Monday, October 17, 2011

bali ; berangkat + ketibaan + dinner + check in

@ lcct

kali ni adik ipar ai tak dapat nak hantar ke epot sebab dia duty ptg. so kami park kete kat umh dia di kuarters sepang, pastu teksi lcct amek kami. ai mmg dah booking awal. kiranya dari lcct kosong, amek kami ber4 dan hantar ke lcct, bayaran sebanyak 65 hengget dikenakan. so kami bahagi dua.teksi tu bleh jugak pick up dari umh kita dimana saje, sediakan saje ongkosnya. hehehe.. so lepas ni kalu ali tak dapat hantar atau amek, kami call aje brother amri tu, kebetulan dia dok are umh kami pulak. senang la citer...


korang penah rapping beg camni? ini kali pertama kami buat memandangkan beg kami kalernye mcm tok sami.. hahahaha.. kami bekenan ngan beg ni tapi takde plak kaler lain dah. elok jugak beg kaler terang, tidak la tetukar ngan beg org lain kan. oh ya, rapping ni harga dia seploh hengget je.. cari je dalam lcct tu, kompem bleh jumpa punyer. beg baru... sayang le.. >_<

tepat jam 5.55ptg kami terbang ke bali. masa ni ai dah mula rasa sedih sebab berjauhan ngan family

k
@ denpasar bali

yey!!!! dah sampai pun.. hubby malas nak kuar kamera gedabak dia.. so hasilnya kurang menarik la

jam 9 mlm, kami selamat tiba di epot denpasar. pak supir sudah menanti diluar epot. sekali hensem da pak supir kami, ai dok bajet dia cam berumur.. hehehe.. nama dia pak isme.. orangnyer ramah sekali.. ai rasa mcm tua plak sebab dia panggil ai ngan wahida ibuk.. hehehehe

k
@ by pass ngurah rai

tanpa membuang masa, pak isme terus bawak kami dinner kat kedai makanan halal, biasala ape lagi yg menarik kat sane selain masakan padang.

sudu tu dibalut mcm bumbung minangkabau kan... 

mcm² lauk yg ada. tapi tak semua kami jamah. hanya beberapa saje yg kami pilih. 

yang paling ai suker adalah pepes. korang makan pepes? kenal ke tak ngan pepes? ini pepes ikan tuna. ai je yang beriya makan pepes ni. sampai minta tambah lagi satu...  lauk lain ai tak brapa usik. pepes ni gaul ngan nasi, sedap giler... pepes ni pedas melampau, sampai berair mata ai, tak cukup mineral sebotol. 

ai ckp ngan dorang, air ni ibarat ecpi la kat mesia. kami tak try pun air ni

nampak... teh tarik mesia pun ada

k
@ casa ganesha hotel, ubud

dalam jam 11 lebih, kami sampai casa ganesha hotel yg terletak di ubud. dalam banyak² hotel di ubud, hanya ini je yang ada kosong. mula tu kami teringin nak stay kat tegal sari. tapi penuh... melepas... hotel ni pun ok. sunyi betul mlm tu sbb kawasan ubud tak semeriah mcm kat kuta.

bilik kami sebelah je ngan bilik wahida. akibat suasana yang terlalu sunyi, wahida bersin pun ai bleh dengar. hehehe... sampai kami bersembang pun wahida boleh dengar, inikan pulak kaluuuuuu... eh, gurau je... hahahaha




camner hubby leh luper amek gambar toilet? mmm... pelik tu.. ke sebab sampai je ai dah guna toilet tu dulu.. hahaha... tarak tahan wooo... eh, luper mau kasi tahu, bilik ni satu mlm 170 hengget. nyaman sekali tido mlm tu.. letih sangat kot

