Followers

Thursday, November 29, 2012

nasi arab selera duta




 set hidangan nasi beriani ayam.

 nasi beriani kambing

 roti tak ingat nama

 berinti daging kambing lembut

 kalu beli mana² set hidangan, boleh refill air sirap atau teh arab. siap ada daun pudina dan limau nipis lagi. boleh perah sendiri nak masam bayak mana. air batu pun disediakan sekali boleh cedok sendiri.

aku refill air teh arab plak. nikmat tak terhingga! segarrrrrrr

masa kami pegi, banyak menu belom ada lagi sbb restoran ni baru bukak. lepas ni nak pegi lagi sebab banyak menu² menarik. 


lokasi :
tingkat 3 selera duta
berdepan dengan masjid wilayah
dibuka dari 11 pagi hingga 11 mlm
 selamat mencuba

52 dok ngomen:

mamawaiz said...Reply To This Comment

suami wida suka sgt makan makanan arab ni..kalau dia tgk gambar2 dlm n3 sis ni mesti meleleh ayaq liur dia

Anum said...Reply To This Comment

bleh try nie

Princess Nur said...Reply To This Comment

sedapnya nasi arabb.. sy sukaa :)

fiza said...Reply To This Comment

Sedapnya.

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

Wahh nasik panjang-panjang ok..mahal tak mkn kat sini?sbb kalo mkn nasi arab kalo bukan berbelas utk satu hidangan mmg tak sah..tp berbaloi sbb portion bnyk kan..Kenyang

AdaM Hawa said...Reply To This Comment

menu kegemaran bonda saya.. 2 bulan sekali mesti dia nak makan.. mabeles!!

mama_saly said...Reply To This Comment

nasi arab saly belum pernah rasa ... nk kena try ni..:)

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Kawan kakcik ada bagitahu tentang restoran ni, tapi kakcik belum berkesempatan ke sana. :)

lieyalatif said...Reply To This Comment

beriani kambing tu taste aku nok!! alahai ...terus terliur aku tgk....nampak sgt nasi tu derai2 ...sure sedap tuh...

aku tingin nak try kat hadramawth ...ramai kate tu sedap...kalah nasi arab saba......

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Nasi beriani kambing tu nampak sexy.....lama x makan....

Nooriah Abdullah said...Reply To This Comment

sedapnyeeee kat mana nak cari ni

Wak Gelas™ said...Reply To This Comment

wak kureng sikit nak mamam nasi briyani jugakkk.. UHhuuu

NM03 said...Reply To This Comment

lieya,

ye noks... aku pun nak try kat situ jugak. nnt dh try hapdet ok

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak sekeluarga suka beryani kambing. nampak sedap dan cantik tempatnya..

Tea said...Reply To This Comment

yummynyeee

ieda said...Reply To This Comment

fuh pagi2 ko saji akk ngan nasi ye dikk
sib baikkk dah mamam
hhuhuhu nasi arab nie rasanya mana2 pun sedap kan .. akk je x pernah nak try nie huhuh

cikbedahlaser said...Reply To This Comment

sedap mehh?? nk try r.. bukan jauh pon.. hehehheeh

whitecappuccino said...Reply To This Comment

tak penah rasa nasi arab ni..menyelerakan!

Rai Ourkizuna said...Reply To This Comment

uii..menawan sungguh rupa nasinya tu.. panjang panjang sebutir sebutir..

eLL said...Reply To This Comment

tahniah akak, sebab saya yang opis dekat ngn selera duta pun tak pernah rasa lagi nasi arab ni....hahahahaha

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Entah bila la sy meras anak mkn nasi arab ni. Heee~

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

roti berinti daging ksmbing lembut...nampak sedapnya

Adyla said...Reply To This Comment

sedapnye..jauh lak tu..

Ema said...Reply To This Comment

memang sedap ni...... selalu makan tapi bukan yang kat Jalan Duta

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

huhuhu..x lalu nk makan time2 camni. tapi roti tu nmpk cam sedap je kan. kihkih

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

wah...sedapnye....

ummiross said...Reply To This Comment

Sedapnya..ummi pun suka makanan Arab ni..

siti fatimah said...Reply To This Comment

roti tak ingat nama tu best la.. nak try gak ni.

Lya Colours said...Reply To This Comment

lapa huiiiiiiiiii

lizz said...Reply To This Comment

waa sangat sedap...boleh lah nak try kiteorang selalu makan makanan arab kat saba...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

sedapnya....bertambah lapar tengo tengahari cam ni...

N i e Z a said...Reply To This Comment

wow..sedapnyer...lapa..lapa..hehehhe

munna said...Reply To This Comment

sedapnya.... kat sini ada stu kedai nasi arab... tapi menu dia tak byk sgt

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

nasi arab tak in sgt ngn aku tapi on sgt kat laki aku..hahahaha..

nieda said...Reply To This Comment

Lately ni i oun sudah terjebakkk ngan nasi arab. Sedaop

Cho Zila said...Reply To This Comment

nasi arab akak tak berapa sesangat.. dulu kat kinrara der kedaini dah tutuple rpula

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

tu dia menu dier !

Dee said...Reply To This Comment

menarik..dulu suka makan nasi ayam kat medan selera duta tu..

norhidana miswan said...Reply To This Comment

harga dia camne kak? cam yg kt restoren2 gk ke? tp tgk cam best je kn

Irfa said...Reply To This Comment

sabtu/ahad ni nak ke saba makan nasi arab.harap2 plan takde halangan ;)

elise said...Reply To This Comment

d'arab cafe ni memang besh! tapi slalu pegi yang kat shah alam la...ehehehehe

L said...Reply To This Comment

dekat sp pun ada satu kedai nasik arab mendy. huu. boleh tahan la jugaknye..
Jom singgah baca sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

Mamamya said...Reply To This Comment

beriani kambing kegemaranku... :) roti tu pun nampak mcm sedap jer... arghh...semua sedap lah... ^____^

gadisBunga™ said...Reply To This Comment

depan masjid wilayah eh? ok ok. minggu depan sampai!!!

D Yatie said...Reply To This Comment

Ayah Arissa dah banyak kali dah mak Arissa ajak makan kat restoran arab tak ayah Arissa tak berkenan. isk isk isk. dap nyer!

Nens Collection said...Reply To This Comment

bestnyer..ilang diet gini..janji masyukk..;)

qemaishak said...Reply To This Comment

Macam sedap je roti xingat nama tu...adus terliurrrr

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

terliur tengok makanan tu....sedap erk...

Nur farahiza said...Reply To This Comment

beras dye mmg panjang2 , sangat sedap dan kenyang

erienz said...Reply To This Comment

aduihi tetiba rasa lapo tgk nasi arab ni...

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

akk kalau buat entry makan mesti buat zana terliur tau!!! apasal semua gambar makanan akk ambik nmpk sedapppppppppppp??

roti tak ingat nama tu nampak sungguh2 sedappppppppp..

Anonymous said...Reply To This Comment

memang menepati selera tekak kita...terbaikkkkk