Friday, November 2, 2012

adoila !


tengah syok lepak tepi tingkap kat umh mak, tetiber kami dengar mcm bunyi zink kena lenyek. bunyi tu kuat sangat. pakat semua yang ada kat umh mak intai kot luar tingkap. nampak ada kete 4wheel brenti rapat sebelah kuper aku. dah ape hal lak... hubby ckp takkan dia langgar kete kita plak. kebetulan kami parking betul² depan epul budak jual beger. kami nampak epul bangun p kat tepi kete kami, pastu dia lambai soh turun. sudah!!! ini mesti sudah kena! dalam pada tu aku nmpk kete 4wheel tu pelan² berganjak ke depan mcm nak lari tapi mcm takut². aku pun menjerit dari atas, aku soh epul kejar kete tu ngan motor. kami semua pakat turun termasuk mak aku. hahaha... mak aku kalu join sekali, mesti kepochi punyer. kebetulan plak dua orang adik ipar aku ada sekali. mari!!! kita serang!!!! eh, budak botak pun ikut sekali, gagah aku dokong dia, tercungap² aku melangkah mcm gergasi kepanasan. hahaha

yang sampai dulu kat tempat kejadian haruslah hubby aku... dia ni kalu jadi aper² mmg selamber. aku plak yang mcm tak sabar nak p marah minah tu. ok, yang langgar ni budak pompuan. dia bersama kawan dia konon² nak masuk parking kosong depan kete aku, nak tunggu kawan dia. dia kata tak sangka boleh langgar lagipun kete dia besar, rasa mcm bergoyang bila bw slow. hallo!!! aku penah bawak hilux ok! 

berkali² dia minta maaf kat kami terutama aku. bila aku tgk hubby selamber, aku pun tanyer la dengan elok padahal dalam hati aku panas mcm baru telan kloroks. aku cakap kat dia, kete ni baru je 3 mggu cat baru. kalu hantar bengkel aku nak dia tanggung semua. dia kata dia takde cash nak bagi dan aku pun tidak akan amek duit cash ngan dia sebab kita tak tau brapa akan kena. aku cakap aku nak dia ikut pegi bengkel dan dengar sendiri brapa yang akan kena nnt. dia soh aku tepon bapak dia. hei!! aku ke yang kena call? pastu dia cakap, sori kak, saya takde top up! what the F! ok, dari tak dpt aper, aku rela tepon bapak dia pakai hp aku yg baru je t.up 30 hengget semalam. wah, harus cakap ni... hahaha

dah dapat aku pas kat dia, dia cakap kat bapak dia, dia dah langgar kete orang. terus dia pas balik hp kat hubby. cakap punyer cakap, hubby kata bapak dia tanggung semua. ok, aku lega! pastu aku minta no ic dia, alamat umah dia, no tepon dia, dan aku igt nak amek gambar ic dia, mana la tau, kot² aku tepon dia dan bapak dia tak angkat ke kan... boleh la aku masuk sokkabar kasi masuk muka depan gambar ic dia. hahaha... lagi best aku pk nak amek gambar ngan dia. klu dia tyer naper, aku cakap nak hapdet blog. nak update status fb. jauh tak aku punyer niat. hahahaha

bincang punyer bincang, aku cakap make sure jgn nak lari, kalu tidak aku wat report cakap dia langgar lari. hahaha... tapi kesian gak kat budak tu. dia mmg muka cuak giler. nak plak aku banyak tanyer. mau tak aku amek alamat umh dia, dok serdang tu. dia cakap bapak dia selalu ada kat area umh aku. aku tanyer bapak dia keje ape, dia kata bapak dia orang production. ha, elok la... nnt dah kenal bapak kau, boleh aku soh dia amek aku jadi pelakon. tak pun anak aku jadi model iklan ke pelakon ke kan... hehehehe

gambar kat bawah ni pagi tadi baru aku amek. smlm hati sudah panas ape pun tak boleh. benda biasa je pun tapi aku jadi tak best sebab kuper aku baru je di makeover dan salin kulit. mestila rasa ralat kan. baru aku teringat, mak aku bebel dari jauh je smlm. hahaha... dia mmg mcm tu, suker bebel.. konon² dia marah la kat budak tu. hahaha... nak gelak aku tgk dia smlm.


