Tuesday, January 8, 2013

kedai makan upin ipin


cuti sabtu ahad adalah cuti yang memenatkan bagi mami. jumaat keje separuh hari sebab pengasuh qays masuk wad. ptg tu dia dah selamat bersalin. eh, nnt mami story la pasal qays dan pengasuh part 2. mcm pjg je nak selit citer kat sini. semalam mami dedi EL sebab kami ke ngumah pengasuh baru anta barang keperluan qays. balik dari tu dedi teringin nau nak nak makan kat kedai makan upin ipin yang ada kat melati utama, area umh kami. dah le dari pagi tak mkn, kami singgah ni dah jam 4 ptg. lapar giler vavik tak tau nak cakap la... kuar tghari p bank, singgah umh pengasuh lama amek barang² qays, terus ke ngumah pengasuh baru, sebelum tu besembang dulu kat opis dedi, kekawan opis ngan bos dia teringin nau nk tgk qays. depa semua blom jumpa qays lagik. kat dalam opis je dah lama... kat ngumah pengasuh pun lama jugak. adoi... perut dah mcm² lagu keluar. sampai sini terus tak pk pjg, order ape yang rasa nak mkn. mmg kebulur giler!

dalam kete anak teruna ni syok tido, bila sampai muka bekerut. 

 nak amek gambo deco dalam kedai tu, malu plak sbb ramai orang. 
so mami amek gambo dedi yang ada background upin ipin kat belakang tu. hehehe

perkara pertama, wajib amek gambo buku menu

 seharian mami pening kepala, dapat nes ais kaw terus hilang pening. air ribena tu package skali ngan nugget n fries yang kami order. tak minum pun sbb nes ais dia lagi sodap! ngeh ngeh ngeh

dedi try nasi ayam upin ipin. sup dia sedap weh, rasa kambing. satu set RM8.90 dapat air free. boleh pilih antara teh o es/teh o es limau/blackcurrant/mango/soft drink @ upin ipin RO water. pilihan dedi harusla teh o es feveret dia.

 mami try nasi goreng tomyam. sedap gak, kena ngan tekak. RM7.90

mami tambah ayam goreng RM3.50

 utk anak teruna mami order set kanak² upin ipin RM8.90. mami tidak la bagi qays pegang sendiri nugget dan fries ni, mau tecekik anak aku. hahaha... amek isi dalam nugget dan fries tu, lenyek² dan suap. 

 mula dedi order pengat pisang, sekali smlm tak buat plak. dedi pun try order roti cicah sambal ikan bilis RM5.90. sambal dia pun sedap, secukup rasa

 budak jambu air lemak manis ni dah dapat makan bising pulak mulot dia. 
asyik dok ketuk² meja bila lambat suap. kutil kang... 

mami geram dengar dia asyik bebel, sumbat candu dalam mulot dia. baru la diam.. ala, tu pun tak lama... dia luekkan candu tu pastu bising balik. sabo je la... pipi merah tu kena geget nyamuk. dah susut gak bengkak, kalu tidak sebelum ni merah menyala, besar lak tu. dah mcm kena penyakit ape ngupanya. dia main ketuk meja ngan tapak tangan orang keliling mandang je. mesti dorg dok ngata, tak sakit ke budak ni asyik ketuk meja. ha... ni nk bg tau, mmg habit dia suker ketuk meja dan ape saja yang dia suker dan mami sendiri pelik, tak rasa sakit ke ape budak ni. hahaha... eh, dia dah boleh dok atas baby chair la... caya la qays!

ok, perut dah kenyang jom balik tido. hehehe... lepas ni boleh la singgah try lagi menu² lain. nnt nak bawak kakak icha dan kakak syasya pulak. cian depa, dah lama nak mkn kat sini. sampai umh, mandikan susukan qays, dia tido lena sampai kol 9 mlm. amek kauuuuu....

meh nak share alamat

KEDAI MAKAN UPIN IPIN
No. 55G, Jalan Melati Utama
Taman Melati Utama
53100 KL
(deretan kedai sebelah ngan petronas taman melati)

45 dok ngomen:

Anum said...Reply To This Comment

comel baby dia

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

wahh..nak kene try gak ni!

mama tisya said...Reply To This Comment

ada tgk kedai ni tp tk sempat singgah lg..bdk2 nmpk upin n ipin sure suka

AYuNG said...Reply To This Comment

qays makan apa kak? hehe =)

dwaty said...Reply To This Comment

kat mana upin ipin ni... boleh bawa budak2... ada anak member tu gila upin ipin... bleh suggest kat umi dia...

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Qays dah beso nanti boleh jadi ahli dewan negara atau dewan rakyat. Sebab kat dalam dewan tu, YB2 tu kan suka ketuk2 meja... :)

Nieyl said...Reply To This Comment

wah~amboi...g makan kat upin ipin yea..:)

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

kat ner kedai nih..kalo jumpa dek anak sulong aku ni..haru biru jadi nih...qays pon mamam juga ye..

NM03 said...Reply To This Comment

dwaty,

ok... saya hapdet balik kasi alamat

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Bley try nnt.

Qays kuat bebel yer. Tunggu lah bila dah bley bercakap nnt. Tak terlayan nnt nok.

