Thursday, October 20, 2011

bali ; tanah lot part 1

jom sambung lagik
smlm malas betul nak hapdet
gambar kat tanah lot terlalu banyak
itu yang kena buat part by part
hehehe

hari ketiga, kami check out awal sebab banyak tempat nak terjah. rasa tak best plak sebab nak kena tggal dah kawasan ubud penuh sejarah dan sebab ai terlalu suker kawasan ubud punyer ketenangan. kenapa kami kena check out awal? sebab hari ke tiga kami check in kat kuta pulak. yg itu nnt ai citer lain okes.

sebelum meninggalkan hotel yg best ini, kita posing dulu kat balkoni dimana tempat kami berasmaradana belah mlm layan angin sepoi² dan ciyom ciyom mulot. hahaha... korang percaya ker? hahaha... takde makna nak buat lagu tu.. silap² femes dalam u-tube, mampos!

casa ganesha, tengkiu sudi terima kehadiran kami dan disini menyimpan memori indah sebagai kenangan kami sampai bila². tengkiu pada kak yan diatas bantuan beliau dalam menjayakan misi kami stay kat hotel  ni. kak yan mmg best! kak yan tu, pegi balik bali dah mcm balik kg dia jek. kelasss kan. thn depan bln 2 dia nak kesana lagi... mmmm... kak yan, nak kirim.... hehehehe

ape kes? ni dok berhubung dengan org key ell.. sebab? ada la... nampak serius kan. ai mmg pandai berlakon. kahkahkah... alhamdulillah, setel jugak masalah. 

dah setel check out jom kita bekpes plak. goyang plak gambar ni

memandangkan kami blum tukar lagi kupon welcome drink, masa bekpes tu kami tukar sekali. ini la air yg kami pilih dari senarai yg ada dlm kupon tu. yg tinggi tu nama dia ice tea fantasy dan yg gelas pendek tu pink lady punch.

jadi banyak la air kami pagi tu termasuk la air panas. pastu asyik wiwi je la... oh, menu pagi tu kami semua makan nasi goreng seafood. tu jek yg best.

sementara tunggu pak isme, hubby amek gambar kawasan sekeliling. kat hotel tu pun leh sewa motor ye kalu korang nak pusing² kat area situ. ai ada ajak hubby mlm sebelum tu, hubby cakap takut tak jumpa jalan balik hotel. banyak benar simpang. sewa motor kat sini dikenakan bayaran rp50,000 ~ RM17.75 utk sehari.

lambat pulak pak isme hari tu. kan ai dah cakap... dia yang mengaum mlm tu sebab pekena kopi jantan. bila dia sampai mmg jadi bahan la... hamek kau!

ai sempat layan pesbuk, wahida layan gambar² dlm kamera

sudahnya sempat lagik kami posing sambil celup² kaki kat pool ni. masa sampai hotel ni, kemain hubby nak berendam bagai, kat hotel ni boleh mandi waktu mlm jugak. sudahnye... lepak bilik lagi best. muahahaha


tempat pertama kami tuju hari ketiga adalah ke tanah lot. mmg ai tak sabar nak ke sana sebab dari gambar hubby pegi rombongan opis dia dulu, mmg cantek tempat tu. tak sangka, impian dan hajat nak sampai tanah lot termakbul juga. alhamdulillah... sementara nak sampai tanah lot, kami dihidangkan dengan pemandangan sawah padi. pak isme cakap, dorang mengharapkan beras² hasil tanaman tempat dorang je. kalu ai tau, mau ai bawakkan seguni beras siam. hehehe

yey!!!!! dah sampai... tak sabar nak tgk pura... dan tak sabar nak shopping kat sini jugak...

boleh pulak ai tepelecok kat salah satu kedai tu sebab tak nampak lubang. budus betul lubang tu. wat malu aku jek.. tapi mak jemah menten, menten ngan muker merah mak ngah. muahahaha.. 

tak sah kalu tak posing kat entrance. eeei hai.. sibuk je mamat baju ijo tu tau

masuk sini dikenakan bayaran rp10,000..RM3.55 sen sahaja..

teruja giler!!!!!!!

subhanAllah!!!! sangat cantek!!!! 

diingatkan, air tengah pasang ye... 


masa ni la gegaran pertama berlaku tau. ai dah rasa mcm bergoyang sikit tapi dok pk mungkin ombak tu hentam batu² kat situ kot. tapi bila tgk ombak gulung putih, terus teringat tsunami. ish...


nampak! serammmmmm

tapi posing tetap menten

ish... banyak tol gambar nak kena cuci.. mmm... ai dah pk, nak cuci kanvas mcm lieya buat. harus meletop!

lepas snap gambar ni, kami perasan wahida n shidi basah kena ombak... ooo... ai jerit dari jauh tau. risaukan kamera dorang. hehehe...

