. terbaikla! mmg kompem sedap! kami share 3 org mkn sampai licin. lepas tu... tersandar, terdiam.. hahaha... kenyang giler! ye, kak jah diet gula, so dia tak join pun

aku tak suker sebenarnya nak tayang brapa jumlah kalu makan kat mana² tempat. tp byk yang aku up stori pasal makan, ramai yang tanyer brapa hengget, so dari aku nak balas komen satu², ada baiknya la aku tempek terus gambar resit. sila jgn ckp aku riak ye. lagi bertambah dosa korang. kikiki...

 tengki kak manis, baibai tgi!

tunggu!!! ada lagi gambar kami yang ferasan diva kat depan pintu masuk tgi. kata primadona kan...hahaha... budak yang amek gambar ni jaga pintu masuk tgi, pasrah je la dik ngan perangai kakak² kau yang sengal ni... kahkahkah


 nor dah start giler! aku perasan retis sbb tak pandang kamera, kak jah mcm wanita melayu terakhir, dijah baru nak ubah step kaki tapi tak sempat... hahaha

 kan.. si nor dah giler sengsorang. hahaha.. aku plak depa kata bajet noreen noor. ahai!! tapi aku suker gambar² ni semua. ni lah kenangan bila kita tua sesok kan korang!






bila nak terjah tony romas ni weh??

34 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

agagaaggaaa...suka gambar bak retis tu uollss!!!!

err..ribs tu mmg sumpah sedp nokkk!!

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

sedap dan sangat mahal
hehe

Kakzakie said...Reply To This Comment

Sedapnya dan mahal juga tu makan 4 org 200++ tapi itukah kalau makan punya pasal tak apa janji sedap...

psst: kakak sukalah tengok baju wahida cantik:)

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Tercekik kakcik nengok regenya! :)

my all said...Reply To This Comment

Sila ubah statement anda...aku x mkn eh dessert korang order tu...masa tu kan aku tgh diet gula...correction plizzzz...

:)

my all said...Reply To This Comment

Kakzakie: tengs...heheh...blushing... :)

Amanda Suria said...Reply To This Comment

adat la makan kat TGI rega mcm tu..murah jer tu makan utk 4 orang kan....

Cho Zila said...Reply To This Comment

fridays ooo harini friday yerk.. akakpun suka makan sini kalau ada orang belanja.. tapi memang bestler;... harga berpatutan sebab memang menepati citarasa...

Anonymous said...Reply To This Comment

Apasal lah uols ni suka makan kat tempat best2?

Ahdikkk sangat jeles ;)

-Dakpink-

Sumijelly Sumi said...Reply To This Comment

tak pernah pergi TGI.teringin nak pergi. sbb ramai kata daging nya sedap.....

bukan mahal ker?? ishk.....
vitoria station pun tingin gak nak g..tp takut sekali dpt bil ratu2s....huhuh


Sumijelly.com

mama ila said...Reply To This Comment

Waaaaaaa..sedappp..kita berkenan ngan ribs tu....bila nk try nie...huhuhu

mama ila said...Reply To This Comment

Waaaaaaa..sedappp..kita berkenan ngan ribs tu....bila nk try nie...huhuhu

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Arrrgghhh laparnya tengok makanan tu semua....sedap gilak....

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

kah kah kah...bagi tau aku nok ko gi TGI mana ni...siap akak manis tu potongkan rib..bagos betul servis...

ps: sila buat entri terperinci pasal amik maid tanpa agent tu ya..saya pun nak ambik maid...:P TQ

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

tak penah lagi makan kat sini la..

AYuNG said...Reply To This Comment

perghhh...puas ati nih makan jenis gini....=)

ummiross said...Reply To This Comment

hehe..tersenyum2 ummi baca n3 yang meriah ni.
Semua nampak sedap sangat!.

:: Cik Viva :: said...Reply To This Comment

tu diaa TGI punye beef rib...sebesar pinggan...marvellous.. :)

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Klu kn geng sekepala menjadik je kat mn2 pun kennnn...hehe

Br nk terjah n3 kwn2, mak br blk kursus nok, 1 minggu menanggung windu...wuwuwuwu

dela said...Reply To This Comment

amboi... terliur tgok... :)

Eye_nee said...Reply To This Comment

gambar-gambar bajet retis tu yg paling tak bleh blah tu...tunggu dah tua sok kengkonon nak buat flashback...lupa dah kut nnt kat mana amik gamba ni...si cik nor tu gamba yg last cam nak bg flyingkis pun yer gak..cam tarzan nak buat ooooo pun yer gak...aper pun korang mmg terbaik..sekepala semua ek...akk tak komen pasal makanan pun sbbb..akk tak pernah masuk TGI...maluuuuu mak nak ckp noksss....

Munnafendy said...Reply To This Comment

akak, sy nak tau details pasal maid tanpa ejen tu.mmg tgh plan nk cr maid nk letak kat umah mil.


*gmbr2 primadona lg menarik dr rib ok! :D

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

Sedapnya tgk... dah lama xmkn kt situ..

CikLily Putih said...Reply To This Comment

standard lahh tu HarGa TGiF... isk ballik ni nak pi makan laH

norhidana miswan said...Reply To This Comment

aku baru sekali penah mkn kt tgi friday nih... ntah bile nk ngulang sana...

Dee said...Reply To This Comment

ribs kt tgi so far aku mkn lembut..tp senak perutlah wei..apa ada hal..honges jelah..arh sedap..arh sedap..

mamawaiz said...Reply To This Comment

x nampak muka kakak manis tu...hehehe.

whitecappuccino said...Reply To This Comment

asal masuk sini mesti lapar?

emy pokden said...Reply To This Comment

alahai..bt tekak rasa nak mkn sana lah pulak...huhuhu

ieja amieja said...Reply To This Comment

hahahhaa..suka tgk gambo korang retis tuh..sweet je akk tgk..:))

the malay male said...Reply To This Comment

TGI Thursday ada tak? ehhh

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

kemain masing2 posing. hehehe

Ema Blog said...Reply To This Comment

tak pernah lagi makan kat sini...

MAZLIZA ABD RAZAK said...Reply To This Comment

adoi...msuk blog ni telan air liur la :)