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Mesti anak2 teruja nak mkn sini....tp syg kk takdalah....huhu

NM03 said...Reply To This Comment

@AYuNG

mkn nugget ngan fries le... hehehe

CikZaniff said...Reply To This Comment

comel sgt qays..comel jgk kdai mkn upin ipin tu..:)

NM03 said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
NM03 said...Reply To This Comment

@Kakcik Nur

hahahha.... harap2 leh jadi hakim la kakcik, up skit... hehehe

NM03 said...Reply To This Comment

@Mia Kassim

ye ke... nnt saya bukak cwgan kt saner. hahahaha

Ismaliana Sulaiman said...Reply To This Comment

dah lama b'hajat nak bawa anak2 ke sini sbb semuanya peminat tegar upin & ipin.....


***lama x singgah sini rindu qays budak jambu lemak manis tuh... :)harap2 serasi dgn pengasuh baru nnti yer...

Dee said...Reply To This Comment

dah ada kat KL eh..oklah..xyah gi smpi shah alam nun..

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

makin handsome la qays!! makin comel.. geram jer auntie tgk tau..

budak2 mesti suka makan kat situ kan kak..

che mid said...Reply To This Comment

Rasanya ada satu lagi restoran upin ipin kt shah alam.. tapi tak pernah jejak lagi ke situ..

Saya Disini said...Reply To This Comment

sy pernah jumpa kat s alam

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

anak-anak lynn tentu suka kalau dapat makan kat kedai nie...diorang memang peminat upin dan ipin...

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

kat shah alam pun ade kedai mkn upin ipin, tapi saya x pernah try pun lagi. padahal dekat je pun. hehehe. qays gebus sungguh la hai, geram je tgk. hehe

norhidana miswan said...Reply To This Comment

nk kene try gk nih... dulu kami selalu mkn kt tmn melati tuh, paling fvrt ns dagang ulik mayang tp skrg takde lg dh, apsal ttp ek kak?

geram aku nengok peha qays cam nk geget je
baik je qays duk kt bby seat tuh, kalu aiyan dia dh siap berdiri lg nk duk atas meja... aduah

Amanda Suria said...Reply To This Comment

amboi seronoknya Qays...geram la tgok dia...budak2 kan..kalau pandai nak pi makan kat luar..sebab masa kita ngandung dia..kita selalu makan kat luar kan...pasal tu la tumpah ke anak..nak2 plak si Dania tu..asal keluar jer ajak makan kat kedai...ngade2

Destina said...Reply To This Comment

tq for sharing. tak tau plak ada kedai upin ipin kt sana. selalu pi yg shah alam je.

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

Anak2 suka makan kat sini..

mamawaiz said...Reply To This Comment

x de ke maskor upin ipin..kalau ada mesti budak2 suka

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Baik..nanti nak bawak anak2 aku plak makan kat sini.,dokat je eh ngan umah..hahaha..

Nens Collection said...Reply To This Comment

wahh makin berkembang upin n ipin ni..
qays dh pandai duduk dh..comel..putis melepak!

shida said...Reply To This Comment

wah... dah maju upin dan ipin...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

aku baru minggu lepas perasan yg dah ada kedai upin nih kat area umah kita.. ketinggalan sungguh, ingat nak bwk gak anak2 dtg sini...

errrk, nasik dia nmpkl sikit jek, klau asben aku mkn tu sure kena order 2 pinggan tu.,.

wantie said...Reply To This Comment

pernah tengok kat jalan jalan cari makan. kedai upin ipin ni best. sebab boleh shopping dan makan sekali.

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

dtg sini ayam goreng jgn lupa order...tmn melati dekat nih...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak nie kalau tengok makanan sedap mana pun kalau ada muka Qays mata kakak tak pandang dah makanan. Baik tengok pipi dan tangan gebus Qays..

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Qays dah besar sikit nanti, bawak dia ke sini, suruh dia makan ayam goreng Upin & Ipin yg macam dlm kartun tu( drumstick besar)..hahaha

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

budak boolat ni cian dia kena gigit nyamuk errr...

ummiross said...Reply To This Comment

Seriously, qays sangat comel lah,kalau dekat2 mau ummi ambik qays buat teman main2 kat rumah, hehe.

Ummi pernah tengok kedai upin ipin ni kat Shah Alam gak, tapi tak pernah masuk lagi, kalau best camni, bolehlah ummi cuba.

pena rozie said...Reply To This Comment

Upin gan ipin pun dah ade kedai

N i e Z a said...Reply To This Comment

sedap sgt tgk nugget tu..ehehehhe...

alahai qays...kena cium ngan nyamuk eh..cian nye..meh cni la bg auntie cium awak plak..ekekekek

kat shah alam pon ade kedai mkn upin ipin ni..klu sape jd member kelab upin ipin tu..mkn kat kedai dia leh dpt potongan harga..

eLLy said...Reply To This Comment

oh kat tmn melati pun dah ada eh.. dedulu bawak anak buak gi makan kat area Shah alam tu jer

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

erm menarik gak menu dia...

Nora Karim said...Reply To This Comment

saya ada juga buat entry pasal restoran upin ipin ni... mmg sedapkan makanannya... saya makan mee goreng mamak, hubby mkn laksa.. memang sodap..... (^_^)

Zura Zue said...Reply To This Comment

decoration tue satu tarikan pd kanak2

Mimi Nazira said...Reply To This Comment

bestnye kak... hihi teringin! btw, nice blog kak!!

im new in blogging..

sudi2 jengah n follow blog saya ye..
nazirayusof.blogspot.com =P trima kasih