kami bangun jam 7 pagi. siap² semua turun sarapan jam 8 pagi. dah janji ngan pak isme jam 9.30 pagi. so kena cepat, banyak tempat nak dituju. ai suker betul ngan perabut yang ada kat hotel ni. tengok kerusi dia, syantek kan. kalu punyer banyak uwang, mmg ai beli set meja makan ni... suker sangat

tusuk gigi... bunyinyer mcm kasar dan menyeramkan

kami diberi pilihan nak set yg mana satu. alahai, luper la ada brapa set utk menu sarapan. ini nasi goreng seafood ai dan hubby punyer. sedap gak

ini nasi ayam stim wahida punyer

bubur nasi ayam shidi punyer
tanpa cili cop, kami takde selera nak makan. tau ape cili cop? cili api potong daaaa


suker sangat ngan nenas disana. ai mmg kureng ngan nenas dan ari tu sesaje la try.. wakduh.. enak sekali

teruja tgk ukiran binatang ni. kan ai cakap mereka kretip. korang sabar tak nak buat ukiran cam ni? kalu ai, mau pecah kayu tu kena baling kat dinding. hahahaha



ini sekitar luar kawasan hotel. kat sini tak berapa macet seperti di kuta. 

pak isme udah sampai, kete ni sebiji mcm avanza kan tapi brand dia adalah daihatsu xenia. okeh, tunggu n3 seterusnya ye...

gambar terlalu banyak sampai tiga SD kad kami guna sepanjang kat sane. 2gb, 4gb dan 8gb pinjam wahida punyer. hamekkkk.. jenuh nak pilih mana satu yg cantek... huh!

48 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

issh...org risaukn dia mase gegaran tuh dia bleh update blog citer jln2 dia nie..nak buat i jeles ke??hahahahahahaa....

AYuNG said...Reply To This Comment

nasi ayam stim? xnmpak ayam pun....

NM02 said...Reply To This Comment

ayung,

blah atas nasi tu ayam le.. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

izwa,

harus la citer nak kasi kau jeles guling2

hehehehe

cheqna said...Reply To This Comment

kak..beshnya...nak g honeymoon sana r...wah tetiba ni..=)

kayzie said...Reply To This Comment

restoren sederhana tu kat mana2 puna ada ek?sure kaya raya tauke dia kan?hehe

eMMe said...Reply To This Comment

ari tu gi Medan, dowang ckp cipot cipot, ape cipot, rupenya cili potong, heeee...

azam said...Reply To This Comment

terbaik...selamat kembali.....

sedapnya makanan ni

atty's said...Reply To This Comment

Suka baca entry g bali nie..cepat2 continue..next episode..

ikatankasihku said...Reply To This Comment

pengembaraan bali baru bermula, aku tunggu next entry lagi....gambar semua cantik2....

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

tuan punya badan mesti happy ni...
gambar pun cantik..

ieda said...Reply To This Comment

wah2 .. ku merinduiii mu dikk !
haaaaaaaaaa tudia ke bali erkk .. hurmmm banyak pic .. juling muling akak tgk nie :)

lepas nie kalau akak ke BALI leh tanye adik erkk :) best nie ..
leh change FM nie ..
nanti akak balik email add tau ! :)

ps : dik akak dah x ada email add mu cayunk ! .. email akak dulu
zarida@shahputra.edu.my

alia zainol said...Reply To This Comment

saya just nampak pic makanan2 tu je kuikui lapaoo!

Pepel BoNda AmaNi said...Reply To This Comment

bestnya...buatkan eida semangat jugak nak ke bali nie..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

bestnyerr.. bali mahal sikit kan..??aku nak g bandung ujung minggu nih..bandung murah skit kot..

misya said...Reply To This Comment

wah bestnyer

che mid said...Reply To This Comment

takpe..tepek la gamba banyak2.. tak jemu tengok, seolah-olah ku turut berada bersama mu.. cewah..

adarnadzmie said...Reply To This Comment

waduh2... sonok yer jln2 ke bali ko dik... akak mimpi jer la dulu nak pegi...hehe..
ole2 byk ke ko beli...

