Tuesday, October 23, 2012

QQS = 4 bulan sudah

pejam celik pejam celik, pejam tak celik², eh... tak mau tak mau... hahaha... udah besar anak mami dedi ni. dah 4 bulan 3 hari. kejap je masa berlalu. nak dapat punyer tunggu lama. bila dah dapat, kejap je membesar depan mata. alhamdulillah, syukur atas nikmat yang Allah swt turunkan ini. tak sabar nak tunggu dia pandai panggil mami dedi, tak sabar nak tunggu dia merangkak, tak sabar nak tunggu dia berjalan, tak sabar nak tgk dia minta beli jajan kat babu jual roti dan paling tak sabar nak main kejar² ngan dia. mami dedi tak sabar nak bawak qays p jejalan mkn hangin. nnt kamu dah pandai jalan, kompem kita makan angin jauh sikit ye sayang..


 cobaan pertama utk membuat buih mulot. plup plup...

 bila mood ngantuk, lompat kijang depan dia pun takkan dia layan. lagi dia buat idong kembang ada la. haish la anak...

comei tak saye....

 time mood elok, tepuk tangan depan dia pun dia boleh bantai gelak mengekek. ape yg klakar pun tak tau... ahai...

 muka qays jambu kan... ahakssss

ha... tu dia heh.... semakin mejadi dan berjaya mengumpul air liur sebanyak mungkin. aku saje tak lap mulot dia nak tgk pe'el dia. makin galak plak dia buat buih. nak kena tampo ni, habes la gugur rambut ikal mayang mami dik oi... 

ptg sabtu tetiber dengar dia sebut mak. gulp.... dh pandai panggil mak tok ke dik? gedeban kamu ye... pastu tetiber dengar seakan dia sebut mak aku. hahaha... bantai gelak weols sekeluarga. yang pasti anak mami dedi ni terlalu ciwek sampai orang jerit gol!!!... pun dia boleh bantai melalak giler2 mcm kita marah dia plaks.. masa final bola, entah baper kali la dia bantai melalak bejurai air mata. hehehe... kesian anak mami dedi ni... manja melampau. 








dedi ckp nak bawak qays p singapore.. ape???? yihaaaa!!!! (mami goyang inul)

48 dok ngomen:

Anum said...Reply To This Comment

comelnya dia

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

tomey tomey tomey!!!gebuuussss :D

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Comelnya senyuman Qays. :)

Green82 said...Reply To This Comment

ala tomei tomei

~ yus ~ said...Reply To This Comment

memang comel anak nko ni niezza, hendak2 lagi dengan kepalanya yang bulat tu, tambah hencem tengok...:)

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

alala cumeynye boOlat pale dia.

Pizli Mat Wazip said...Reply To This Comment

Apa nama penuhnya? Sorry baru follow blog ni hehe..

mamawaiz said...Reply To This Comment

manja qays ni..x boleh org marah.sama mcm anak sy si waiz tu.kalau kita laki bina gaduh manja pon dia nak melalak..ingat org marah ke dia. sensitip sungguh..hehe

MommyAqil said...Reply To This Comment

Comel sungguh baby ni..gerammmm...hihihi

:: Riri-Fatieha ::~ said...Reply To This Comment

ye, qays memang comel

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

comeynyer dia...

azam said...Reply To This Comment

Ni rindu nk ada anak kecik ni
Ishhhhh.......

NM02 said...Reply To This Comment

pizli,

nama penuh dia QAYS QAUSAR SHAH bin MOHD NIZZAM

tengkiu follow, kang kite follow kamu plak ye...

ieda said...Reply To This Comment

aduhhh memang geram ngan permata hati ko nie dikkk
sejibik gaya zahrien masa kecik2 dulu !!! .. putih melepakk !!

aduhh2 qays ! .. ko dah buat mummy koo goyang inul daaaaaaaaaaa
x menahan aunty membayangkan muahahha

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Amboi! Comelnya dak botak ni!

mamasuri said...Reply To This Comment

aloh..comelmyer..ni kalu ada dpn mata aku ni..confirm kena gomol lah ni..singapore???(sambil kelip2 mata) aku..beshya

NM02 said...Reply To This Comment

kak ieda,

muahahaha.... kalu mami goyang inul, bapaknya yang fengsan dulu

hehehe

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

ala2 comey nyer

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

ala comelnya Qays...
pandai main air liur sekarang.....

Kakzakie said...Reply To This Comment

Tunggulah jambul mami gugur Qays kan... Auntie tak kelip mata tengok Qays. Comel/gebus/cute entahlah tak tahu nak kata apa lagi suka-suka-suka kata upin-ipin tu:)

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Comelnya tp rambut takde...sian.....mari datang sini anty nak kiss2....hehe

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Botak yg comel! :)

lizz said...Reply To This Comment

sangat comel...pipi tembam...

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

comeinye dia...pandai senyum ye...!

Prince of Noob said...Reply To This Comment

comeynye dier... done follow u :) - Noob

CikFi said...Reply To This Comment

omel nyerrrrr ciom sikit leh..

wahida said...Reply To This Comment

Alhamdulillah, 4 bulan sudah...

membesar dgn sihat ye sayang...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

aku tension arini, tgk muka anak hg, terus aku tersenyum sensorang dpn pc nih.. menenangkan sungguh...

cheqna said...Reply To This Comment

hai hensem...=)

redza said...Reply To This Comment

dah masuk 4 bulan dah...pejam celik pejam celik nak masuk sekolah pulak

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

qays is hensem

wantie said...Reply To This Comment

wow... bulat nyer. geram akak tengok.

anak anak akak tak de sorang pun yg masa baby tu bulat cam ni. semuanya berstatus tak cukup BMI hahaha...

ieja amieja said...Reply To This Comment

comeiii..gebuss macam mami dia jgk..hehe

Waney Zainuddin said...Reply To This Comment

cute nyer. dah besar mesti hensem nih. hehe.. jaga2 dah pandai main air liur tu, rambut mama gugur :D

Amy Sinar Raudah said...Reply To This Comment

comeinya dia sis... kejap je dah 4 bulan :)

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

CHUBBY SUNGGUH QAYS NI..WOW,SAMPAI GOYANG INUL...HAHAHAHA

norhidana said...Reply To This Comment

ahak2... sambil dok bayangkan ko bt goyang inul cam lagu di kocok2 tu kak...

heheheh pandai qays main buih yek,alolo manja betul org kuat sore skit dh melalak ek

Rinna said...Reply To This Comment

Makin ensem laa Qays skrg nie.. and very cute.. :)

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

muahhhh kat pipi gebusss dia!!

Zura said...Reply To This Comment

buyatnye... :)

Dee said...Reply To This Comment

QQS..kelas initial anak kau mek jah..

oh..dia mmg comel..dia nangis tu sbb terkejutlah..korang jerit gol sure sekuat hati punya..hahaha..

qemaishak said...Reply To This Comment

Comellllllll sgt qay geram nak gomol2 weh hihi

LYAfrina said...Reply To This Comment

lorhhh..
comelnyer... geram sgt2 tgk..

norh said...Reply To This Comment

nampak macam tak nakal..he he

Aju Mohit said...Reply To This Comment

alahai comelnya qays, nnti dah dapat kaki mami dedi tak larat nak kejar ;)

new hope said...Reply To This Comment

tahniah, comel

KLIK menyanggah Nazri, Malaysia bukan negara sekular

TiranaAduka said...Reply To This Comment

salam
Smangatnya,comel

Salam kenal ye.

TiranaAduka said...Reply To This Comment

salam kenal