Wednesday, December 19, 2012

dinner sempena anibeseri :p

terima kasih kepada semua atas ucapan anibesri kami semalam dan saya aminkan doa² dari kalian semua. hanya Allah swt yg mampu membalas budi baik kalian. perancangan utk adik qays? ishhh.... nnt la dulu kot. sbb mami kan czer, mesti la nak kena gap kalu tidak lunyai perut muncit mami ni. hehehe... tapi, jika ketentuan rezeki itu dtg jua, mami dan dedi terima seadanya.

mami wish anibeseri kat dedi sama mcm kat gambar last n3 smlm. dan mami tekejut giler bila dedi meluahkan kata cinta dalam wall pesbuk mami. auchhh.... meremang bulu tengkuk mami dibuatnya. sbb dedi mmg payah nak meluahkan kata² indah yg bikin mami mcm cacing kepanasan lepas membacanya. hahaha.. sbb dedi tu romantik dia tanpa kata², lebih banyak dengan perbuatan. ahakss... malu mak! nak tau ke ape yg dedi luahkan? nnt la eh... hehehe

bila tibanya ulangtahun perkahwinan, mesti nak pegi tempat best², mkn yang sodap² kira utk meraikan hari bahagia la kan. b4 ada anak, mmg saat manis mcm ni la kami tunggu. mesti nak kena lebih dari hari² biasa. tapi mcm tahun lepas, mami dapat tahu mami peknen sehari lepas raya haji, bila 7thn penantian..maka utk berjimba lebih tu mestila dah kena stop sama sekali. lepas pada mami tau mami peknen, segala xtvt akhir tahun yang dirancang semua terpaksa dibatalkan demi utk menjaga kandungan sebaik mungkin. mami booking hotel golden parm tree utk sambut anibeseri pun cancel uolss.. takpelah, mami pk bila² pun boleh pegi kan. hadiah anibeseri tahun lepas utk dedi sayang adalah adanya qays qausar shah dalam perut muncit mami. sangat bermakna! terima kasih Allah!

dan tahun ini, kami plan nak bawak qays p jalan² sempena anibeseri kami jugak. entah le, kejap mcm jadi, kejap kang rasa nak cancel semuanya atas sebab cuaca yang tak menentu skang ni. kesian kat anak je, elok² dah baik demam kang datang balik sakit. nnt la mami dedi bincang balik acanner... hadiah anibeseri utk dedi thn ni haruslah kelahiran qays qausar shah. hehehe... hadiah sampingan tu tunggu dulu la ye dedi... kikiki

planning nak kuar makan bawak qays smlm pun terbantut sebab qays mengantok sangat. masa amek dia kat umh pengasuh, dia baru lepas minum susu. bila dah menyusu mata pun kuyu la. dah tu dedi beli je nasi kat pasar mlm. nasi psr mlm pun kalu mkn berdua sambil gurau senda, main cuit², mengimbau kenangan lama, romantik jugak ape..  hehehe

nasi berlauk mami punyer. lauk gulai ikan tongkol. nikmat weh... sambal dia pedas giler vavik. hahaha.. 
ye, mami dah mkn nasi bulan ni. sila terkejut... kikiki

 dedi plak nasi dagang gulai kari  ayam. selalu dedi suker isi ayam tapi smlm dia amek kepak plak sbb dia dah beli tongkeng ayam madu. ala... lupa nak amek gambo... 

 galak benar budak nakal ni smlm. mcm tau² je mami dedi tgh syok berkasih sayang. ahai... kutil kang. tak habes² ngan bebel entah ape² dia tu dan tak sudah² ngan mulot itek dia tu. tampo kang... :)

 pastu p umh mak, bedal doyan musang king baba qalesya (adik ipar) belanja. wow!!! sedap sedap!!! 
sori, masa sblm melantak sumpah lupa nak amek gambo, dah tinggal biji baru teringat pasal gambar. hehehe

 balun plak manggis yg mak tok bawak dari kampung. perrhhh... giler manisssssssssss

isi pun cantek. ape lagik, belasah seadanya la... balik dari pasar mlm, mami dah bedal buah dokong dedi beli kat psr mlm, tambah plak ngan doyan dan manggis, maka hari ini mami sudah jadi ting tong toing toing... kepala sudah berat, tekak sudah pedih, hidung sudah ketat. tidak!!!!!!! tu la, mkn lupa diri... sendiri tanggung la. padan muka!. kahkakah... 






dedi kata lain hari dinner kat luar. ok... dedi janji tau!

40 dok ngomen:

Sharifah Nadzarah said...Reply To This Comment

DINNER YG GOJESSS...

ejaMaria said...Reply To This Comment

haha... makan-makan... abis diet bulan lepas... :(

shida said...Reply To This Comment

alamak. pagi2 tgk buah mannggis bikin jiwaku tak keruan.. harus dicari nih

Mrs Lurve said...Reply To This Comment

buah manggis tue...mengancam btl!!

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

Bestnya.... Ala...comelnya qays...geram tgk!

SuriHanna said...Reply To This Comment

comey betul yg dok muat mulut itik tu..sampai ati mami nak tampoo.. heheh

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Comelnya qays buat mulut itik ☺☺

Dah lama tak makan manggis.

