Tuesday, December 4, 2012

santap d'santap


pernah perasan tak kat mana lokasi d santap ni? lokasi dia kat padang golf di jalan genting klang. dalam padang golf tu ada kedai makan asam pedas ni. hari² ramai je orang kat kedai makan ni. tak main golf pun tak pe, masuk utk menjamu selera pun boleh. hehehe... 

macam² yang hado. bukan asam pedas sahaja, nasi goreng, nasi ayam panggang, goreng² dan macam² lagi lah. asam pedas pun macam jenis ada. cuma kami masih belom dapat rasa asam pedas daging sebab kadang kami pegi dah habis, kadang dia kata tak buat.

ni asam pedas ikan sembilang, dedi punyer.

aku punyer ikan kembung.

ada telor dadar baru layan...

kami pilih set hidangan bersama nasi. kalu korang tak mau telor dada, korang leh minta telor masin. harga lain² lah. makan kat d santap ni syok wooo sebab angin kat situ mmg kuat. nak plak kalu time nak hujan. uish... rasa makan kat cameron plaks. hahaha.. eh, d santap ni bukak sampai malam tau. kalu lalu area situ, jgn lupa singgah okey. 





terbayang² asam pedas power kat melaka! owhhh... lagi sodap!!!

44 dok ngomen:

abah khalisha said...Reply To This Comment

sentap jiwa raga tgk makanan ni.hehehe

Fendy said...Reply To This Comment

area klang je ae...

Nieyl said...Reply To This Comment

hihihi~sedap...

mamawaiz said...Reply To This Comment

sy kalau gi kedai mkn mesti order telur dadar jugak. suami bengkek je..mcm x boleh masak kat rumah, hahaha.

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Asam pedas sembilang tu nampak sedap :)

Mrs Lurve said...Reply To This Comment

asam pedas ikan sembilang tue sedap..suka!!

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Sedap tak? Nampak kusam je asam pedas tu!

emy pokden said...Reply To This Comment

wah..dekat ni..tp aku dok terbayang asam pedas patin..ada tak kat situ ??

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

pagi-pagi dah buat kan aku lapaaaaaaar!!

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

Asam pedas dia sedap tak?sebab ade kedai tu tak pandai pon buat asam pedas yang maveles...klo sedap harus cuba ni...heheee

Ya ALya said...Reply To This Comment

seimur hidup belum pernah makan asam pedas,sian kan......huhuhuhu

NM02 said...Reply To This Comment

ya alya,

ha??? biar betul wak??? tak suker ke aper?

Amanda Suria said...Reply To This Comment

lamanya x makan asam pedas ikan sembilang...wah...dah dpt idea nak masak dah..

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

mila dah pernah makan
pergghhh..memg sedap giler !!!!

bunga_rose said...Reply To This Comment

telan air liur tgk lauk2 tu... tengok telur dadar pun dah goncang iman makan hahaahah

wahida said...Reply To This Comment

perghhhhh...kalau dpt asam pedas daging tetel melaka laaaaaaaaaaagi sedap ni....

jom jah!!

ieda said...Reply To This Comment

fuh kalau hidang asam pedas nie konperm sedap dik kan ! .. ;)

Dee said...Reply To This Comment

sodapnya..tp dee suka gi kat pandan..power flower asam podehnya..

Nooriah Abdullah said...Reply To This Comment

sayang takde kat area Brunei ni kalau tak pasti akak dah serang d santap ni

fiza said...Reply To This Comment

Sedapnya.

dwaty said...Reply To This Comment

tak lengkap kan kalau takde telor dadar... hehehe

Queen said...Reply To This Comment

o oiii.. begitu menyentuh selera tuh.. =p

mia izzati said...Reply To This Comment

asam pedas makan ngan telo dadar tu lagi superrrbbb

Fieza79 said...Reply To This Comment

adui sedap nya belum lunch lg ni..huhuu terus rsa laparr

santap kat d santap msti terbaik menu dia kan..

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

eh...dekat jln genting klang...
sedapnya...

Anum said...Reply To This Comment

sedapnya

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Asam pedas melaka mmg terbaik!
Ada few port asam pedas melaka kat KL..

Tak pernah lagi try kat Santap ni

Mia Kassim said...Reply To This Comment

terliur tengo asam pedas tu...memang mantap....hehe

Kakzakie said...Reply To This Comment

Asam pedas biasa kalau di Johor mesti ada telur dadar sebagai lawannya. Macam dah sinonim.

N i e Z a said...Reply To This Comment

x blh thn tgk asam pedas ni..mmg betul2 mengujakan..kekekekeke

siti fatimah said...Reply To This Comment

asam pedas ikan sembilang tu saya memang sukerrrrrrrrrrrrr. terliur lah.

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

sedapnye asam pedas tuh..

norhidana miswan said...Reply To This Comment

ohooooo... penah lalu nih, berkali2 dh... tp tak penah singgah hehehe.... lenkali blh la try kak

mamyharraz said...Reply To This Comment

slruppp tgk asam pedas tu wallaaa mmg bestlah dpt pekena dgn nasik panas.

syariza09 said...Reply To This Comment

terangkat kalo mkn asam pedas pekat

Nur farahiza said...Reply To This Comment

huuusshh sedapnye , boleh try nie bawak fmly jalan jalan cari makan

Waney Zainuddin said...Reply To This Comment

asam pedas my feveret :)
Premium Beautiful

Munnafendy said...Reply To This Comment

so nye...asam pedasnya maveles tak????

whitecappuccino said...Reply To This Comment

sedapnya asam pedas tu! meleleh air liur ni..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

dok lalu jek.. tak penah try.. ingat utk org golf jek..:)

Ema said...Reply To This Comment

ADESSSS....meleleh air liur

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

mesti terbaikkk..asam pedas dia kan?

munna said...Reply To This Comment

sedapnya santap kat sini....

Zura Zue said...Reply To This Comment

seleranye tgk asam pedas dia..