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

teruja tgk gmbr2 dr blog akk & kak wahida.. bestnya holiday kat bali!!

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

best giler.. macam2 gambar.. seronok jamu mata.. :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

knapa tiba2 daku *jeles*kan hampa...hohohohoho....

ratusiput said...Reply To This Comment

terubat rindu bila dah update...wahhh best kan dpt g bali.kite ntah bila dapat g...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...Reply To This Comment

oh awak pegi dgn wahida sekalik ke..wahida tu opismate awak ke?

eLLy said...Reply To This Comment

Nokssss.. aku rindu ko sangat sangatttttt...

ko belikan ape untuk aku?

kakcik said...Reply To This Comment

Cantik bilik hotelnya. :)

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

cantiknya bilik hotel tu.. patut ada gambar toilet.. nape cepat sangat gunanya..

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Cantik btl meja makan tu, unik la, klu kedai kayu jati ada jual kot...nk p cari la seangkatan camtu...hehe

Bila tgk pic2 kat Bali ni, rs nk tampar diri sndiri sbb hilangkan pic2 kat medan dulu...huawaaaaa...

Mama Gee said...Reply To This Comment

dah agak dah uols pi 2 family :)
seronoknyaaa...
hotel tu lawa lah...berbaloilah dgn harganya kan...

wahida said...Reply To This Comment

jah, aku dgr ko tang tang mlm tu...

Hana Soffelia said...Reply To This Comment

Owh.. g dgn kak Wahida rupanya. Syoknya bercuti ke Bali..

mamaNoriz said...Reply To This Comment

masa kaur brita gegaran ni, sya otomatik teringat kat korang..

alhamdulillah semua selamat siap mkn sedap2 ek...

best best

NM02 said...Reply To This Comment

@cheqna

cheqna, mmg pilihan yg terbaik la utk animun. sangat best!

NM02 said...Reply To This Comment

@atty's

sabarrrrrrr... hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

@Belinda Adzmi Ibu Ilhamny

FM satu!

NM02 said...Reply To This Comment

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

satu opis, satu aliran kerja dik...

NM02 said...Reply To This Comment

@eLLy

harusla aku igt kat kau

nnt leh jumpa utk serahan harta

hahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

@wahida

kau tu yg kuat merengek... ape kau buat ha?

Cik Bambam said...Reply To This Comment

cpt hupdateee!! nak baca lagik! :P

Yan said...Reply To This Comment

weeiiii korang belasah ke makan ayam dia tu???

heee..tak pe..layan je lah yeee..

Rinna said...Reply To This Comment

Wahh bestnyaa jln2 ke Bali.. :) hotel pun cantik gak.. :)

Ena said...Reply To This Comment

syoknyer..

bila la turn kami plak.. uhuhu..

~izan~ said...Reply To This Comment

btul la kak ena,bila plak turn kita..best kan tgk..gmbr2 saja menggoda2 hehe

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

meriahnya dengan makanan , bilik tido pun cantik...bestnya

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

wah kak...gila kentang besh........harge bilik pon..murah kalau nak compare ngan mesia ni..

pss: camne akak? aritu de gempa..terasa ke tak? ce citer sket

Nens Collection said...Reply To This Comment

sis nnt cerita la bape pakej die..hehe..teringin..

merahitujambu said...Reply To This Comment

bestnyaaa..bila laa nk g sana eh

tiefazatie said...Reply To This Comment

pergh..byk gle picture tue sis!

Abg Bear said...Reply To This Comment

Fulamakkkkk cantik nya perabut perabut dia sehhhhhh.... itu lah dulu yang mata Abg Bear tuju... makan makan dah tak kisah, nasi padang kat Sabah ni lagi sedap dari yg kat sana sebab yang kat sana abg bear dah rasa... tapi perabut... lahai makan hati, katil lah meja makan lah... best best!!!