inilah gambar pertama yg akan ku kanvaskan. semalam dah print satu buat laminate canvas  jek. dah gantung pun. hari² lepas balik keje, hubby mesti bediri kat gambar tu, nak kuar umh pun bediri tgk lagi, nak basuh tangan kat sinki luar pun tgk lagi. mesti dia cakap canteknye bini aku ni.. fensan!

wahida & shidi mmg sahabat yg sporting habess

dua jejaka yg kepala giler²

tetiba mamat ni minta nak amek gambar ngan hubby kami. wah... kau igt laki aku tu awal ashaari ke, shidi tu farid kamil ke... muahahahaha... meh nak tanya korang... kau adaa?? hehehe... fensan lagik

sudah, bersambung part 2 plak. ni kami nak gerak ke pura lagi satu yg ada kat sebelah tu jek. kat situ pun best jugak. so, harap sabar menanti n3 part 2 okesssssss

alamak... femes pulak kat opis skang ni tau. ramai plak yg tegur pasal bali ni.. tu la, mmg ai dah cakap kami ni glakmer... ok, sila muntah kat tempat sendiri dan lap sendiri... yang penting kau ada? lalalala....


63 dok ngomen:

Cik Kamoo said...Reply To This Comment

bestnya tgk pic2 di sini...cantik2 la. teringin la nak pergi

kakcik said...Reply To This Comment

Cantik pemandangannya. Entah bila kakcik nak sampai ke sana. Nan hado la jawabnya... ;-)

kasihredha said...Reply To This Comment

suka tenok gambar...cantiksss

fieda said...Reply To This Comment

cantiknya...

eMMe said...Reply To This Comment

cantik gambar kat laut tuu....suke sgt2!!!

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Rasa nak "muntah jeles" tgk gambar2 korang tau. Gambar kat laut tu memang cantik. Nak kumpul duit gi Bali lah ...

Dah femes kat opis, lepas ni niza boleh bukak travel agency ke Bali.

AYuNG said...Reply To This Comment

perghh, memang cntek gilasss..:)
buleh mandi x kak kat kawasan tuh?
hehe~~

ratusiput said...Reply To This Comment

yela kalau tgk laut2 berombak besar mmg takde pk lain kan.tp serius mmg cantik tmpt ni..

ikatankasihku said...Reply To This Comment

nice picture ...ombak dia besar betul ek...serrrraaammmmmm mak !

ajumohit said...Reply To This Comment

so sweet ko bergamabr ngn hubby tu, malu plak aku nengok, romantis gitu hahahhahahha

~ yus ~ said...Reply To This Comment

cantik semua gambar..

happening tgk percutian korang ni...

bilalah nak sampai Bali gak ni??..:(

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

hahaahahaa..kelakar la ko ni nok!

eB ezrin said...Reply To This Comment

terujer sgt tgk ombak2 tuh... mmg cantek... suker tgk :)
ps: eB pasti akan sampai hari bahagiamu bergelar seorang ibu... kiter doa samer2 yer.. aminnnn :)

wida said...Reply To This Comment

mmg cantik..
nmpknya sis wahida lg advance buat n3 ni..hiks

cepat sis..kejorrr

Rozita said...Reply To This Comment

Memang cantik gambar gambar tu...

wan habibah said...Reply To This Comment

cantik nya gmbo

NM02 said...Reply To This Comment

@kakcik

insyaAllah kakcik

tak pun jom buat rombongan ke sana

kakcik organize mahu?

NM02 said...Reply To This Comment

@Teratak Hami

hehehe

ramai pulak yg cakap mcm tu

soh ai bukak travel agent

~izan~ said...Reply To This Comment

takpe la taruk gmbr byk2..gmbr cantik2..sesuai utk izan yg xsmpai ke sana lg hihi...best2!

NM02 said...Reply To This Comment

@AYuNG

takde plak nmpk org mandi dik

tapi, ada sorang mat salleh ni

sampai ke tengah laut dik

seram akak tgk

NM02 said...Reply To This Comment

@eB ezrin

insyaAllah, tengkiu sudi doakan buat kami

NM02 said...Reply To This Comment

@wida

wahida skip citer, dia buat mula xtvt setiap hari pertama. ai buat ikut gambar

kami terpaksa buat lagu tu sbb follower kami lebih kurang sama. nnt korang jemu plak

hehehe

So Shy Lady said...Reply To This Comment

tak jemulah tngok smua gmbar tu....pndai amik gmbar.... akk pon sriau tngok ombak tuh huhu

Nens Collection said...Reply To This Comment

best2!

