Monday, February 25, 2013

random photos # 1


assalamualaikum!
pestaim nak try wat n3 pasal random photos. kikiki... terjebak ngan lieyalatif la kekdahnya ni. dok tgk best plak dia wat n3 pasal random photos, trus rasa tegerak hati nak wat jugak. maap la lieya ye, kawe terjebak ngan cara mu. harap ok, jgn mareeeee.... sebagai permulaan, malas nau nak carik gambar yg banyak gilers, moh le tgk ape yang ada utk n3 hari ini.

masa ceramah sempana maulidur rasul baru² ni, aku ada tempah keychain nama qays. alamak.. masa amek aku tak tgk pun, masa tunggu dedi balik amek balik jeje, baru teringat pasal keychain ni, alamak... ejaan nama rumi tersilap. dah jadi qaus plak...tak pe la.. dah selamat pun dedi gantung kat kereta dia. harga keychain ni lima hengget.

hujung bulan lepas, dedi kena amek suntikan hepatitis A dan B kali ke dua. aku gak tak buat² lagik, takot plak rasanya bila dah byk kali kena cocok masa kena tahan wad sbb nk branak. adoi!! aku tak reti nak terangkan knp dedi kena cocok lagi hep A dan B padahal masa kecik kita dah buat semua tu kan... secara pendek yang aku faham sebab masa dedi wat full body check up masa bulan 12 kot, imunisasi dalam badan dia dah takde, so kena sambung balik la utk mengelakkan penyakit yang berkaitan dengan hepatitis.. nak tyer doktor balik segan. hahaha... klu daddyZ baca n3 ni, silalah kasik komen yang berkaitan ye, boleh aku up stori pasal ni. aku ni, entah bila nak buat lagi check up satu badan. nak amek darah tu yang aku rasa seriau! owwhhh......

sejak ada anak kecik ni, badan aku selalu lenguh dan selalu sangat rasa sakit kat bahu dan belikat. klu pakai koyok biasa mmg tak lut lah. ada kawan opis yang sajes aku pakai koyok ni. so aku p la minta kat klinik... sekali torai, mmm... sejuk je... layan weh... lenguh² badan boleh hilang beb! terai la...

kat key ell tak sempat nak pegi kedai potong rambut, masa cuti raya cina baru² ni baru dedi ada masa nak carik kedai potong rambut. ada satu kedai potong rambut kat area umh mak dia, murah giler beb.. pastu kalu cuci rambut kat situ mmg puas hati, dia urut kepala kita lama, bantai nak lena beb... tapi tutup plak masa kami p tu. ye la, orang tgh beraya sakan kau tegedix nak kerat rambut plak kan.. carik pyer carik ada la kedai baru bukak. aku tyer mamat ni tak p beraya ke.. dia cakap bukak kedai lagi untung ma.... hahaha....pyer la lama dia membelek rambut laki aku. dah mcm ralit carik kutu plak. hahaha.... naik ponek den menunggu.. mmg lama giler padahal potong biasa je pun. adeh la...

teruja ngan mamat yg amek order ni. hahaha... 


dah, tu je random photos buat kali pertama hari ini. lenkali aku up stori lagi hokey!

30 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

moning sis

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

hihihi byk kisah dlm 1 erk.. apa agknya reaksi mamat yg amik order ko tu bila ko amk gmbr dia :P

wahida said...Reply To This Comment

gambar qausar mana? tak syok buat random photo takde gambar anak nok...

qausar plizzzz...

NM03 said...Reply To This Comment

wahida,

ye la...nnt aku amek gambar dia korek idong. hihihi

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

wakakakakaa..Lieya punya random photos tu hari Khamis....

Pasal suntikan Hep A & B tu :

- org2 sezaman saya, dan saya assume sekitar umur your husband, mmg TIADA lagi masa kecil2 vaccination Hep B, bukan macam zaman anak2 kita sekarang..