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Happy belated anniversary to both of you... ketinggalan senandung malam kakcik ni gara2 'kedemaman'... :(

SURIA AMANDA said...Reply To This Comment

adoiyaiii...mcm balas dendam jer mkn x hengat...kan dah dapat...pi klinik...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

uish..dengki ni na..kita blm blh mkn lg..huhu

N i e Z a said...Reply To This Comment

nasi lauk cm tu mmg sedap wlupon pasar mlm pnya kan..ekekekke.

super shomel la qays...wat mulut cm tu plak...lg super duper shomelllll...hehehe

mamawaiz said...Reply To This Comment

pandainya budak tu buat duck face...geget nnti!

semoga kak n suami bahgia hingga ke syurga

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

wah romantik abih korang laki bini..jeles i...ape pon harap berkekalan sampai anak berderet tau..jgn marah..

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

walaupun x dpt nak celebrate seperti yang dulu2...rasanya yang simple dan dengan kehadiran qays lagi bermakna...

ieda said...Reply To This Comment

x kesah mana2 kan dikk
makan nasi di rumahlagi best !
janji ingatan tuu ada ..

haaaaa kalau akak ape layiee yg nak , nak2 dah dpt tgk wajah qaysss yg macam tuu .. adohaiiiiiiiii

dikkk ghomol2 kett utk akak kat sini .. adehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Queen said...Reply To This Comment

samala... kadang tu celebrate pun lewat2..ikut anak..anak yang lebih diutamakana =)

☆♥L@dy @yU♥☆ said...Reply To This Comment

nak mangissssssssssssssssssssssssss plz uols...meleleh ayaq lioq ai ngeeee

norhidana miswan said...Reply To This Comment

perkh terliur nengok ns berlauk tuh... laki ko mmg kuat mkn pds ek kak, siap da cili lg aku nengok... seram aku
mmg musim buah skrg ni kan, sana sini buah, kalu mkn campur2 siap lah

qays asal amik gmbar msti pejam mata... ish2 aunty nk tgk mata itu...

:: Riri-Fatieha ::~ said...Reply To This Comment

geram dgn qays.. comel btl..

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

sedapnya kak!!! tgk nasi gulai kepak ayam tu, terliur dibuatnya. tambah lagi dgn kelazatan doyan & manggis. lagi lagi lagi lah bertambah menggoda! ishhhh..terliur dah ni. abislah, kena belanja saya la pasni. kekekeke :P

qays, nape la kamu buat mulut camtu. syomel sgt kamu tau tak. rase nak geget je :D

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Nasi pasar malam ke, makan kat hotel ke...yg penting rasa kasih sayang tu...tu yg paling penting...kan?

Kakzakie said...Reply To This Comment

Betul makan apa pun kalau dgn kasih sayang sedap aje..

Tapi apa pun kakak tetap suka tengok Qays. Apa pun gaya syok aje tengok kan:)

ummiross said...Reply To This Comment

hehe..makan sambil cuit2 bestkan, sedar2 makanan dah abih.Memang romantik betul, simple things yang so sweet..
Qays selalu comel!!

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

best2 semua ok except doyan tu no no no hehehe

bunga_rose said...Reply To This Comment

happy belated anniversary.. yup setuju, hadiah paling bermakna utk anniversary semestinya kehadiran qays la kan ^_^

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Qays nak buat mulut itik juga.....:p
Banyaknya makanan, betul2 anniversary yang meriah gitu...

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

takpe yg penting bahagia....hihi

Hanis Azla said...Reply To This Comment

tak kisahlah klu makan kat rumah aje bila makanannya best2 macam tu.. he..he.. geram akak tgk manggis tu..

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

hepi anniversary NM...
suka durian....
geram tgk muncung Qays...

Eye_nee said...Reply To This Comment

walaupun cuma berlaukan ikan tongkol dan sambal pedas tu....ko tetap bahagia kan sis...itu yg pentingggg....

syariza09 said...Reply To This Comment

apa luahan hati tu? nk tau..nk tau

wahida said...Reply To This Comment

jah...aku terus mengidam nak mkn nasi beriyani kat masjid wilayah yg kita mkn tiap jumaat tu nok...


teringinnyaaaaaaaaa...

wantie said...Reply To This Comment

kira ok lagu tu, dia wish kat FB. hubby saya pulak sejak cintan sampai dah kawin ni. 10 tahun dah..

tak pernah pun dia lafaz cintan cintun. semuanya ikut body langguage je..

kalau tetiba dia buat kejutan mcm hubby kamu tu. ntah pengsan kot. kahhhhh

Dee said...Reply To This Comment

romantik giler..hahaha..tp romantik bukan hya pada hari anniversary je..hari biasa2 pun boleh..tp smlm tu extra special lah kan..xpe..rancang balik ye..moga terlaksana hendaknya..

suri sasau said...Reply To This Comment

bace citer mami ni terus rse nak kawen jgk..hehe

etuza said...Reply To This Comment

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/
tinggalkan jejak...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

tu dia mkn!!!!!

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

dah pedas ada cili padi lg.. mmg tercelur.. anyway, epy aniversary.. happily eva after ye..

Cho Zila said...Reply To This Comment

tuler kaedah orang dulu2kan yang penting kasih sayangtu.. makanan dan tempatnyer tidak penting..
tuler sebab orang dulu kasih sayang sepanjang hayat...bukan ada duit abang sayang takder duit abang melayang...
memang sangat cute buat mulut gitu..

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

dinner gini yg sempoi kan..
mami org kata kalau mkn droyan tak elok cmpur dgn manggis..