Monday, October 1, 2012

black CANYON coffee


assalamualaikum semua
hari ini kita ketepikan dulu kesah anak comel mummy
takut nanti ada yang bohsan plak
dok kata mummy asyik nak tayang anak je kan
hehehe . . .

walhal dah lama sebenarnya tak wat n3 pasal makan
ha, ada tau yang windu n3 makan2 ai, tak sangka plak
tapi sejak ada anak kecik ni, kami jarang kuar mkn jauh²
tak mcm berdua dulu
rasa nak pegi mana, angkat kaki, jalan
skang ni ngan beg susu, pampers, baju salin dll
mana ngan stroller
mana ngan bantal busuk
handbag pun aku dh malas nak bawa
semua harta masuk beg hubby
senang citer!
jumaat lepas, sempena beday kak jah lagi
aku, kak jah dan nor kuar mkn kat jj AU
ni first time aku nak rasa mkn kat bcc 
kak jah dan nor penah try b4 ni
mungkin masa aku coti bersalin kot
mari..tgk ape yang best kat situ


 wajib bagi aku amek gambar sudu gerpu. ngeh ngeh ngeh

 wajib jgk amek gambar buku menu

 tu dia... black canyon iced coffee. rasa dia? terangkat! RM8.95

 minuman dari syurga, yang ada di bumi

 kak jah soh amek gambar air dia..^_~

 spring rolls RM 7.90 ; kongsi bertiga

 tuna salad RM 7.90 ; nor pyer

 stir-fried rice noodles with seafood in thick gravy RM 11.90 ; aku pyer

 ameeeeerica fried rice RM 10.90 ; beday gurl punyer

 tomyam kosong utk set hidangan kak jah. sedap giler tomyam ni weh!

 utk tekak yang tak reti erti pedas, boleh tambah 4 jenis cili ini

kepada kak jah, harap kau hepi sempena hari kelahiran kau utk tahun ini. tahun depan? kalu ada bajet lebih, boleh je on lagik. hehehe.. tengkiu jugak utk kak jah sebab belanja SR sempena beday aku bulan tujuh lepas. walaupun dah basi 3 bulan, masuk je keje lepas habes pantang, kak jah tetap nak blanja jugak. ye la, duit lebih p medan dok berlambak lagi kan... hahaha... 

kepada nor, tengkiu sudi jadi pak supir kami tiap kali nak p memaner. sayang kau sendat melekat!


40 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

kat BCC ni mmg kopi dia terbaekkkk ahhh!!sedap sedap sedapppppppp :)

Nens Collection said...Reply To This Comment

best2!..sy plak telan air liur..kak jah ngn mek jah..mmg best2!..dua-dua i followw....suker2!

wahida said...Reply To This Comment

sudah la ko jah...ko ingat aku tak tau ko crop gambar bwh tu? hahaha..

iced coffee dia mmg terangkat kan weh...aku suka gilak!!

tengs pada korang yg susah2 belanja aku mkn lagi...dah la sebelum tu celebrate kek ngan mekdi...belanja mkn lagi sekali? wah...aku mmg untung dpt kwn2 mcm korang...

sayang korang ketat2...

tapi tak best sbb ayam aku tu kecik...nyampahhhhhh...

NM02 said...Reply To This Comment

@:: Mrs.Eady ::

kau penah mkn kat situ kan?

NM02 said...Reply To This Comment

@Nens Collection

ai polo yu jugakkk... hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

@wahida

kau kan nokss... tak pandai nak simpan rahsia... siot jek!

nnt aku beli ayam besar seketul,

Lya Colours said...Reply To This Comment

lapooo nengok nya hah !!

mamawaiz said...Reply To This Comment

sedapnya...meleleh ni, hiks

atierin.blogspot.com said...Reply To This Comment

sedapnyaaa nyam..nyam

Nens Collection said...Reply To This Comment

akak..pemanggang tu beli kt syarikat menang glassware, besar syarikat die..cuba search kt kawasan akak

fiza said...Reply To This Comment

Sedap plak tgk coffee iced tu.

qemaishak said...Reply To This Comment

sedapnya, terliur aku tgk kak weh ..

