Thursday, February 7, 2013

gold coast morib ; part 4


mami cuba habeskan citer gold coast sebelum cuti pjg menjelma sebab nnt citer baru plak nak masuk. adoi... nak menaip rajin, yg malasnye nak pilih gambar. adoila... gambar banyak, semuanya rasa best² tapi kang kalu masuk semua mau penuh lagi quota blog picisan ku ini. hahaha... n3 hari ini semua gambar pakai hp cap ayam mami sebab dedi malas nak usung kamera gabak dia.

tgk anak bujang mami, dah tukar baju, dah heret dia turun bawah utk dinner, dia masih sedap berdengkor. penat sungguh kekdanya... bagus jugak, senang kami nak melantak. kalu tidak dia pun sibuk nak join makan sama. hehehe

dinner kami pun termasuk dalam package penginapan ye. so tak payah nak risau le utk keluar carik tempat makan kat banting tu sebab dedi qays kan orang banting, so mami tau le tempat makan kat situ takde yang best sangat melainkan kalu rajin nak ke bagan lalang. mulanya kami mmg plan nak jamah je dulu makanan yang ada kat hotel, pastu nak jalan² ke bagan tgk ape yang menarik. sekali dah kenyang mcm telan sekor kambing, alamatnya terus balik ke bilik le.. hahaha.. mmg kenyang sungguh. makanannya pun boleh tahan jugak la. 

eh, anak mami ni timing bagus betul. sedang elok habes makan dia pun bangun...

sebelum kami bertukar jadi ular sawa kat dalam bilik, moh kita posing lu kat sekitar lobi




mami cukup berkenan dengan perhiasan kat pintu tu yg dihasilkan dari rotan. cantek kan.... ape tu ek? nak kata pasu bunga bukan.. ape² ajelah

dinding pemisah antara kaunter dan ruang wifi tu pun cantek. dok bajet, klu ada umh sendiri yang besar ruangnya, mami nak buat mcm ni utk pemisah ruang tamu dan ruang tonton tv

nak balik bilik, akan jumpa patung merah yang sentiasa tunduk hormat dan senyum kat kita

sampai bilik, tukar baju budak jambu ni, kasik susu, main gurau² jap, tgk dia dah genyeh² mata. tak payah nak tepuk, terus lena tenganga mulot. ai... betol² penat mu ni dik... kalah orang daki gunung kinabalu. hehehe... jgn kan kata anak, mak paknye pun sama... ralit layan tv tau² tv tgk kami. hahaha

dah beberapa kali kami terdengar dan seakan tak percaya qays panggil dedi dia "titi". bukan kami je tau, tok ayah dia pun dengar. ishh... biar betul, qays baru nak masuk 8 bulan kot. ke memang dia dah masuk fasa nak pandai bercakap ek?





surat dari langir biru buat mami menitis air mata. korang tgk tak citer tu?

31 dok ngomen:

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

seronoknya bercuti.......

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

syok nyer tgk korg!

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

penat sangat qays ngalahkan dia yang berjalan ye ini budak...

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

syok kan

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Happy family ☺☺

Lelaki Ini said...Reply To This Comment

hahaha...
cumel sgt2 esp gambar last.

ummiross said...Reply To This Comment

Kalau singgah ke sini, mesti nak tengok gambar Qays, tengah tido pun cute sangat.

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

best best! happy family ni :)
qays ngantok sgt le tu, mengalahkan org yg berjalan. hahaha

Nens Collection said...Reply To This Comment

comel puting qays nmpk mulut die nynyot2..hehe

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

syok kot dok hotel tu yang sedap je tido...

lieyalatif said...Reply To This Comment

untung ko noks...aku tgk qays ni jenis senang nak jage kan....senang nak berjalan...lagi pun bagus dari kecik gini ko dah ajar berjalan n bersosial...so die tak le tekejut...mcm aku dulu mase mia lambat nak bawak die pi jalan2...so bile pi soping je pun die mengaruk sakan sebab tekejut tgk org ramai....so start mija ngan dayyan mmg aku ajar kuar2 jalan awal2 hihihihi

Dee said...Reply To This Comment

alolo...baby tidur mulut nganga comel..makpak tidur mulut nganga? rasa mcm nak masukkan cicak je dlm mulut..hahaha..

N i e Z a said...Reply To This Comment

cantik jg deco2 nye yer..

skg ni musim rmi org bercuti ke GCM ni kan..

best sgt tgk qays tido..nyenyak tol dia yer..

adarnadzmie said...Reply To This Comment

suka tgk qays pandai tgk kamera... comel sgt...:)

eT said...Reply To This Comment

bestnya...bila la nk smpai sini eh...

Queen said...Reply To This Comment

ambooii.. penat sangat gamaknya tu =)


kitorang pun bakal ke sana jugak this march.. harap2 sebest mcm yg diceritakan =p

Eye_nee said...Reply To This Comment

alololo...ternganga mulut tu tidooo...penat terlampau ni...

Jannah said...Reply To This Comment

huaaaa!!! comeynyeeee Qays!! gerammm mcm nk gigit2 pipi nye.. hehhee..

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Lenanya Qays, padahal dia tak telan seekor kambing pun, kan? hahaha...

wantie said...Reply To This Comment

ngantuk pulak bila tengok qays tido.. zzzzzzz

best nye dapat gi bercuti. nanti lah nak balas jeles jugak ni. nak gak pi bercuti. waaaa

norhidana miswan said...Reply To This Comment

seronoknyer.... menu dinner tu pun nampak best.. amboi qays penat bebeno yek dia sampai nganga gitu mlt nyer

ieda immi said...Reply To This Comment

ada masa budak2 nie x akan sama
ada tuu cepat jalan .. cepat bercakap .. soo x akan sama ..
kalau dah masuk ke 8 bulan banyak perubahan yg boleh kita lihat ;)

dikk tmpt nie cantik .. makanan dia mak aihh superbb .. sure ko makan x hinggat donia kan ekke ;) gulau2 tau ! .. ;))

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

gambar last tu buatkan zana makin geram.. tengok tangan dia menggenggam tu.. comelnyaaaaaaa.....

Mimi Azirah said...Reply To This Comment

bila la dpt dtg sini

Mimi Azirah said...Reply To This Comment

melopong anak tido

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

wah...syok nye cuti2 msia kn

PiNkYCaT said...Reply To This Comment

alala...cutenye qays...rase nak cubit je die;)

Ainim Suju said...Reply To This Comment

alahai..comel sungguh qays tido..geram

Ena's Palace said...Reply To This Comment

Qays yg over kepenatan ek....hehehe..
Suka jugak tgok dinding pemisah tu...kalu buat kat umah pun cantik....nmpk moden dan unik

Sukma Haron said...Reply To This Comment

best ker gold coast morib tu ekk??

wahida said...Reply To This Comment

nok, kalau aku ajak ko gi gold coast morib tu, ko nak teman kan aku x?