 kat tmpt parking smlm ada lopak air. dah budak tu lalu sebelah, tepercik la air tu kat kete aku. dalam gambar tak nampak sangat kemek. kemek dia dalam dan tercalar sampai satu pintu blah driver

 tesopak kulit kuper! nyampah tau! aku rasa ngan jari, tajam dan dalam. 

 hamek... baik punyer tersagat. tak nampak plak kesan kemek dalam gambar ni tau

 dah la hubby tukar side mirror ni pakai button kalu nak tutup. dah tak boleh pakai button tu tapi nasib baik tak patah side mirror ni tau. cat pun tekopek jugak. mengerutu plak tu...

 rim pun pecah sane sini. mau tak... 4wheel tu!

 tesagat jugak. hubby kata tayar dah lari, tak sedap nak bawak kete. tapi tak rasa gelong plak dia kata. mm... minta tukar rim baru la ni dedi oi...

 pagi tadi aku citer kat qays kuper dia kena langgar. beriya aku citer kat dia tau tu yg dia wat muka mcm ni... ayok!!!! qays marah!!!!

ha... kan dah buat muka bengis...

takpe la mami dedi, janji atok tu kata dia nak tanggung semua. kalu dia lepas tangan, kita serang umh dia. hehehe






no plate 4wheel tu harusla dalam genggaman! awas kalu kau mau larik ya!

41 dok ngomen:

Nens Collection said...Reply To This Comment

wooo..mau menyirap jgak ni kak..haiishh kuper br kuar wokshop..berani2 die gesel..hasiihh..

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

tersgat teruk gak kan..abis rim pon pecah..mesti kuat ni budak tu langgar...haihla,nasib baik diorang tanggung semua kan..kalo tak,naya gak ni..

Ibu Lala said...Reply To This Comment

sayangnye...

Anum said...Reply To This Comment

comfirm menyirap nie

ct rahani said...Reply To This Comment

adeh la.. klu sy pun mau menyirap nih kak.. seb baik jugak bapak budak tuh nak tanggung sumer.. huhu..

wahida said...Reply To This Comment

jah, kenapa ko tak kol aku masa tu? sure aku boleh panggil konco2 rawang aku turun padang serang sekali....


hahaha...

aizamia3 said...Reply To This Comment

punya besar kereta tu boleh tak perasan dia ye..
kalau tak yakin nak parking, janganler parking, kan dah susahkan banyak pihak.. :(

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

erkkkk... sayangnye...
tunggu dan lihat lepas ni.. harap2 dia bertanggungjawab.. kan.. Qays menten comey.. kan qays kan.. :D

fiza said...Reply To This Comment

Alahaiiii...calar rasa nya hati tgk keta jadi mcm tu.

Qays pon tau marah yer ☺☺

JunAina said...Reply To This Comment

Adoyaiii...rim tu kalo tukar datuk tu tanggunh jugak ke?

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

saya baca pun mcm nak marah jugak sebab geram tapi bila tengok qays senyum macam gula xjadi marah hehe...

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

la malang tak berbau ni....aduyaiii...sabar yer..qays pun jangan garang eh...garang pun hensem..alahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nak jumpeeeeeeeeeeee

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

mang harusla dia tanggung semua kos...klu yati pun bley mengamuk...dhla baru cat....

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

kete baru la mami utk qays!!

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

akak...dh kontek lom org tu.... takut lari pulakkk.....huhuhuu

wantie said...Reply To This Comment

kalau 4wheel ni graze kat keta orang memang tak perasan sangat.

that day jadi kat jiran saya. 2-2 pun jiran jugak. sib baik ternampak. sampai lampu keta pecah dia ckp dia tak perasan.. hehehe..

betul ke tak perasan. rasanya betul lah kot sebab dia tak ubah pun keta dia dari sebelah keta yg dia langgar tu.

tapi last dia bayar jugak utk repair cost tu.

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

belum puas jenjalan dgn kete 'baru'...dah jadi gini mmg angin satu badan punya....
jgn dia lari udah........

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

Kalau KA pown nak menyinga juga bila kes2 mcm ni seb baik yg langgar tu nak bertangungjawab ye !

qemaishak said...Reply To This Comment

adoi sapa xmarah , kuat gak kemek & calar tu, aku pun kak keta calar sikit bising bebel kat hubby padahal orang seret langgar kat parking gak, xtau sapa sebab keta tgh parking, angin je..