- So, kalau husband awak dah ada ANTIBODY utk lawan Hep B, cuma bacaannya rendah, maknanya husband awak dah pernah ambik vaksinasi masa dia dewasa, kalau tak menerusi vaksinasi, kita akan developed antibody melalui JANGKITAN Hep B.

-Hep A ni menerusi jangkitan makanan..Boleh jugak ambik vaksin nya

ieja amieja said...Reply To This Comment

salam singgah ..
x de ke muka kiut qays tu..asyik2 muka dedi dia je..hehehe

NM03 said...Reply To This Comment

daddyZ,

tengkiu doktor. nnt kawe printscreen komen mu ni dan up stori eh

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Askum...terima kasih dtg blog saya. Sy sbnarnya dah lama juga baca blog ni. Sekali sekala saya ada juga bagi komen...
I'M also one of ur followers

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

senangkan buat random photos macam ni...
bab ambil order tak sabar nak tahu he..he...

Amanda Suria said...Reply To This Comment

erk...kena cucuk lagi at this age? ayoooo.. seram mak jemah..

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

perggghhh..mmg terror la mamat yg amik order tu!

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

Baik laaaaaa :D

Mia Kassim said...Reply To This Comment

amboi...dah macam tulisan doktor dah mamat tu tulis...dia sorg jak tahu menu yg diorder...huhu

wantie said...Reply To This Comment

ko paham ke apa mamat tu tulis masa ambik order.hahaha...

tu la malaysia ni banyak sangat bangsa yang ada.

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

amboi byk citer ni ! hehehe

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

bangla ke tu yg amik order??

Eye_nee said...Reply To This Comment

sekali dia tulis rumiiii daaaaa....

Dee said...Reply To This Comment

tulah aku pelik ni..random photo si lieyalatif hari khamis kan..tp yelah mek jah..sukati mu nak buat bila pung..hehehe..

mu jgn pikir takut..mu pikir kesihatan ok..hehehe..dah gi buat check up cepat..

ieda immi said...Reply To This Comment

aik tulisan ape yg dia tulis tuu
agak pelik disitu ;)

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Apa2lah anakandaku...

lepas ni mungkin blog mak akan bersawang. Duduk kat pejabat baru ni 'agak sesak'...

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

x faham langsung ngan tulisan mamat yg amik order tu..

Hanis Azla said...Reply To This Comment

cerita bergambar yg best.. cantik keychain tu..

NM03 said...Reply To This Comment

kakcik...

ala... naper??????

norhidana miswan said...Reply To This Comment

hahahhak aku pun amik idea dr lieya gk kak utk ntry photo diary, tema sama cume tajuk je lain ehhehe...

ngeri lak aku nengok laki ko kene enjek tu kak... sejak dr kecik sampai ke tua aku tak suke n tak penah nengok kalu diri sndiri kene enjek... dsr penakut kan

whitecappuccino said...Reply To This Comment

nape dgn mamat yg amik order tu sis?

lieyalatif said...Reply To This Comment

halal la nok hahahaah...ye laa dah byk no gambar yg takde kisah...nak delete sayang so kite himpun masuk dlm entry random photos kan nok hahahaahahah

wey aktiviti blogwalking aku tegendala sbb opis dah blocked...cian aku...rindu le kat qays nanti...balik umah wajib aku singgah blog ko dulu heheheeh

erkkk aku tak penah lak amik inject tu beb...selallu tempat keje aku offer inject influeza jek....

ummiross said...Reply To This Comment

seronok juga tengok random photo ni kan , semuanya merakam kenangan tersendiri.

Ema Blog said...Reply To This Comment

tak pernmah buat random photo ni..tp menarik juga kan

NM03 said...Reply To This Comment

lieya,

ha??? sangat tak best kan noks kalu kena block!

tapi kau jangan lupa aku tau!!!!

Madam Lala said...Reply To This Comment

bahsa apakah yg mamat ittew menulis di kertas itew?