*psstt..pasal pemanggang ikan tu, qema dah mesej dia, kalau ada stok blh je, xpun akak add fb dia kat link qema tu, arne namanya, blh trus tanya dia kak..

mamasuri said...Reply To This Comment

aku kalau kat black canyon ni..tomyam ni mmg marvelous...pahtu lah chicken lemon dia pun sodap...hehehe...bab makan..aku sumer sedap jer..heheh

Hanis Azla said...Reply To This Comment

akak tak brp suka minum kopi.. tp tgk kopi dia terus rasa teringin.. he..he..

Anum said...Reply To This Comment

sangat sedap nie
wajib terjah

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

iced coffee tu mmg nampak sedap gila!
tu la, bila ada anak kecil, mmg a bit terbabas nak hu ha hu ha...:P

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

stir-fried rice noodles with seafood in thick gravy tu nampak sedappppp sangat. :)

Eye_nee said...Reply To This Comment

Sis..ko punya stir-fried rice nudel tu membuak-buakkan selera akk lah...dgn kopi ais tu....aduhaiii....cam nak amik half day kat opis tgh hari ni..nak pi terjah BCC tu...

NM02 said...Reply To This Comment

@Nens Collection

haah, nnt akak tyer kazen, dia ahli

NM02 said...Reply To This Comment

@qemaishak

beres, nnt kawe tyer kazen, dia ahli menang

NM02 said...Reply To This Comment

@mamasuri

kau sama je ngan aku... semua benda sedap. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

@Daddy Ziyyad

mmg sedap gilak DZ oiitt... memukau dan rasa mahu lagik

ieda said...Reply To This Comment

dah lama x makan sini
memang happening menu2 sini
puas hati walau mahal sikit ;)

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

dasyat sungguh menu2nya...
bila nak datang sini hik..hik..

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

menu dia menarik ek..padahal selalu je gi jusco maluri..nak masuk tak jadi..rupanya food dia gojes..huuhu..ok pasni singgah masuk la nk cuba..thanks review

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak suka melihat jalinan kemesraan kalian semua. Makan sedap tu tolak tepi tapi nampak bagaikan keluarga tu yg susah nak dapat.

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

zana x pernah try pun lagi... tgk menu utk akk tu nmpk sedapppp jer... sup tom yam tu pun nampak pekat, gerenti sedap kan..

kak, lepas bersalin makin cun la!

NM02 said...Reply To This Comment

@Zana Adieyza

ada2 la kamu ni... (sambil tilik cermin) hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

@Kakzakie

itu sebenarnya kan kak...

:: Riri-Fatieha ::~ said...Reply To This Comment

tak pernah try lagi BCC ni..
menu nampak sedap, plus hrga pun murah.. blh try nnti

Fatimah Ahmad said...Reply To This Comment

aah la...nampak sedap...

♥MAMASYAZA♥ said...Reply To This Comment

tuna salad tu nampak menarik sgt..terliur ptg2 camni. dah la tgh lapar ni

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

betui kan...sejak ada bb ni..nk keluar mn2 mcm tbts sket yer..tp sonok ada bb ni..bjln mcm len je rasa...meriah plak..hehe

Dee said...Reply To This Comment

mek jah..kau jgn sentap tau..lps ni gilir2 tau..nak gak tgk qays yg bambam tu..hihihi..

tak pernah cuba lagi grand canyon ni..next time pi JJ kat Maluri bolehlah mencuba..nmpk sedap tuh...

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

wahhhhhhh.. sedap2 belako.. cofee ais tu dlm cawan demok tu.. comel lah.. :) hehehe.. nyum nyum.. best plak kalau pekena kopi time2 gini.. tapi dah nak balik ni.. hehehe

Chik Att said...Reply To This Comment

Lepas ni nak hantar borang derma kek kak jah laaaa ....hhaahaa dia duit byk .....hehehe

qemaishak said...Reply To This Comment

kak kalu nak bagitau ye, stok baru sapa tuh hihi

Huda said...Reply To This Comment

penah makan sekali..sedap gak tp mahal sikit la :)

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

Lain mcm bunyi sayang tu..hahahaha

Bitt (doubeIS) said...Reply To This Comment

mangg aiii...4 jennis cili tuh..hehhee

happy birthday to kawan u :)