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

saya dah pernah mengalami kes yg sama mcm akak which is agak teruk dari ni. total yg kitorg kena bayar lbh kurang RM2k gak la (ketuk, simen dan spray). perggghhh..mmg menyirap gak la. cer akk tgk kt blog saya. rasanye saya ade update dulu. yg langgar tu pun budak lg, bangsa cina. dia soh saya call mak dia pulak. sudahnye kitorg claim insurans (mane pulak nk dtg bajet bnyk cmtu kan) then claim kt insurans dia. dh la dia langgar 2 biji kereta termsk kete kitorg sekaligus. hamekkkk!!!

Kakzakie said...Reply To This Comment

Mesti kecoh masa tu. Budak yg tak sengaja tu pulak dah kecut perut. Tapi yg best juga Qays dia rilex senyum sebab tak tahu lagi kereta itu kelak jadi dia punya..

munna said...Reply To This Comment

alahai kesiannya kuper.. baru je ganti baju dah kena masuk bengkel semuala....

MulutPayau said...Reply To This Comment

Assalamualaikum dik...
Teruk jugak keta tu ya...kalau akak pun, mmng naik hangin jugak...
Comelnya Qays senyum...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

wahhh....sakit hati pula nengo...baru jak makeup cantik2 kan...tapi nasib baik qays senyum2 tenangkan hati mummy dia....

Zuraidah Butang said...Reply To This Comment

mintk2..tk lari la kan..bg masa 3 hari jek..hehe ..kalo takde..lapor kat polisi..:P

kayzie said...Reply To This Comment

panas gak dgr cte tu..tp hjung2 ada gmbar dak comel tu trus sejuk smula..hehehe

Aju Mohit said...Reply To This Comment

alahai tengok si kecil ni senyum terus tak jadi marah kan niezza, tengok balik entry2 sebelum ini, qays ini mmg comel

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

eeiii.aku lak emo tgk kuper hg kena langgar.. sib baik penutup dia ada gambar qays.. lega skit..

Sharifah Nadzarah said...Reply To This Comment

aduhh berkerut dahi qays tu...ayok tak tau...

rohayu osman said...Reply To This Comment

already follow.. jgn lupe follow me back yer.. salam kenal.. alahai cian nyer.. tp takpe.. budak comel nie ade.. hehe

Eye_nee said...Reply To This Comment

aduhai kulit kuper baru pulak ko ganti kan sis..tersagat mcm tu...terluka kuper...sib baik bapak dia sanggup bayar...

norhidana said...Reply To This Comment

perkh bkn skit2... kalu aku pun murka kak oi... dhla baru cat lg kuper tuh.... mmg ptt lah dia kene, kalu dia sempat lari tu mmg abislah kalu ada sapa2 dpt amik no kete... apa da, bt malu driver pmpuan je lah... hhuhuhui kalu aku msti nk nngis

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

aduhai.. bukan ke baru je lepas caler baru ke.. kena sagat mcm ni.. mmg sakit hati.

Rinna said...Reply To This Comment

Nasib baik sempat dpt tahan keta budak tuh kan kalau tak mmg lagi sakit hati..

Alaaa tomeinya qays yer..dengar mummy dia citer..yer.. :)

Nizam Ijam said...Reply To This Comment

saba..... separuh dr iman :)

saya dah update
selamat hr raya korban :)

D Yatie said...Reply To This Comment

garangnyer!!! hihihi. hai wak..salam kenal! :)

Cik Yatt said...Reply To This Comment

baru cat kenea langgar pulak..mmg la pnaskan..huhu..takpe la die gnti rugikan.. btw comel baby..hihi

ieja amieja said...Reply To This Comment

alamak..kuper yg warna terang mcm tu pun x nampak ka?? haisy..x pe la atok tu dah kate nak settle qays pun tersenyum senang ye..:P

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Buat muka garang pun, Qays masih kelihatan comel. :)

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

kalau dia larik naiya jek...sbb ko dh ada no plate keta dia..hehe...

mmg ralat la kan..keta baru je cat baru..huhu..tensen woo....dorang tanggung semua x per...

ieda said...Reply To This Comment

aduhh dikk
baru kuar workshop kannn
makkkk aihhh duit layieeeeeeee huhu

tapi tgk wajah qaysss si bambam nieee .. sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkkk mata ;) adeyyyyyyyy gewammm !