Kakzakie said...Reply To This Comment

Niez kakak suka gambar yg mendepang tangan tu. Masuk satu kat header bloglah. Boleh selalu tengok. Lagi kakak suka yg semalam punya pakai kain jawa tu. Haa.... kellass gitu:)

misya said...Reply To This Comment

heheheh walaupun ada gegaran tp posing ttp ok,

NM02 said...Reply To This Comment

kakzakie,

tgh buat utk header la ni kak

saya suker giler gmbr2 kat sane

hehehe

lieyalatif said...Reply To This Comment

ya Allah..cantik2 gambar haaaaaa....terpukau tgk satu2...ish mmg tingin gile laa nak gi bali pas tgk gambar ni sume.....lieya plak yg rase nyaman n feel honeymoonnye heheehehehe...

ye setuju!!! sile kanvaskan mane2 yg cantik tuuuuu...kenangan terindah wooooo!!!!

azam said...Reply To This Comment

cantiknya.....
suburnya tanah kat sini.....bertuahnya kan??

mamasuri said...Reply To This Comment

cantik betul...
auww...

MamaEma said...Reply To This Comment

sweet couple...

sangat cantik tempatnya

Anaa said...Reply To This Comment

salam kenal NM02. Cantiknya tempat2 kat Bali ye.. selalu dengar je orang dok citer. 'terliur' gak la nengok gambo2 kat sini.. hihi, berangan je la dulu..

qemaishak said...Reply To This Comment

Memang cantik sangat..subhanallah..bila la nak sampai sini nih..

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

sempoi la hubby wahida tue..cayalah...

maya amir said...Reply To This Comment

sungguh teruja mau pegi bali:)

atty's said...Reply To This Comment

murah ye sewa motornya ..bila ler nak g bali ngn along , nak naik moto..

Anum said...Reply To This Comment

terbaik
nice picture sis

cheqna said...Reply To This Comment

x de kak huhuhuhu

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

subhanallah, cantiknye, ada pulak, mcm pulau kat tgh2 tu...

eh, mamat tu sure ingat asben hg artis...cayalahhhh

wahida said...Reply To This Comment

kalau pak isme nak ko, ko nak?

mamyharraz said...Reply To This Comment

sambil jamu mata tgk pic yg gojes sambil ketawa baca ayat2 yg di taip hahaaa mmg ceriakan hidup sy :D

boh entry cepat2 ya...

suka suka sukaaaa sgtt

Fara said...Reply To This Comment

Mmg cool dan ctk. Suka tgk senibina pura. Sukeeeeeeee sgt!

Eye_nee said...Reply To This Comment

perghh heaven nya sis disini...cantek indah menakjubkan...teruja nak pegi...
BOSSSSS thn depan company trip BALIIIIIIIIII.....

LiLy @ MumMyQiStInA said...Reply To This Comment

Cantik sungguh pemandangan kat sana..
Gambar2 sgt cantik..sweet gambar berdua tu.. ^_^

Queen said...Reply To This Comment

nik kenal pak isme sbb mas anik pegi bali..nik amik die la..

die mmg baik dan sangat recommended.. =p

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...Reply To This Comment

nek syok ai tgk korang berposing kat pantai tu..
mmg shantek beb!!! tingin nk pi gak.. =)

Anisa Hang Tuah said...Reply To This Comment

akak..cantiknya gambar..
langit membiru...

:)

AzMask said...Reply To This Comment

cantiknya.. bestnya coti2 bali..

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

bestnya bercuti di bali..

munna said...Reply To This Comment

BESTNY BALI.....

kayzie said...Reply To This Comment

cantiknya kak..bestnyaaaaaa..

MrS. F!zA said...Reply To This Comment

subhanallah..cantiknya BALI!!! bila turn sy plk ni.. huhu

ZanaNordin said...Reply To This Comment

bestnyaaaaaa
memang cantik giler pemandangan kat sana...
akan di pastikan
next year kalau ada rezeki nak gi bali
nak posing cam u gark
auwwwww!

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

lain kali datang time sunset pulak kat Tanah Lot..cantik

ieja amieja said...Reply To This Comment

mentang2 la bambam tak de..jalan sakan korang ye..tp mmg best2 lah tmpat dorang tuh..x jemu nak tgk gmbr2 kat sana..

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Bestnyer!!!

Semua pic2 cantik...

next...

anamizu said...Reply To This Comment

ya allah cantiknye..
subhanallah :)




luv,
cik ana

Abg Bear said...Reply To This Comment

Garang nawwwww...asal org masuk gambar jer nak marah asal orng masuk gamba jer nak marah... dah awak tu cantik... (errr terlebih puji ker?)

Yan said...Reply To This Comment

ALHAMDULLILAH..

akak yg suspen pasal kes kat Casa Ganesha tu.. Tp yg penting korang happy..

Tak sabar ni nak p bulan 2 nanti.. Nak kirim apa? Bolehhhh. no prob.

Mama Gee said...Reply To This Comment

ok je dgn layout baru ni sbb mata terus tertumpu kat entry dan gambar2 yg best tu :)

tiefazatie said...Reply To This Comment

wah..sgt2 cantik..untung la sis..=)

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Aduhaiiiiii,,, jelesnya saya. Bilalah nak sampai sana ni

Fabulous Me said...Reply To This Comment

Ctk2nye gambor!