Monday, September 24, 2012

first time utk qays




first time qays balik kampung banting jumpa atok, wan dan onyang. masa mereka dtg kat sepial, mereka tak dpt tgk qays sbb qays dalam nicu. masa ni qays baru 2 minggu

first time jugak dalam pantang mummy dan qays dah kuar bejalan. muahaha... maktok punyer bising sbb mummy tegediks gediks nak follow p kenduri aqiqah dan cukur jambul dua pupu qays. sedara mara semua tekezut mummy dengan brutal bleh kuar bejalan tanpa pakai stokin. padahal sumpah mummy lupa nak pakai. hahahaha... masa ni qays baru 25 hari. qays tumpang beradu dalam endoi dua pupu dia. punye la lena dia tidoq. 

first time qays kuar bejalan p cuci mata kat shopping mall. masa ni kami buka puasa di KL festival ct. qays teruja tgk orang ramai depan mata dia. kepala dia kejap ke kanan kejap ke kiri.. hahaha... 

first time mummy berjaya amek gambar masa qays beriya meneran nak poo poo. hahaha... ape² entah mummy ni kan... meneran pun comei... kutil kang!

first time qays jalan jauh selama 5 jam. masa ni raya pertama, otw nak balik kelantan. qays bagus sangat... sepanjang jln dia tido, bangun minum susu pastu tido balik.

genap dua bulan, first time qays tido meniarap. tapi dia tak selesa dan buat dia muntah banyak. lepas tu mommy tak buat dah mcm ni. kesian kat dia...

yang ni paling mummy suker tgk... first time qays try baju raya dia dan pakai kopiah. mmg rasa nak kutil sampai bengkak pipi.

29 dok ngomen:

adarnadzmie said...Reply To This Comment

wahhh... qays yg ensem muchuk macham... kutil pipi kang baru tahu.... gerammm acik tgk tau...kihkihhhh

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

qays hensem bangat....serius hensemmmmm

Nens Collection said...Reply To This Comment

ololo..bulattnyerr..bestnyer kalo dpt domol2 pipi die..comel sgt2..ensem boy nih qays!

Tentang Kita said...Reply To This Comment

tomeynyer dia.....mmuuuaahhhh

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

bambam bolat bolat!!!!!

Salmi Khairil said...Reply To This Comment

sangatlah comei first time untuk Qays..auntie pun nak tumpang kutil bolehhh??hehehe

Eye_nee said...Reply To This Comment

hensemnya berbaju melayu budak kecik ni....

wahida said...Reply To This Comment

comelnya anak ko jah....geram aku tgk...

aku suka tgk gambar2 ni...besar sok mesti hensem!!

Kakzakie said...Reply To This Comment

Heeee... geramnya. Baby yg suka tidur memang macam inilah hasilnya menggebu semacam pipi dia:)

mamyharraz said...Reply To This Comment

semua perkara pertama kali berlaku pd qays kiut.

Azian Elias said...Reply To This Comment

u know what.. masa anak pertama ni lah u mmg tak akan putus2 amik gambar dia.. any movement, any steps. sure amik punya.. kalau dulu akak punya album berpuluh beratus gambar dia. bila sampai yg ke tiga, makin slow. heeee...


comeeee..

mamasuri said...Reply To This Comment

ensom lah qays..geram aunty..

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

amboi3..blm abis pantang dh kuar rumah ye. saya ni berpantang 100 hari tau kak. after 44 hari tu, saya still x minum ais, saya still pakai bengkung, saya still makan jamu. sampai skang terbawak2 berpantang tu. hehehe.

qays mmg comei! cebambam n gebus je tgk pipi n peha dia. rase nk geget je

fiza said...Reply To This Comment

Comelnya. Geram nengok.

ieda said...Reply To This Comment

ko kan dikk .. x agak2 ..
haaa akk pun nak omel ! muahhaha
baru 25 hari ko memang dah gediks2 berani kan .. adehhhh rotann gak mama gays nie ! ;))

adohaiiiiii dah memang sejibik ko dikkk .. bam2 wajah tuu .. comel banggat ..inilah pemberian terindah buat mu dik ..

sayu akk tgk niehhhh .. tetiba emoo nak bb huwaaaaaaaaaaaa ;))

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

mmg cute la anak kamu ....geram kan...muka ada iras kamu la.hehe...

teringat akak masa irfan bb2 dl..skrg bb bsr.hehe

NM02 said...Reply To This Comment

@Azian Elias

betul tu kak yan... klu boleh hari2 nak amek gambar dia.. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

@Sue-Rya Qistina

45 hari i dah bancuh nes ais. muahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

@ieda

mmg kena stanby rotan bila dia besar nnt. tak mau manja sangat... hehehe...

angahMia said...Reply To This Comment

sangat comelll!!

Mrs. Norrie said...Reply To This Comment

comel betul budak nih

salam singgah jenguk tuan tanah
salam perkenalan..

Dee said...Reply To This Comment

geramlah tgk dia mek jah..patut hang bg dia tido tiarap masa dlm pantang tu..agaknya dia kenyang sgt..pastu lum sendawa tu muntah..xpe..tukar posisi je..hehehe..

btw..hang jaga elok2 tau diri hang tu..hang dahlah operate..ais mesti dh minum ni kan? hmmmm...bising tandanya sayang..x caya tya wahida..hihihi...

Chik Att said...Reply To This Comment

Mai kita kutilramai ......

Secret Drifter said...Reply To This Comment

Comelnya anak akak !!!

elise said...Reply To This Comment

walaupun lambat wish, tahniah utk nieza...sedapnya geget pipi diaaaaa... :-)

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

shangattttt ensemlah ini baby=)siapalah empunyanie=)

NUR said...Reply To This Comment

Comel2 gambar dia.. Geram okey..
Selamat berkursus la mommy dia..

aizamia3 said...Reply To This Comment

serius.. comel.. ;)
geram lak ai nengoknya..

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

dpt tngkap gambar meneran tu adalah antara kenangan terindah gak kan? heheheh..